Raimo Nordman

Metsontie 20, 32210 LOIMAA kk
Puhelin: 050 521 0560, (02) 762 7136

Pyöräillen ajatuksia tuulettamaan

Pyöräilykausi 2014

Tämä kausi alkoi meiltä molemmilta heti Uudenvuoden päivästä eli 1.1.2014. Vuosi sitten tein ensimmäisen pyörälenkin vasta 20.4.2013, joten nyt ollaan aikaisessa. Viime vuoden viimeinen lenkki tehtiin 31.12.2013, joten yhtään pyöräilemätöntä päivää ei kausien väliin jäänyt.

Seuraava kausi 2015

Edellinen kausi 2013

Kuukausikm  km/
 päivä
 
 päiviä
Joulu46766,717
Marras76563,7512
Loka92466,0014
Syys18963,003
Elo23258,004
Heinä34858,006
Kesä49261,508
Touko87467,2313
Huhti34056,676
Maalis85056,6715
Helmi26853,605
Tammi30550,836
Kausi yhteensä605561,1699

Kauden 2014 pyöräilyblogi

20.12.2014 Lumet ovat melkein sulaneet, sen verran lämmintä eilen oli. Jäätä on jäänyt ja erityisesti kevyenliikenteen väylät ovat pääosin todella huonossa kunnossa, kun niitä ei lumisateen jäljiltä aurattu. Nyt kevyenliikenteen väylät ovat jäisiä ja uuranteisia, joten oli pakko ajaa ajoradalla, kun ei uskaltanut pyörätietä käyttää. Ajoimme tänään muutoinkin melko kiemuraisen reitin. Lähdimme Metsämaalle niin kuin tässä useilla edellisilläkin kerroilla. Koskenrannan risteyksestä kävimme 9-tietä Ristimäenkulman tienristeyksessä ja tulimme takaisin. Ristimäenkulman tie näytti kohtalaisen jäiseltä. Koskenrannan risteyksestä ajoimme melkein Ypäjällä saakka ja sitten palasimme takaisin Ypäjänkylälle päin ja tulimme Katinhännän tietä Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Hämeentietä Mäenpään risteykseen saakka, josta ajoimme ja ohitimme Loimaan keskustan Kemppilän - Puutarhurinkatua ajaen. Loimaalta tulimme Vakkatietä Kuusitien risteykseen ja siitä kotiin. Matkaa tästä lenkistä tuli 62 km (gps). Tänään minun osaltani täyttyi nyt vuoden pyöräilyennätyksenä 6000 km ja 55 km tuli vielä ekstraakin. Katsotaan, tuleeko vielä tämän vuoden aikana pyöräillyksi.

18.12.2014 Lunta on taas sadellut edellisen pyälenkkimme jälkeen. Tänään oli aamulla oikein hyvä sää, mutta päivän aikana pilvisyys alkoi lisääntyä. Lämpötila oli aivan nollan vaiheilla. Lähdimme kuitenkin pyörälenkille, kun 6000 km:n raja on niin lähellä. Ajoimme taas aivan saman lenkin kuin muutamalla edellisilläkin kerralla olemme ajaneet. Tiet olivat pääosin lumisia ja vähän liukkaitakin. Ypäjänkylän paikkeilla alkoi melko sakea lumipyry tai melkeinpä tuo räntää oli. Sitä onneksi kesti vain hetkisen aikaa, mutta uudelleen alkoi pyryttää taas Juvan paikkeilla, mutta ajoimme siitä huolimatta lenkkimme kaikkine kiemuroineen loppuun ja niinpä saimme tällekin päivälle tuon 70 km (gps). Kerran ainakin pitäisi vielä päästä lenkille ennen vuodenvaihdetta, jotta saisin uuden kauden ennätykseni 6000 km, nyt sen harmittavasti vajaa vain 7 km. Sen kukaties olisimme tänään ajaneet, jos sää olisi ollut siedettävämpi ja pyörätiet kunnolla avattu edellisen lumisateen jäljiltä.

16.12.2014 Edellisen pyöräilymme jälkeen sää on vähän oikutellut, vettä on satanut lähe joka päivä ja satoipa jopa luntakin muutaman sentin. Vesisade kuitenkin sulatteli lumat pois. Viime yönäkin vielä sateli vettä. Tänään oli kaunis aurinkoinen päivä. Lämpötila oli kuitenkin vain niukin naukin nollan yläpuolella. Tuuli puhalteli edelleen lounaan suunnasta. Tiet olivat pääosin erittäin liukkaita. Pyöräilyämme helpotti liukkailla teilla kuitenkin hankkimamme nastoitetut eturenkaat. Ajoimme tänään aivan saman lenkin kuin parilla edelliselläkin kerralla kaikkilla samoilla kiemuroilla ja niinpä päivän pyöräilystä tuli taas 70 km (gps).

9.12.2014 Sää on pysytellyt lähes entisenlaisena. Eilen sataa tihkutti lähes koko päivän. Tänään ei ollut sateenuhkaa, mutta tuuli oli vähän edellipäiviä voimakkaampaa. Tuuli puhalteli lounaan suunnasta. Ajoimme tänään aivan saman lenkin kuin toissapäivänäkin. Teimme kaikki samat kiemurat ja niinpä päivän pyöräilystä tuli taas 70 km (gps).

7.12.2014 Lähes pilvessä oli taivas tänäänkin, mutta ei kuitenkaan sateen uhkaa koko päivän aikana. Lähdimme pyöräilemään. Suunta oli edelleen kohti Metsämaata. Nyt ajoimme lounaistuulen takia Metsämaalta ensiksi Koskenrannan risteyksen kautta Ristimäenkulmalle ja sieltä Kollasenkulmalle ja takaisin Metsämaalle. Loppumatka olikin sitten taas perinteiseksi tulleen reittimme mukainen. Metsämaalta Ypäjänkylälle ja sieltä Kauhanojalle, josta Puujalkalaan. Puujalkalasta tulimme ja teimme Hirvikoskella vielä muutaman koukeron, niin saimme tämän päivän ajoksi tasan 70 km (gps).

4.12.2014 Tänään oli pitkästä aikaa kaunis aurinkoinen päivä. Lämmintäkin oli, lämpötila oli jopa 5 astetta plussalla. Ajoimme tänään saman lenkin kuin edellisellä kerrallakin, mutta jätimme lopusta muutaman koukeron pois, niin matkaa tuli näin kilometri vähemmän kuin eilen eli 62 km (gps).

1.12.2014 Joulukuu on alkanut. Tänä vuonna olemme pyöräilleet nyt joka kuukauden aikana, kun tänään heti saimme pyörälenkin myös tälle joulukuulle. Sää viileni vielä eilisestä ja pakkasta oli reilut kolme astetta. Tänäänkään ei aurinko paistanut, ei myöskään tuulennut kuin aivan heikosti. Ajoimme saman lenkin kuin eilenkin, mutta loppumatkan kiersimme vielä Kuusitien kautta kotiin. Matkaa tuli näin kilometri enemmän kuin eilen eli 63 km (gps).

30.11.2014 Tänään ei juurikaan sadellut. Ilma viileni selvästi. Lämpötila oli päivällä nollan vaiheilla ja illan lähestyessä painuttiin pari astetta pakkasen puolelle. Pyöräilykeli oli hyvä, keli melko kuiva ja tuuli vain hiukan eilistä navakampaa. Ajoimme tänään Metsämaa-Kollanen-Ristimäenkulma-Ypäjänkylä-Kauhanoja-Puujalkala -lenkin, josta matkaa tuli 62 km (gps). Marraskuu on ollut lähes kokonaan sumppuinen ja pilvinen säältään, aurinkoa ei juurikaan ole näkynyt. Saimme kuitenkin marraskuullekin pyöräilykilometrejä yli 750. Oma tämän vuoden pyöräilymääräni on jo nyt mahtava uusi ennätys - 5588 km.

29.11.2014 Räntää satoi vielä puolen päivän aikoihin, mutta siitä sää jonkin verran kirkastui ja niinpä lähdimme taas pyörälenkille. Tuulta ei ollut juuri lainkaan, vain alkumatkasta hyvin heikkoa lounaan puoleista tuulta. Ajoimme tänään Oripäähän ja sieltä Pappisten kautta Mellilään. Mellilästä tulimme Piltolaan ja 9-tietä Loimaan portin kautta Kartanonmäkeen. Sieltä jatkoimme Puujalkalaan ja Hirvikosken kautta Vesikoskelle Parkin risteykseen, josta tulimme Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Sadetta emme saaneet tänään lainkaan, vain muutama kevyt pisara tuli loppumatkasta Juvan paikkeilla. Tämän päivän kierros oli mitaltaan 60 km (gps).

28.11.2014 Kosteaa oli tänäänkin ja ajoittain hiukan ripsui vettäkin. Lähdimme kuitenkin pyörälenkille. Ajoittain hiukan satoi, mutta emme sentään kastuneet. Ajoimme tänäänkin Metsämaalle, mutta sieltä jatkoimmekin nyt Koskenrannan risteyksen kautta Ristimäenkulmalle ja Kollasenkulmalle, josta tulimme takaisin Metsämaalle. Metsämaalta jatkoimme Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle ja sieltä taas Puujalkalaan. Puujalkalasta tulimme Hirvikoskelle, ajoimme pienen piston vielä Loimaan keskustan suuntaan ja tulimme takaisin ja ajoimme Hirvikosken keskustan kautta kotiin. Näin mutkitellen lenkille tuli mittaa 70 km (gps).

26.11.2014 Samanlainen sumppuinen sää jatkuu edelleen, emme kuitenkaan malttaneet jättää pyöräilemättä. Ajoimme Metsämaalle, Kollasenkulmalle, Ristimäenkulmalle ja sieltä Ypäjänkylälle ja Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme pois Puujalkalan kautta. Matkaa tästä lenkistä tuli 62 km (gps)

21.11.2014 Lumipyryä oli tämän päivän sääennusteessa iltapäivälle. Lähdimme kuitenkin pyöräilemään. Ajoimme Puujalkalan ja Kartanonmäen kautta Karhulan risteykseen ja siitä Piltolaan ja Mellilään. Mellilän paikkeilla tuli ensimmäisiä lumihiutaleita, mutta niistä ei vielä suurempaa paniikkia tullut. Jatkoimme Niinijoelle ja sieltä Haaroisiin. Vähäinenkin lumentulo tällä välillä loppui täysin. Haaroisista ajoimme Alastarolle ja sieltä Köyliönkylälle ja Kurittulaan. Jatkaessamme Kurittulasta Karsattilan suuntaan alkoi taas heikko lumisade, joka pikku hiljaa yltyi. Kun Karsattilasta lähdimme Vakkatietä kohti Onkijoen ja Hirvikosken risteystä lumisade yltyi ja pyrytti jo oikein reippaasti. Risteyksestä ajoimme kuitenkin vielä Hirvikosken keskustan ja Hirvihovin kautta kotiin. Matkaa tuli tälle lenkille 63 km (gps).

20.11.2014 Säässä ei tapahtunut juuri minkäänlaista muutosta eiliseen, tuuli vain oli tänään vielä eilistäkin heikompaa. Tuuli oli idän suunnasta, joka on hyvin sopiva tänään ajamallemme lenkille. Ajoimme Metsämaalle ja sieltä Kollasenkulmalle, josta jatkoimme Ristimäenkulmalle ja Koskenrannan risteykseen. Sieltä matka jatkui Ypäjänkylälle ja Kauhanojalle, josta tulimme Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta Hirvikoskelle. Teimme vielä lenkin Hirvikoskella ennen kotiin tuloa, jotta saimme tämän päivän matkaksi 63 km (gps). Peuroja näimme lenkin varrella vajaan parikymmentä kappaletta. Emme päässeet samoihin lukuihin kuin Loimaan Lehden päätoimittaja vähän vastaavan mittaisella autolenkillään oli päässyt, hän oli nähnyt noin 70 valkohäntäpeuraa tai -kaurista, mikähän se oikea nimi nyt olikaan.

19.11.2014 Sää jatkuu edelleen pilvisenä ja heikkotuulisena. Lämpötila oli tänään nollan vaiheilla, että kylmenemään päin. Tänään ajoimme ensiksi Oripäähän ja sieltä jatkoimme Pappisiin ja Mellilään. Mellilästä tulimme Piltolan kautta Loimaanportille ja Kartanonmäkeen, josta tulimme Puujalkalan kautta Hirvikoskelle. Teimme vielä pienen ylimääräisen lenkin ja niin tuli tämän päivän ajosta täyteen 56 km (gps).

17.11.2014 Melko pilvinen oli tämäkin päivä, mutta sateesta ei ollut tietoakaan. Lämpötila oli asteen pari plussan puolella ja tuuli oli heikkoa. Suuntasimme tänään taas Metsämaalle. Kiersimme Kollasenkulman kautta Ristimäenkulmalle ja sieltä Koskenrannan risteykseen ja Ypäjänkylälle. Ypäjänkylältä jatkoimme Kauhanojalle ja sieltä Kartanonmäkeen, josta jatkoimme vielä Karhulan risteykseen ja sieltä tulimme Hirvikoskelle. Teimme vielä pienen ylimääräisen lenkin ja näin saimme lenkistä reilusti täyteen 66 km (gps).

13.11.2014 Sää on taas viilentynyt alkuviikon 10 asteen lukemista, ollaan kuitenkin vielä parisen astetta plussan puolella. Itä-koilisesta puhalteleva tuuli tuntui kuitenkin melko kolealta vaikka tuuli ei kovin navakkaa ollutkaan. Pilvistä oli koko päivän ja aamulla hiukan tihkutti vettä, mutta iltapäivällä ei sateen uhkaa kuitenkaan ollut. Ajoimme tämän päivän lenkkinä Metsämaa-Kollasenkulma-Ristimäenkulma-Ypäjänkylä-Kauhanoja-Kartanonmäki-Maatalousmuseo -lenkin, josta matkaa tuli 65 km (gps).

11.11.2014 Lähdimme synkistä pilvistä huolimatta tänäänkin pyörälenkille ja hyvä niin. Sadetta emme saaneet ja ilma alkoi jopa kirkastua ennen aurigon laskua. Tuuli oli tänään melko heikkoa, puhallellen etelä-lounaasta. Ajoimme tänään Puujalkalaan ja sieltä Kartanonmäen, Loimaanportin ja Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä jatkoimme Niinijoelle ja Haaroisiin, josta otettiin suunta Alastarolle. Alastarolta menimme vielä Koskenkylän kautta Köyliönkylään ja sieltä Karsattilaan, josta Vakkatietä Onkijoentien risteykseen. Tulimme loppumatkan vielä Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Tästä lenkistä tuli matkaa 63 km(gps). Tänään ylitin 5000 km tämän kauden pyöräilyissä. Pyöräilykausi on ollut pitkä, se alkoi jo tammikuun 1. päivänä.

10.11.2014 Synkkää pilveä oli taivaalle ja muutoinkin kovin summpuista säätä, mutta lähdettiin kuitenkin pyöräilemään ja kunnon lenkki siitä tulikin. Tuuli kävi kohtalaisesti etelän suunnalta, mutta lenkistämme tuli nyt mukavasti sellainen, että aukeilla saimme päästellä pääosin myötätuulessa ja metsän suojassa poljimme vastatuuliosuuksia. Ajoimme ensiksi Metsämaalle ja kiersimme sieltä Ristimäenkulman ja Kollasen kautta takaisin Metsämaalle, josta jatkoimme Kauhanojalle ja Kartanonmäkeen. Nyt jatkoimme Kartanonmäeltä suoraan Puujalkalaan ja sieltä tulimme kotiin. Tästäkin lenkistä tuli matkaa 69 km(gps). Ypäjänkylällä ropsautti pienen sadekuuron, mutta olimme juuri silloin linjaautopysäkin katoksessa mehutauolla. Aivan pientä tihkussadetta saimme, mutta se ei mitään kuitenkaan kastellut.

5.11.2014 Pari päivää on sadellut, tänään sentään näkyi hiukan aurinkokin. Tuuli oli hyvin heikkoa, mutta lämpötila oli vain asteen verran plussan puolella. Ajoimme tänään Metsämaa-Kauhanoja-Kartanonmäki-Pappinen-Niinijoki -lenkin. Matkaa lenkistä kertyi 66 km (gps), kun teimme loppupäässä vielä pienen lisälenkin ja ajoimme Hirvikosken keskustaan takaisin ja sieltä kotiin.

30.10.2014 Tänään oli oikein kaunis aurinkoinen päivä. Länsituuli ei sekään ollut kovin voimakasta. Lämpötila oli päivällä 6-7 astetta plussan puolella ja vielä illallakin pilvettömästä taivaasta huolimatta kolmisen astetta plussalla. Yöllä mentäneen selvästi pakkaselle. Ajoimme tänään koko tämän vuoden pisimmän päivälenkin. Suuntasimme ensiksi Alastarolle ja sieltä Virttaalle. Virttaalta jatkoimme Säkylän suuntaan Säkylä-Turku -tien risteykseen, josta käännyimme Turun suuntaan. Turun tietä ajoimme Yläneelle, josta tulimme Oripään kautta kotiin. Valoja tarvittiin jo ennen kuin lenkiltä kotiin selvisimme. Matkaa lenkistä tuli 98 km (gps). Lokakuun pyöräilyistä tuli tämän lenkin ansiosta uusi yhden kuukauden pyöräilyennätys tänä vuonna, nyt on pyöräiltynä lokakuussa 924 km.

28.10.2014 Tänäänkin aamupäivällä tihkutteli hiljalleen vettä. Tihkusade loppui jo aamupäivän aikana, mutta pilvistä oli sen jälkeenkin. Aurinko hiukan näyttäytyi ennen laskuaan pyörälenkkimme aikana. Ajoimme tänään taas aluksi Vampulaan hyvässä sivumyötäisessä tuulessa. Vampulasta kantatie 41:lle tuulesi vastaan, kantatielläkin oli sivuvastainen tuuli, joka ei juurikaan metsän suojasta johtuen tuntunut ajellessamme Virttaalle ja Oripäähän. Oripäästä kotiin päin olikin jo sivumyötäinen. Lenkki tuntui melko kevyeltä vaikka tuuli olikin hyvin navakkaa. Matkaa kertyi taas 66 km (gps).

27.10.2014 Aaamupäivän tänäänkin sateli hiljaista tihkua, iltapäivälläkin oli kovin pilvistä ja tuulista, mutta lähdimme kuitenkin pyörälenkille, kun mittari näytti lämmintä 12,5 astetta. Tuuli puhalteli lounaasta oikein navakasti, myötätuulta oli, kun ajoimme ensiksi Metsämaalle. Metsämaalta jatkoimme taas Kauhanojalle ja sieltä Kartanonmäkeen. Kartanonmäestä ajoimme Karhulaan ja sieltä Puujalkalaan ja takaisin Kartanonmäkeen. Kartanonmäestä tuli sitten Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Näin mutkitellen saimme lenkille mittaa 56 km (gps). Tänään ylittyi vuodelta 2011 oleva kauden pyöräilyennätys, joka minulla oli 4016 km. Nyt tämän päivän jälkeen olen pyöräillyt tämän kauden eli vuoden aikana 4659 km.

25.10.2014 Lähdettiin pyöräilemään tänäänki vaikka sää olikin pilvinen ja silti tuuli oli erittäin voimakasta. Tuuli puhalteli melko tarkkaan etelästä. Ajoimme hyvässä myötätuulessa ensiksi Vampulaan, josta olikin sitten pääasiassa vastatuulta, kun tulimme sieltä Virttaan kautta Oripäähän. Metsät tienreunoilla hiukan heikensivät tuulen voimaa. Oripäästä kotiin oli hyvin sivutuulta, joka oli välillä vähän vastaista ja välillä taas myötäistä. Sadetta ei sentään saatu vaikka ennusteen mukaan sitä olisi pitänyt tulla, hyvä näin. Lenkille tuli mittaa 66 km (gps).

23.10.2014 Ajoittain pilvet peittivät taivaan, mutta välillä taas aurinko paistoi kirkkaasti. Tuuli oli voimakasta ja ei ollut lämmintä. Lämpötila pysyi pakkasen puolella koko päivän ja tuuli lisäsi vielä pakkasen purevuutta. Säästä huolimatta lähdimme pyörälenkille, joka tällä kertaa oli Oripää-Mellilä-Kartanonmäki-Puujalkala -lenkki ilman mitään ylimääräisiä koukeroita. Säästä huolimatta kohtuu hyvin tarkenimme tämän 55 km:n lenkin pyöräillä.

22.10.2014 Aurinkoinen oli sää tänään koko päivän ja myös kolea. Tuuli oli koilisesta ja päivälläkään ei lämpötila juurikaan noussut plussan puolelle. Tämän päivän lenkiksi valikoitui jo tuttu Metsämaa-Ypäjänkylä-Kauhanoja-Kartanonmäki-Pappinen-Niinijoki -lenkki. Tuuli oli vastaainen Metsämaalle mennessä ja taas Niinijoelta kotiin päin tultaessa. Paljon oli sivutuulta, mutta myös hyvää myötäistä. Matkaa lenkistä kertyi 65 km (gps).

20.10.2014 Pilvisen harmaa oli tämäkin päivä, mutta taas hyvin heikkotuulinen. Tänään lähdimme pyörälenkille suuntana Oripää, josta jatkoimme Virttaan katta Vamulaan ja sieltä Alastaron kautta kotiin. Tämä lenkki on matkaltaa 67 km (gps). Ajoittain lenkin aikana tuli hyvin heikkoa tihkusadetta.

17.10.2014 Aurinko paistoi tänään lähes pilvettömältä taivaalta ja tuuli oli lähes olematonta. Aamulla oli pakkasta -5 astetta ja varjoisissa paikoissa ei päivän aikana ollut härmä sulanut. Iltapäivän lämpötila oli saman verran plussalla kuin aamulla oli miinuksella eli noin viitisen astetta. Ajoimme tänään Metsämaa-Kauhanoja-Kartanonmäki-Pappinen-Niinijoki -kierroksen, josta matkaa kertyi 65 km (gps).

16.10.2014 Lämpötila oli tänään viitisen astetta plussalla, onneksi tuuli oli sentään melko heikkoa. Aurinko paitoi lähtiessämme, mutta lenkkimme aikana pilvisyys oleellisesti lisääntyi. Tämän päivän lenkkimme suuntautui taas Oripää-Mellilä -reitille. Ajoimme loppumatkan taas Kartanonmäen kautta kiertäen. Lenkistä kertyi matkaa 55 km (gps).

14.10.2014 Pilvistä oli tänäänki. Tuuli oli edelleen melko heikkoa, nyt lähinnä idän suunsta. Tänään päätimme ja ajoimmekin ensiksi Ypäjän Palikkalaan, josta valtatie 10 Vaulammin risteykseen. Vaulammilta ajoimme Ypäjän keskustan kautta Ypäjänkylälle ja Metsämaalle. Metsämaalta tulimme Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Aurinko hiukan yritti tirkistellä pilvien raosta, mutta toisaalta sitä tuli kuitenkin muutama tippa vettäkin menomatkalla vähän ennen Ypäjää. Hyvin kunto kesti tämän 72 km:n (gps) lenkin.

12.10.2014 Sumua oli tänään pitkälle aamupäivään ja sen jälkeenkin vielä pilvisyyttä. Tuulta ei ollut juuri lainkaan. Lämpötila oli 8-9 astetta plussalla. Iltapäivän alkaessa lähdimme pyörälenkille. Tänäänkin suuntasimme ensiksi Metsämaalle ja sieltä Koskenrannan risteyksen kautta 9-tielle ja Ristimäenkulman kautta 2-tielle. Kakkostietä jatkoimme aivan Kanteenmaahan saakka. Kanteenmaasta tulimme Alastaron kautta kotiin. Loppumnatkan kiersimme vielä Hirvikosken keskustan kautta. Lenkille kertyi mittaa 69 km (gps).

9.10.2014 Tänään pilviä oli taivaalla, mutta emme jääneet odottamaan sattaako vaiko ei, vaan lähdimme pyörälenkille. Ajoimme tänään ensiksi Metsämaalle ja sieltä Ypäjän aseman kautta Kauhanojalle, josta Kartanonmäkeen. Sieltä jatkoimme Karhulankylälle ja vielä Pappisiin, josta tulimme Niinijoen kautta takaisin kotiin. Tämä lenkki oli 65 km:n (gps) mittainen.

5.10.2014 Tänään oli enimmäkseen aurinkoista, mutta tuuli oli melko navakkaa ja päivällä lämpötila kohosi vain noin 8 asteeseen. Teimme kuitenkin melko pitkän lenkin, kun ajoimme Ypäjälle ja sieltä Kosken keskustaan, josta Mellilän ja Piltolan kautta kotiin. Koski - Mellilä välillä oli tuuli kohtalaisen myötäinen. Lenkille tuli mittaa 73 km (gps).

2.10.2014 Tänään oli oikein upea pyöräilysää, lähes aurinkoinen ja tuuli oli heikkoa. Lämpötila kohosi iltapäivällä lähelle 15 astetta. Ajoimme tänään Metsämaa-Kauhanoja-Kartanonmäki-Sarka -lenkin, josta kertyi matkaa 52 km (gps).

29.9.2014 Pyöräilyt ovat jääneet vähiin, kun on ollut muita aktiviteettejä. Teimme yli viikon reissun Lappiin ja Itä-Suomeen. Lapissa vaeltelimme Saariselän ja UKK-puiston alueella ruskaisissa maisemissa 111 km. Matkaan lähdimme kotoa 11.9. ja vaeltamaan 12.9. Kotiin tulimme 21.9. tältä upealta matkalta. Emme ole ennen olleet Lapissa ruska-aikaan, joten elämys oli kyllä suuri, kun näimme ruskan aivan mahtavimmillaan. Erityisen mieleenpainuva ja upea kokemus oli laskeutua Pirunportista Muorravaarakanjoen laaksoon, kun laakso hehkui parhaissa ruskan väreissä, samoin Suppu-Kotavaaran rinne oli kuin vaara olisi ollut kukassa. Tänään sitten oli jo mieliteko suuri pyörälenkille ja hyvältä olo pyörälenkin päälle tuntuikin. Sää oli puolipilvinen ja oli lähes tuuletonta, kun pyörälenkille lähdimme. Ajoimme Vampulaan ja sieltä Virttaalle, Oripäähän ja kotiin. Tuuli yltyi melko paljon lenkkimme aikana. Vampulaan tultaessa huomasi jo, että tuuli oli sivuvastainen, aina kantatie 41:lle saakka. Sieltä Oripäähän oli enemmän sivumnyötäistä ja Oripäästä sitten jo melko voimakkaaksi yltyneessä myötätuulessa saimme lasketella kotia kohti. Matkaa lenkistä tuli 66 km (gps).

10.9.2014 Upea pyöräilysää oli tänäänkin, ei juuri tuulennut ja aurinko paistoi, lämmintä oli reilu 20 astetta. Tänään suuntasimme Oripää-Virttaa-Vampula-Alastaro -lenkille. Tienvarren pelloilta oli viljat lähes kaikki puitu pois, ehkä reilu viisi prosenttia arvioni mukaan oli puimatta. Puintisäiden on ennustettu jatkuvan ja niin varmaan jatkuvat myös pyöräilysäät. Pitää varmaan alkaa puolukoita jostain etsiä, että saadaan höystettä ruokapöytään talveksi. Tämän päivän pyörälenkille tuli mittaa 67 km (gps).

9.9.2014 Pyöräilykelit jatkuvat hyvinä, mutta taukoja näyttää kertyvät lenkkien välille useita päiviä, tänään kuitenkin pääsimme pyörälenkille. Ajoimme Metsämaalle ja sieltä Koskenrannan risteyksen kautta Ristimäenkulmalle, josta 2-tielle ja Orisuolle. Orisuolta tulimme Kojonperän ja Köyliönkylän kautta kotiin. Puinteja oli tekemättä matkan varren pelloilla vielä 10-15 % ja muutamia puimureita pelloilla näkyi. Pitkä sadekausi elokuun lopulla lykkäsi puinteja ja sai sadon laadun putoamaan. Lenkille tuli mittaa 56 km (gps).

6.9.2014 Tänään ajettiin Metsämaa-Ristimäenkulma-Orisuo-Kojonperä-Karsattila-Onkijoentien risteys-Hirvikoski -kierros, jolle tuli mittaa 56 km (gps).

31.8.2014 Tänään oli taas upea pyöräilyssä, joten piti jatkaa harjoituksia. Ajoimme taas aluksi Oripäähän, mutta nyt jatkoimmekin sieltä Pappisiin ja Mellilään. Mellilästä tulimme taas Piltolaan ja sieltä 9-tiellä, josta Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen. Sieltä matka jatkui Puujalkalaan ja kotiin. Mittaa tälle lenkille tuli 56 km (gps). Puimureita oli runsaasti pelloilla. Tämän reitin varrelta alkaa varmaan jo yli puolet puinneista olla tehtynä. Toivotaan sään suosivan lopultakin sadonkorjuuta.

30.8.2014 Lähes kahden viikon sateinen kausi näyttäisi nyt päättyneen, vaikka pelkästään sade ei olekaan pyörälyyn lähtöä estänyt, siihen on ollut monia muitakin syitä. Tänään sitten lähdimme taas lähes parin viikon tauon jälkeen pyörälenkille. Ajoimme Oripää-Virttaa-Vampula-Alastaro -lenkin, josta loppupää vielä Vakkatietä Onkijoentien risteykseen ja siitä Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Matkaa tästä lenkistä kertyi 67 km (gps). Tänään oli puimureita melko runsaasti pelloilla, mutta paljon on vielä puimatonta alaa. Lakopaikoissa kasvustot ovat sateen seurauksena jo phasti itäneet. Huippuvuotta ennustettiin sadon suhteen, mutta ei sitä ainakaan viljan laadun osalta tulla saavuttamaan.

17.8.2014 Tänään oli upea aurinkoinen ja tuuleton päivä. Lähdimme vielä illansuussa pyöräilemään. Ajoimme lenkin Oripää-Mellilä-Loimaanportti-Puujalkala, josta matkaa kertyi 56 km (gps). Puimureita oli pelloilla runsaasti. Pöly leijaili aukeiden yllä, kun tuuli ei sitä vienyt mennessään.

16.8.2014 Reilu kuukausi kului ilman pyöräilyjä. Irlannin matka vei viikon, viljelystarkastukset loput heinäkuusta ja marjastus on vienyt elokuun näin pitkälle. Nyt tuli lähdetyksi vaikka sateenuhka olikin olemassa ja kastuimmekin kyllä Haaran ja Metsämaan välillä. Metsämaan jälkeen ei juurikaan satanut, joten vaatteet pääosin kuivuivatkin jo lenkin aikana. Metsämaalta ajoimme Kauhanojalle, sieltä Kartanonmäen kautta Karhulan risteykseen, josta Hirvikoskelle ja kotiin. Matkaa lenkistä kertyi 53 km (gps). Vaikka päivän aikana sadekuuroja tuli paikoin, niin kuitenkin puimuretia näimme palloilla toistakymmentä. Eniten niitä oli Kauhanojalta Loimaan keskustaan päin ajellessa.

20.7.2014 Heinäkuu on ollut todella kuiva. Tänään iltapäivällä satoi ukkoskuurosta vain 2 milliä. Koko heinäkuun sademäärä on tähän mennessä vasta 10 mm, mutta ehtiihän sitä vielä tulla.
Pyöräilyyn ei nyt ole liiennyt aikaa, olimme viikon Irlannissa Loimaan Lehden lukijamatkalla. Irlanti oli positiivinen kokemus. Luonto antaa siellä paljon nähtävää. Tänäänkään emme varsinaisesti tehnee pyörälenkkiä, mutta kävimmepähän kyläreissulla pyöräille Loimaalla. Matkaa tästä kertyi vain 11 km (gps).

8.7.2014 Lähes tuuletonta ja helteistä oli sää tänään. Lähtiessämme pyöräilemään olikin Marja-Liisan pyörän takarengas tyhjä eikä ostettuna ollut rengasta, joten ei muuta kuin rengasta hakemaan Loimaalta. Ajoin Loimaalle ja kävin pyöräkorjaamon lisäksi myös hakemassa Sähköstä jääkaappiin termostaatin. Tästä reissusta tuli reilu 14 km. Kun rengas oli vaihdettu, lähdimme ajelemaan Oripäähän ja sieltä Mellilään, josta Piltolaan ja Kartanonmäkeen sekä Puujalkalaan ja sieltä kotiin. Matkaa tästä iltalenkistä tuli 56 km ja päivän ajo yhteensä 70 km (gps).

6.7.2014 Tänään lämpötila nousi hellelukemiin. Tuuli puhalteli kaakosta. Ajelimme tänään vielä tämän kesän aikana meiltä ajamattoman lenkin. Menimme Metsämaalle ja Koskenrannan risteyksen kautta Ristimäenkulmalle, josta jatkoimme Murrolle ja Punkalaitumelle. Murrolta Punkalaitumelle oli kohtalaisen mukava myötätuuli, muilla osuuksilla olli pääosin sivu- tai vastatuuli. Punkalaitumelta tulimme Palojoen kautta Orisuolle ja sieltä Kojonkulman kautta Vakkatielle. Vakkatieltä ajoimme nyt kirkolle ja siitä rantatien kautta Oripään tielle ja kotiin. Matka kierrokselle tuli 82 km (gps).

5.7.2014 Tänään aurinko paistoi aamusta saakka ja tuuli oli heikkoa. Lämpötila nousi iltapäivällä jo selvästi yli 20 asteen. Tänään tuli käydyksi Okra-näyttelyssä, joten pyörälenkki jäi hiukan myöhäiseksi, tulipa kuitenkin tehdyksi. Ajoimme tavanomaisen lenkkimme Metsämaa-Kauhanoja-Kartanonmäki-Maatalousmuseo Sarka-as. Metkaa lenkistyä tulee 52 km (gps).

4.7.2014 Pitkästä aikaa oli tänään sää aurinkoinen, lämpötilakin nousi parhaimmillaan yli 20 asteeseen. Tuuli toki oli tänäänkin kohtalaisen navakkaa lounaistuulta. Ajoimme tänään Mellilään ja Koski Tl:n keskustaan, josta jatkoimme Ypäjälle. Ypäjältä ajoimme Katinhännän tien kautta Kauhanojalle, josta tulimme Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Matkaa lenkille tuli 81 km (gps). Ypäjällä oli tienvarressa kukassa valkolehdokkeja ja maariankämmeköitä. Viljakasvustot näyttivät lenkin varrella verrattain hyviltä. Paljon on tosin vielä ainakin kevätvehnäpeltoja, jotka eivät ole tähkällä.

3.7.2014 Pyöräilemään piti lähteä navakasta tuulesta huolimatta, kun aurinko paistoi, lämpötila oli 16-17 astetta. Kiersimme saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla, Metsämaa-Kauhanoja-Kartanonmäki-Karhula-Hirvikoski, josta matkaa kertyi 52 km (gps). Loimaanportilta Karhulan risteykseen päin ajaessamme tuli melko räväkkä sadekuuro, joka kasteli kaikki vaatteet. Sadetta ei kestänyt kuin parin kilometrin matka, mutta viilentihän se oloa melkoisesti.

27.6.2014 Aurinko paisteli puolipilviseltä taivaalta ja tuultakaan ei ollut kuin nimeksi, lämpötila oli viidentoista asteen paikkeilla. Kevät oli aikaisessa, mutta eipä taida kesäksi jaksaa muuttuakaan. Pyöräilysää oli kuitenkin oikein hyvä ja niin oli lenkille lähdettävä. Tänään ajoimme Metsämaa-Ypäjänkylä-Lauhanoja (Alkinkulmantien risteys)-Kartanonmäki-Karhulankylä -lenkin, josta matkaa tuli 52 km (gps).

25.6.2014 Pyöräilyssä oli nyt vaellusreissun takia puolentoista viikon tauko. Vaelsimme Saamenpolkua 82 km. Hiukan lyhensimme matkaa suunnitellusta, kun juhannusaattona satoi koko päivän ja lämpötilakin oli vain pari - kolme astetta plussalla. Tänään oli melko pilvinen sää. Tuuli puhalteli kohtalaisesti pohjoisesta. Lämpötila oli noin 15 astetta. Pilvisyydestä huolimatta ei sateenuhkaa näyttänyt olevan. Tänään kiersimme Oripää-Virttaa-Alastaro -lenkin. Matkaa tuli 56 km (gps).

15.6.2014 Piti päästä pyöräilemään, kun saan täyteen näin 3000 km tänä vuonna. Illalla ajamme autolla Tampereelle ja laitamme auton junaan, itse yritämme nukkua junan kyydissä matkalla Rovaniemelle. Edessä on vaellusreissu Inarissa Saamenpolulla. Reitin kierrämme myötäpäivää Sevettijärveltä Näätämöjoelle ja Näätämöön. Näätämöstä tulemme takaisin Kirakkajärven puoleista eteläistä reittiä. Tämän päivän pyöräilylenkki oli tuttua Karhula-Kartanonmäki-Kauhanoja-Metsämaa -lenkki, josta matkaa tuli 53 km (gps)

14.6.2014 Tänään tuuli oli hyvin voimakasta, mutta lähdimme kuitenkin pyörälenkille, kun aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Tulikin erittäin onnistunut lenkki tuulen suhteen. Aloitimme menemällä vastatuuleen Metsämaalle ja sieltä Koskenrannan risteyksen kautta Ristimäenkulmalle ja valtatie kakkosta aina Kanteenmaahan asti. Tämä valtatien pätkä oli jo lievästi myötätuuliosuutta ja Kanteenmaasta Alastarolle oli oikein hyvinkin myötäistä. Alastarolta kotiin oli melko sivutuulta, mutta ehkä hiukan enemmän myötäistä kuin vastaista. Lenkille tuli mittaa 69 km (gps).

11.6.2014 Aurinko paistoi tänään koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta. Vasta illalla alkoi taivaalle nousta pilviä, jotka enteilivät ennustettua sadealuetta. Kävin ensiksi hakemassa auton huollosta Loimaalta, eli ajoin pyörällä Loimaalle ja tulin autolla takaisin ja toin pyörän autossa. Tästä tuli pyöräilymatkaa 6 km. Sen jälkeen teimme pyörälenki ajaen ensiksi Karhulaan 10-tien risteykseen, josta Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen ja sieltä Kauhanojalle. Kauhanojalta matka jatkui Metsämaalle ja sieltä kotiin. Matkaa tästä lenkistä tuli 53 km ja koko päivästä yhteensä 59 km (gps).

10.6.2014 Tänään oli melko pilvistä koko päivän, mutta sadetta ei saatu, vain pientä heikkoa pisartelua tuulenpuuskien aikana. Tuuli oli ajoittain melko voimakas. Ajoimme nyt menomatkan myötätuulessa ja yli puolet matkasta ajoittain kohtalaisessa vastatuulessa. Menimme ensiksi Mellilään ja sieltä Koski Tl:n keskustaan, josta suuntasimme Ypäjälle ja sieltä Huvilakadun pyöräilyvihkon kautta kiertäen kotiin. Ypäjällä löntysti tielle eteemme supikoira metsästä. Se palasi takaisin pulivälistä tietä, kun sanoimme jotain toinen toisillemme supikoiran eteentulosta. Ehti vielä palaamaankin sinne mistä tulikin, ettei tullut törmäystä. Matkaa tälle päivälle kertyi pyöräillen 75 km (gps).

9.6.2014 Ukkoskuuroja oli iltapäivälle ennustettu. Lähdimme kuitenkin pyörälenkille. Ajoimme Alastarolle ja Vampulaan, josta Virttaalle ja Oripäähän. Oripäästä Loimaalle päin lähdettäessä alkoi hiukan sataa ja edessä päin oli synkät ukkospilvet. Odottelimme kankaalla olevalla muistomerkillä jonkin aikaa, että pilvet vetäytyivät kaakon suuntaan. Lähdimme ajelemaan, kun ukkonen tuntui siirtyneen vähän kauemmaksi. Ennen Haaroisten risteystä kuitenkin tavoitimme taas sateen reunan ja kerran iski salamakin lähelle tietä Loimaan ja Oripään rajan paikkeilla. Odottelimme Haaroisten risteyksessä taas hetken aikaa sateen siirtymistä. Pilvisyys oli kuitenkin hyvin synkkää Hirvikosken suuntaan, mutta Alastarolla päin näytti selkeämmältä, joten päätimme kiertää vielä Alastaron risteysten kautta. Vähän ennen vakkatietä alkoi tie olla kuiva. Tulimme Alastarolta vanhaa tietä Karsattilaan. Vasta Kurittulan jälkeen näkyi, että oli hiukan satanut, mutta ukkospilvet olivat siirtyneet jo sen verran kauaksi, että vaaraa kastumisesta ei ollut. Kotiin kiersimme Vakkatietä Onkijoentien ja Oripään risteyksen kautta Hirvikosken keskustaan ja sieltä kotiin. Matkaa lenkistä tuli 76 km (gps).

8.6.2014 Vierähtipä tässä melkein kaksi viikkoa ilman ainuttakaan pyöräilyä. Ensiksi sateinen sää hillitsi menohalua (selittelyä) ja tämä viikko meni pienellä vaellusreissulla lastenlasten kanssa. Olimme kaksi vuorokautta Isojärven kansallispuistossa Kuhmossa ja patikoimme siellä noin 27 km. Isojärveltä siirryimme Heinolaan pariksi vuorokaudeksi mökkeilemään, pojat kalastivat ja saivatkin katiskalla arviolta noin viisikiloisen hauen, jolla oli pituutta 84 cm. Tänään teimme pienen pyörälenkin, ajoimme Metsämaalle, Kauhanojalle, Kartanonmäkeen, Karhulan risteykseen ja sieltä Hirvikosken pyöräilyvihkon kautta kotiin. Matkaa tämän päivän pyöräreissusta tuli 52 km (gps).

26.4.2014 Tänään oli aamu pilvinen, mutta siitä pilvisyys hiljalleen häipyi ja aurinko paistoi lopulta kutakuinkin pilvettömältä taivaalta ennen kuin taas illansuussa alkoi läntiselle taivaalle kertyä pilviä. Tuuli oli erittäin voimakasta. Ajoimme tänään Metsämaalle, Kollasenkulmalle ja sieltä Ristimäenkulman kautta Ypäjänkylälle ja Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Kartanonmäkeen ja siitä taas Puujalkalaan ja pienen asutusaluekierroksen jälkeen kotiin. Tälle lenkille tuli matkaa 63 km (gps). Ypäjällä oli yhdellä pellolla vielä kylvötyö käynnissä.

25.5.2014 Tänään oli EU parlamenttivaalien äänestyspäivä. Ajelimme pyörillä äänestämään ja jatkoimme siitä Oripäähän ja sieltä Mellilään, josta tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Lämmintä oli tänäänkin, ihan hellelukemissa. Tuuli oli heikkoa. Päivän lenkille tuli mittaa 57 km (gps).

23.5.2014 Aurinko paistoi tänäänkin ja oli todella lämmintä, iltapäivällä lämpötila oli selvästi yli hellerajan. Tuuli oli hyvin navakkaa. Tämän päivän lenkissämme oli melko runsaasti sorateitä. Ajoimmme ensiksi Petäjoelle ja sieltä Joenperään, josta jatkoimme Penninkulmalle. Poikkesimme pienelle visiitille Penninkulmantien varressa ennen kuin jatkoimme matkaamme Mellilään ja sieltä Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Lenkistä tuli matkaa 52 km (gps).

21.5.2014 Tuuli oli tänään heikkoa, taivas oli puolipilvinen. Lämmintä oli 22-23 astetta. Lähdimme tänään kiertämään Ypäjä-Jokioinen-Humppila -lenkkiä. Ihmettelimme, kun olimme päässeet Humppilassa jo 2-tien varteen, niin melkein koko matkan oli ollut myötätuuli. Kakkostien osuudella Humppilasta Kollasen risteykseen tuntui jo vastatuuli ja Kollaselta kotiin saakka, mutta metsäosuuksilla tuulta ei juuri huomannutkaan. Oli oikein onnistunut reitin valinta. Kylväjiä ei näkynyt pelloilla reitin varressa muuta kuin MTT:n pelloilla koeruutujan kylvämässä. Paljon niitä jo näkyi olevan kylvettyinäkin eri puolilla Jokioisia. Päivän ajomatkaksi tuli 86 km (gps), kun kävimme vielä ennen kotiin tuloa Pappilan lenkin varren pyöräilyvihkoon kirjoittamassa nimemme.

18.5.2014 Tänään oli taas mitä mainioin pyöräilysää - aurinkoista, vain heikkoa tuulta ja lämpötila noin 25 astetta. Haimme tänään kaksi pyöräilyvihkoa sorateiden varresta Alastaron Tirmanmäeltä ja Kalsinkulman tienpäästä. Samalla poikkesimme hiukan sukuloimassa Huittisten puolella. Paluumatkan ajoimme vanhaa kangastietä Huhtamoon ja sieltä Kanteenmaahan, nyt 2-tietä pitkin. Kanteenmaasta tulimme Alastarolle ja sieltä lähes menomatkan reittiä takaisin kotiin. Menomatkasta tuli 37,8 km ja paluumatkasta 49,2 km (gps). Kylvötöitä tehtiin tänäänkin muutamalla pellolla matkan varressa.

17.5.2014Tänään sää oli pitkästä aikaa lämmin, päivälämpötila noin 20 astetta. Tuuli oli lounaan puolelta ja kohtalaisen navakkaa. Lähdimme Alastaron suuntaan, mutta lähdössä kiersimme Loimijoen rantatien kautta. Alastarolta jatkoimme Vampulaan ja sieltä taas Virttaalle ja Oripään kautta kotiin. Matkaa lenkistä tuli 68 km (gps). Muutama kylväjä nähtiin tänäänkin pellolla.

16.5.2014 Pyöräilylle ei ole tahtonut viime päivinä riittää aikaa ja oli siinä muutama sateinen päiväkin. Tänäänkin aamupäivän tihkutti vettä, mutta eipä siitä juuri mitään kertynyt mittariin. Tänään maalausurakan jatkoksi päätimme kiertää Metsämaan lenkin ja kiersimmekin. Ajoimme Metsämaalta Kauhanojalle ja sieltä Kartanonmäkeen ja Loimaanportin kautta Maatalousmuseo Sarkaan, josta kotiin pienen asutusaluekierroksen kautta. Lenkille tuli mittaa 52 km (gps). Muutama traktori oli pelloilla kylvötöissä tänäänkin. Valkovuokot kukkivat vielä kutakuinkin täysillä. Kukinta on kestänyt pitkään, kun sää on ollut viileä.

10.5.2014 Oli taas hyvä pyöräilysää - lähes tuuleton, lämpötila reilut 10 astetta ja taivas lähes pilvessä. Pilvisyydestä huolimatta ei sateenuhkaa juuri ollut. Ajoimme Ypäjäll Palikkalaan, josta Vaulammille ja joen toista puolta takaisin Ypäjälle, josta jatkoimme Metsämaalle ja sieltä kotiin. Peltotöissä ei koneita näkynyt, pellot olivat vielä kosteita parin edellisen päivän sateista. Ensimmäisiä kylvöksiä on jo nätillä oraalla. Matkaa tämän päivän lenkille tuli 72 km (gps).

7.5.2014 Tänään jatkoimme pyöräilyharrastusta. Oli oikein aurinkoinen päivä - eikä niin koleaa mitä edelliset päivät ovat olleet. Tuuli oli melko heikkoa, mutta kuten niin usein pyöräillessä, aina vastatuuli. Ajoimme ensiksi Puujalkalaa, siitä Kartanonmäkeen ja Loimaanportin kautta Karhulaan ja Piltolaan, josta matka jatkui Mellilään ja Pappisiin. Pappisten Haastepyöräilylaatikossa ei ollut lainkaan vihkoa, johon olisi nimensä voinut merkitä. Pappisista jatkoime Niinijoen vartta Haaroisiin ja Alastarolle. Alastarolta suuntasimme Koskenkylälle ja Köyliönkylään, josta tulimme kotiin Metsämaa-Hirvikoski -risteyksen kautta ja Hirvikosken keskustan kautta kiertäen. Matkaa tästä lenkistä kertyi 63 km (gps). Kylvötöitä tehtiin edelleen muutamilla pelloilla.

6.5.2014 Tänään taas jatkoimme pyöräilyä. Tuuli oli melko heikkoa. Tuulen suunta oli pohjoisesta. Lähdimme myötätuulessa Karhulan ja Piltolan kautta Mellilään, josta jatkoimme Koski Tl:n keskustaan ja sieltä Ypäjälle. Ypäjältä tulimme Loimaalle, mutta kiersimme vielä Sammonkadun kautta ja Sairaalan kohdalta tulimme Satakunnantielle. Siitä sitten ajelimmekin vielä Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Matkaa lenkistä kertyi 75 km (gps), joka on taas kauden uusi päiväennätys. Tänään sain myös täyteen 2000 km:iä tämän kauden osalta pyöräilyssä. Muutama traktori nähtiin pelloilla kylvötöissä, valtaosa näyttää kylvetyltä, mutta kyllä kylvämättömiä alojakin vielä näkyi olevan.

4.5.2014 Tuulinen sää ja sadepilven näköisiä möykkyjä oli taivaalla eri puolilla tänään pyöräilemään lähtiessämme. Päätimme kuitenkin yrittää ja niin ajelimme ensiksi Metsämaalle, josta Koskenrannan risteyksen kautta Ristimäenkulmalle ja sieltä 2-tielle. Kakkostietä ajtaalimme mennä aina Kanteenmaahan saakka vaikka tuuli olikin voimakasta vastatuulta. Orisuon kerhotuvan pihalla pidimme kuitenkin mehupaussin ja hiukan tiputteli vettäkin. Kanteenmaan suunnassa oli taivas kovin synkkänä, joten päätimmekin palata ja tulla Metsämaan kautta takaisin. Heikkoa sadetta riitti lähes Metsämaalle saakka, mutta sen verran heikkoa se oli, että ei juurikaan kastellut. Metsämaalta kotiin päin ajellessamme ei enää juurikaan satanut ja Hirvikoskella oli ollut poutaa koko ajan. Tämän päivän ajolle tuli mittaa 61 km (gps).

3.5.2014 Tuulella oli tänään sama suunta kuin eilenki, kaakosta puhalteli vielä eilistäkin voimallisemmin. Pilvenklönttejä seilaili taivaalla myös tänään, mutta sadetta emme muutamaa pisaraa enemäpää saaneet reitillämme. Ajoimme tänäänkin vastatuulessa Oripäähän, josta hyvin lievässä myötätuulessa jatkoimme Pöytyän kirkolle. Kirkolta oli hyvä myötätuuli aina Kumilaan saakka. Kumilasta jatkoimme Piimätietä Mellilään, tälläkin välillä tuuli oli sivumyötäinen. Mellilästä vielä Piltolaan saimme jatkaa sivumyötäisessä, mutta sielä tie sen verran kääntyy, että tuuli muuttui sivuvastaiseksi. Karhulan risteyksestä lähdimme 9-tietä Loimaan Portin kautta Kartanonmäkeen ja sieltä Puujalkalaan. Puujalkalasta ajoimme kotiin kiertäen Pappilanlenkin soratietä kirkolle, sieltä Hirvikosken keskusstaan ja tehden vielä mutkan Töykkäläntien kautta ennen kotiin tuloa. Muutama traktori oli tänäänkin kylvötöissä. Matkaksi lenkistä muodostui tämän kauden tähän mennessä pisin päiväsuoritus - 74 km (gps).

2.5.2014 Tuuli oli tänään voimakasta ja lämpötila oli 7-8 astetta. Tuuli puhalteli luoteesta, joten ajelimme sivuvastaisessa Oripäähän ja sieltä taas sivuvastaisessa Virttaalle ja Vampulaan. Metsäisillä väleillä tuuli melkoisesti rauhoittui. Vampulasta saimme lasketella taas hyvässä myötätuulessa lähes koko matkan kotiin saakka. Kylväjiä näkyi muutamia pelloilla. Virttaalla oli satanut ennen sinne saapumistamme, tie oli aivan märkä. Vampulaan tultaessa tie jo kuivui ja sen jälkeen ei sadetta ilmeisesti ollut tullut millään kohdilla ainakaan merkittäviä määriä. Lenkille tuli mittaa 67 km (gps), kun kiersimme lenkin loppuosan vielä Hirvikosken keskustan kautta.

30.4.2014 Ilma viileni selvästi nyt Vappua lähestyttäessä. Tuuli oli sentään melko heikkoa. Lämpötila oli vielä 10 asteen paikkeilla, mutta kylmempää on luvassa. Tänään lähdimme Metsämaan suuntaan. Metsämaalta ajoimme Koskenrannan risteyksen kautta 9-tielle ja siltä käännyimme Ristimäenkulmalle. Ristimäenkulman jälkeen jatkoimme 2-tielle ja sitä pitkin aina Kojonperän risteykseen saakka. Poikkesimme kuitenkin Orisuon kerhotuvalle kirjoittamaan nimemme siellä olevaan pyöräilyvihkoon. Orisuolta tulimme Kojonperään, Köyliönkylälle ja Kurittulaan, josta jatkoimme Karsattilaan ja sieltä Vakkatietä Hirvikosken ja Metsämaan risteykseen, josta tulimme kotiin Hirvikosken keskustan kautta kiertäen. Näyttäisi, että tienvarsilta yli puolet kylvöistä on tehtynä. Melko vähän oli koneita pelloilla nyt kylvötöissä. Lenkille tuli mittaa 57 km (gps). Rentukat näyttävät olevan aloittelemassa kukintaansa. Voikukkia on myös jo runsaasti kukassa lämpimillä kasvupaikoilla.

26.4.2014 Uskomattoman upeaa säätä, aurinkoista ja melko lämmintäkin, yöllä on toki ollut pakkasta useita asteita. Tuuli oli tänään melko heikkoa. Vastatuuleen lähdimme kohti Oripäätä, josta sivuvastaisena matka jatkui kohti Virttaata ja Vampulaa. Kantatie 41:ltä kun käännyimme Vampulaan, niin tuuli alkoi muuttua hiukan mytäiseksi ja oli sitä lähes koko loppumatkan ajan. Oli oikein nautinto ajella tämä lenkki tällä kelillä. Pelloilla tehtiin kylvötöitä melko yleisesti. Toivottavasti säät suosivat näin aikaista kylvöä. Matkaa tästä lenkistä kertyi 66 km (gps).

24.4.2014 Sää on ollut upeaa pyöräilysäätä, mutta on ollut vähän muita harrastuksia ja askareita pyöräilyintoa jarruttamassa. Pääsiäisenä kävimme saunomassa ja uimassakin Pieksämäellä. Upea nautinto oli pulahtaa saunasta järven 4-5 asteiseen veteen ja vielä upeampi nautinto oli nousta vedestä ylös ja siirtyä pikku hiljaa saunan löylyihin. Alkuvikko meni pienessä puusouvissa ja vasta tänään pääsimme pyörälenkille reilun viikon tauon jälkeen. Tuttu lenkki oli tänäänkin se, jonka kiersimme. Ajoimme Oripää-Pappinen-Mellilä-Piltola-Karhula-Loimaanportti-Kartanonmäki-Puujalkala -lenkin. Kylvöt alkoivat tänä vuonna jo heti pääsiäisenä ja melko runsaasti jo reitin varrella oli kylvettyjä peltoja ja töitä pelloilla oltiin jatkamassa. Tienvierillä kukkivat valkovuokot ja kevättaskuruohot - aikaisessa kaikki ovat. Koivut eivät vielä ole hiirenkorvalla. Päivän lenkille pienen asutuskierroksen jälkeen tuli matkaa 56 km (gps).

15.4.2014 Viikko 15. kului Äkäslompolossa Lapissa hiihdon merkeissä. Kuuden päivän aikan tuli hiihdetyksi 403 km, mutta tänään oli vuorossa pyöräily. Keli oli muuten aika hyvä, mutta tuuli oli kohtalaisen voimakas. Ajoimme tänään ensiksi Karhulan risteykseen, josta Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen ja sieltä Kauhanojalle. Kauhanojalta jatkoimme taas Katinhännäntietä Ypäjänkylälle ja sieltä Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin Hirvikosken keskustan ja Kuusitien kautta kiertäen. Matkaa lenkistä tuli 53 km (gps).

3.4.2014 Puolipilvistä ja tuulista oli sää tänäänkin. Tuuli taisi olla jo tuolla lännen ja luoteen välillä. Pyörä kesti vielä ainakin tämän keikan. Ajoimme Metsämaalle, Ypäjänkylälle, Kauhanojalle, Kartanonmäkeen ja sieltä Karhulan risteyksen kautta kiertäen kotiin. Päivän lenkille tuli mittaa 52 km (gps)

2.4.2014 Tänään oli tuulista, eikä niin kovin lämmintäkään. Aamulla pakkasta oli melkein yhdeksän astetta, josta sentään päivän mittaan tultiin viitisen astetta plussan puolelle. Tuuli puhalsi länsilounaasta. Vastatuuleen lähdimme puskemaan kohti Oripäätä. Teimme ihan tutun lenkin, kun Oripäästä jatkoimme Pappisten kautta Mellilään ja sieltä Piltolaa ja Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen ja Puujalkalaan. Ajoimme vielä pienen ylimääräisen asutusaluelenkin ylimääräistä, joten saimme lenkille mitaksi 56 km (gps). Pyörä pitää saada huoltoon, vaihteiden kanssa alkaa olla melkoisia ongelmia. Ketjut ja rattaat ovat kuluneet ja vaihteet eivät meinaa vaihtua ei pienempään eikä suurempaankaan päin. Kovassa rasituksessa ketjut hyppäävät jo yli jonkin rattaan, mutta onhan pyörällä jo ajettukin kohta 22 000 km.

31.3.2014 Sää oli selvästi viileämpi tänään siitä mihin viime päivinä on totuttu. Tuuli oli eilistä heikkompaa. Ajoimme ensiksi Karhulankylän risteykseen ja sieltä Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen. Tästä jatkoimme Kauhanojalle, Ypäjänkylälle ja Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin, mutta ajoimme vielä lopussa Hirvikosken keskustan ja Kuusitein kautta kiertäen. Matkaa tästä lenkistä tuli 53 km (gps). Tänään ei näkynyt leskenlehtiä kukassa niin paljoa kuin niitä edelliskertaisilla lenkeillä on ollut, sen verran ilma oli viileämpää. Lämpötila oli 4-5 astetta plussalla.

30.3.2014 Upeana joskin nyt hiukan tuulisempana on jatkunut maaliskuun lopun sää. Tuuli oli nyt melko navakkaa luoteistuulta, sää oli melko aurinkoinen. Vastatuuleen puskimme ensiksi Alastarolle, josta tuuli oli pääosin sivuvastaista vielä, kun jatkoimme Kanteenmaahan. Kanteenmaasta 2-tietä saimme päästellä myötätuulessa Kollasenkulmalle Metsämaan risteykseen. Kollaselta ajoimme Metsämaalle ja Hirvikosken keskustan ja Kuusitien kautta kiersimme loppumatkan kotiin. Lenkille tuli mittaa 61 km (gps).

27.3.2014 Tänään oli kevään upein pyöräilysää. Tuulta ei ollut juuri lainkaan, aurinko paistoi ja lämmintä oli kymmenkunta astetta. Ajoimme ensiksi Oripäähän, josta jatkoimme Virttaalle. Ajoimme Virttaan kylän lävitse ja Moottoriradantietä takaisin kantatie 41:lle, josta käännyimme Vampulaan. Vampulasta tulimme Alastarolle ja sieltä vanhaa tietä Karsattilaan, josta Vakkatietä Hirvikosken ja Onkijoentien risteyksen kautta kotiin. Lenkistä kertyi matkaa 66 km (gps).

25.3.2014 Tänään jatkoimme pyöräilyä vaikka tuuli oli selvästi eilistä navakampaa. Tuulen suunta oli kääntynyt koiliseen. Ajoimme tänään Karhulan risteyksen ja Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen ja siitä Kauhanojalle ja Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin, mutta kiersimme kuitenkin vielä Hirvikosken keskustan ja Kuusitien kautta. Matkaa lenkistä tuli 53 km (gps).

24.3.2014 Tänään aurinko paistoi koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta. Lämpötila oli korkeimmillaan 10 asteen paikkeilla ja tuuli melko heikkoa. Sään suhteen loistava pyöräilyilma. Ajelimme tutun lenkin Oripää-Mellilä-Piltola-Loimaanportti-Kartanonmäki-Puujalkala. Vaikka tuuli oli kohtalaisen vähäistä, tuntui se puhaltavan melkein koko ajan vastaan. Matkaa lenkille tuli 55 km (gps).

22.3.2014 Päivä oli tänään aurinkoinen, tuuli oli melko heikkoa. Pääsimme lähtemään lenkille vasta loppuiltapäivästä. Lämmintä oli mittarin mukaan kuitenkin vielä 7-8 astetta, mutta siitä se lenkkimme aikana tipahti alle kolmen asteen. Ajoimme aivan saman lenkin kuin edelliselllä lenkillämmekin 18.3. ajoimme eli Metsämaa-Kauhanoja-Kartanonmäki-Karhula. Matkaa tuli 52 km (gps).

18.3.2014 Tänään jatkoimme pyöräilyharrastustamme, kiersimme hiukan soveltaen Metsämaa-Ypäjänkylä-Kauhanoja -lenkin. Lisäsimme lenkkiin nyt koukkauksen Kartanonmäestä Loimaanportin kautta Karhulaan ja vasta sieltä kotiin. Sää oli tänään asteen pari lämpimämpi kuin eilen. Tuuli oli edelleen kohtalaisen heikkoa, mutta selvästi voimakkuudeltaan eilistä vaihtelevampaa. Tänään tuntui, että lenkki oli pääosin vastatuulta. Hiljaista rännän sekaista lumisadettakin oli ajoittain, mutta siitä nyt ei mitään maahan kertynyt, ei edes tie kostunut. Matkaa tämän päivän lenkistämme tuli 52 km (gps).

17.3.2014 Lämmin kevätilma on toistaiseksi takana. Lauantaita vasten yöllä satoi lunta viitisen senttiä. Aurauskalusto oli hyvin ajantasalla ja aurasi lumet teiltä ja lauantaina iltapäivän aurinko ja lämpö sulatti loputkin aurauksen jälkeen teille jääneet lumet. Pelloille lumikerros jäi. Viime yönä oli kylmää, pakkanen taisi käydä lähellä -15 astetta ja tänään päivällä lumen ja jään sulaminen on ollut vähäistä. Lämpötila on pysytellyt lähellä nollaa. Lähdimme kuitenkin pyöräilemään, kun tiet ovat lumettomia ja jäättömiä. Takatuulta oli mukavasti, kun menimme Oripäähän. Tuuli kuitenkin alkoi tyyntyä ja sitä ei ollut oikein mitään enää reittimme vastatuuliosuuksilla. Hyvä niin!. Oripäästä ajoimme Mellilään, josta Piltolan ja Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen ja Puujalkalaan ja kotiin. Reitin pituus on 55 km (gps). Tänään ylittyi ensimmäinen tuhannen kilometriä tämän vuoden pyöräilyissä.

12.3.2014 Tänään oli upea, lämmin ja aurinkoinen, mutta tuulinen sää. Tuuli puhalsi melko voimalla lännestä. Ajoimme tänään myötätuulessa Ypäjälle ja meinasimme sieltä lähteä Koskelle, mutta vähän matkaa Kosken suunta ajettuamme totesimme jo sillä välillä tuulen olevan kohtalaisen voimakkaasti sivuvastaisen, niin käännyimmekin ympäri ja ajoimme Ypäjän keskustaan ja sieltä kovassa vastatuulessa poljimme Metsämaalle. Metsäosuuksilla ei tuuli juurikaan tuntunut. Metsämaalta Hirvikoskelle oli myös sivuvastaista, joka Onkijoen aukealla todella tuntui. Kyllä siitä selvittiin ja kiersimme kotiin tullessa vielä Hirvikosken keskustan ja Hirvihovin kautta ja näin saimme tämän päiväiseksi ajomatkaksi 56 km (gps).

10.3.2014 Sadetta oli ennusteltu alkavaksi iltapäivällä, mutta melko kirkasta oli vielä, kun klo 14 paikkeilla lähdimme pyörälenkille. Ajoimme Alastaron keskustaan, josta Virttaalle. Hanhijoella erkanevan vanhan Virttaantien risteyksen paikkeilla alkoi hiljalleen ripsutella vettä, joka pian muuttui tasaiseksi vesisateeksi. Jatkoimme kuitenkin Virttaan kylän keskustan kautta kiertäen Oripäähän ja sieltä kotiin. Sadetta jatkui koko ajan sen jälkeen, kun se oli alkanut. Olimme aivan märkiä ja kuraisiakin kotiin tullessamme. Onneksi lämpötila oli 6-7 astetta plussalla, niin ei alkanut pahasti viluttaa. Pyöräilymatkaa tästä lenkistä kertyi 54 km (gps).

9.3.2014 Eilen ja tänään jo näkyi aurinkokin vaikka ajoittain oli vähän pilvisyyttäkin. Tänään oli tavoitteena noin 50 km:n lenkki. Tuuli puhalteli voimakkaasti etelä-lounaasta, joten lähdimme myötätuulessa pudottelemaan kohti Metsämaata. Metsämaalta jatkoimme Kauhanojalle, jolla välillä oli sivu- ja vastatuulta. Kauhanojalta Puujalkalaan oli pääosin sivumyötäistä. Puujalkaalsta pyöräilimme reilun puolentoista kilometriä vielä Sarka-museon suuntaan oikein kunnon vastatuulessa. Käännyimme ympäri ja loppumatkan kotiin saimmekin päästellä myötäisessä. Lenkille tuli mittaa 51 km (gps).

6.3.2013 Tänään aurinko paistoi pääosin pitkin päivää. Tuuli yltyi navakaksi, mutta lämpötila oli kuitenkin 4-5 astetta plussalla. Pyöräilemään lähdettiin tänäänkin vaikka Marja-Liisa pyörän keskiö päästeli jo ajoittain pahoja ssivuääniä. Ajoimme Oripäähän, Mellilään, Piltolaan, josta Loimaanporin kautta Loimaan keskustaan. Menimme pyörähuollon (Heinonen) pihaan ja soittelimme Ristolle. Hän lupasi tulla katsomaan pyörää ja tulikin hetken päästä. Pyörä jäi huollettavaksi ja Marja-Liisa sai hyvätapaisen varapyörän, että pääsi ajamaan takaisin kotiin. Risto lupasi, että pyörän saisi takaisin jo perjantaina eli huomenna iltapäivällä. Perjantaina kävinkin pyörän hakemassa. Menin lainapyörällä ja tulin takaisin Marja-Liisan kunnostetulla pyörällä, jonka keskiö ei nyt paukkunut. Erinomainen palvelu, suosittelen käyttämään Loimaan pyörähuolto Heinosen palveluja. Matkaa lenkistä tuli 53 km ja pyöränhakumatka lisäksi 10 km. Molemmat matkat mitattu gps:n kanssa.

5.3.2014 Tänään oli upea pyöräilysää vaikka tuuli olikin edellispäiviä selvästi voimakkaampaa. Ajoittain aurinko paistoi ja lämmintä oli yli +5 astetta. Teimme tämän vuoden pisimmän pyörälenkin, kun ajoimme Alastarolle ja sieltä Vampulaan. Vampulasta tulimme Virttaalle ja Oripäähän, josta suuntasimme kotiin. Tämä lenkki on pituudeltaan 66 km (gps).

4.3.2014 Tänään oli taas pilvinen ja tuuleton sää. Eilen satoi räntää, jota paikoin oli vielä tien reunoissa metsäkohdilla, mutta ihan upea pyöräilysää. Nyt ajelimme Metsämaalle ja sieltä Ypäjän keskustaan. Ypäjältä tulimme takaisin Ypäjänkylän suuntaan ja Katinhännän tien kautta Kauhanojalle ja sieltä suorinta tietä kotiin. Matkaa tämän päivän reitistä tuli 58 km (gps).

2.3.2014 Sää on jatkunut edelleen pilvisenä, aamulla hiukan hiutaili räntää. Tuuli oli melko heikkoa. Lähdimme pyörälenkille. Ajoimme Kojonperään ja sieltä 2-tielle, jota pitkin Ristimäenkulman risteykseen. Ristimäenkulman tietä ajoimme 9-tielle. Koskenrannan risteyksestä poikkesimme Metsämaalle ja sieltä tulimme kotiin. Välillä rapa vähän roiskui, kun sitä varsinkin loppumatkasta oli jonkin verran tien reunoissa. Matkaa lenkistä kertyi 55 km (gps).

28.2.2014 Pilvisyys jatkui tänäänkin. Lämmintä oli pari astetta. Tuuli oli lähes olematon. Tänään suuntasimme Oripään suuntaan ja Oripäästä pappisiin ja Mellilään. Mellilästä Piltolan kautta Karhulan risteykseen, josta Loimaanportin ja Lamminkadun kautta Loimaalle ja Vanhalle Satakunnantielle, josta kotiin Hirvikosken keskustan kautta kiertäen. Lenkki oli 53 km:n (gps) mittainen.

26.2.2014 Ajankohtaan nähden lämmintä oli tänäänkin, toki vain parisen astetta plussaa ja tuuli oli kohtalainen. Ajelimme ensiksi myötäisessä Alastarolle, sieltä jatkoimme Virttaalle jo enemmän sivutuuulessa. Virttaalta Oripäähän oli jo täysin vastatuuli ja Oripäästä taas Hirvikoskelle enimmäkseen sivutuulta. Matkaa lenkistä kertyi 55 km (gps), kun teimme vielä pienen edestakaisen piston Loimaan keskustan suuntaan. Lunta eikä jäätäkään ollut enää missään, niin on helmikuun lämpöaalto lakaissut lumet pois. Tänään täyttyi 500 km tämän vuoden pyöräilyissä.

24.2.2014 Lämpötila oli tänään taas voimakkaasta tuulesta huolimatta yli 5 astetta. Kohtalaisen pilvinen oli tämäkin päivä, mutta ei kuitenkaan sateenuhkaa. Ajoimme myötätuulessa Metsämaalle, josta sitten oli enemmän ja vähemmän sivu- tai vastatuulta, kun ajoimme Ypäjänkylälle ja Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Loimaan keskustaan sivumyötäisessä. Loimaalta ajoimme tällä kertaa Karhulaan ja sieltä suorinta tietä kotiin. Loppumatka Karhulasta kotiin oli pääosin myötäistä. Matkaa lenkille tuli 51 km (gps).

22.2.2014 Ihmeellistä helmikuuta, lämpötila 2-3 astetta plussalla. Lunta ei ole missään, jäätä oli hiukan paikoitellen Oripään ja Pappisten välillä tien reunoissa. Ajelimme siis Oripäähän ja sieltä Pappisiin, Mellilään, Piltolaan ja Loimaanportin kautta Juvalle ja Puujalkalaan, josta kotiin. Juvalla huomasin, että takarengas alkoi olla tyhjä. Onneksi oli pumppu mukana ja pumppasin renkaan täyteen. Vuoto oli sen verran suuri, että tällä lopun noin 5 km:n matkalla kaikkiaan kolme kertaa jouduin renkaan pumppaamaan täyteen. Vaihdon takarenkaan sekä ulko, että sisärenkaan uuteen, kun ulkorengas oli jo pahoin kulunut ja erityisesti kevyenliikenteen väylillä oleva kivimurske rikkoo helposti kuluneen renkaan. Matkaa tästä lenkistä tuli 55 km ja yksi km tuli vielä, kun renkaan vaihdon jälkeen testasin pyöräni, joten pyöräilymatka yhteensä 56 km (gps).

18.2.2014 Koko helmikuu on ollut lämmin ja sumppuinen, vettä on satanut useina päivinä. Tänäänkin satoi vettä aamupäivällä, mutta iltapäivällä näytti ilma kirkastuvan, lämmintä oli yli kaksi astetta plussalla, joten päätimme lähteä pyöräilemään. Pöytyän Haukkavuorella olis saattanut olla vielä hiihtokeli, mutta hyvä pyöräilykeli houkutti nyt enemmän vaikka tuuli olikin kohtalaisen voimakas. Ajoimme Metsämaalle, sieltä Kauhanojalle ja Loimaalle. Kiersimme Kaunismäen ja Loimaan portin kautta Kartanonmäkeen ja sieltä Puujalkalan kautta kotiin. Kevyen liikenteen väylät olivat melko surkeita ajettavia, kun niille on liukkauden torjunnasta kertynyt paljon kivimursketta. Lenkille tuli mittaa 53 km (gps).

9.1.2014 Piti tänäänkin lähteä, kun sääennusteissa on luvattu kylmenevää. Luntakin pitäisi vähän sadella - katsotaan! Raskaassa pilevssä oli tänäänkin taivas, mutta aamupäivän aikana ei sadellu. Iltapäivällä, kun olimme muutaman kilometrin ajaneet, alkoi tiheä vähän aikaa kestävä kasteleva vesisade. Toisen samanlaisen saimme vielä niskaamme jossakin Katinhännäntietä ajellessamme. Emme aivan niin paljoa kastuneet tänään mitä eilen. Tänään ilman lämpötila oli vain 2,5 asteen paikkeilla plussalla. Tälle päivälle kertyi matkaa 48 km (gps).

8.1.2014 Pilvinen päivä oli tänäänkin ja koko aamupäivän sateli enemmän ja vähemmän. Lämpötila oli jopa yli viisi astetta plussalla. Sateenuhasta huolimatta lähdimme pyörälenkille. Vettä saimmekin niskaamme useaan otteeseen, mutta siitä huolimatta pyöräily sujui. Ajoimme tänään aivan erikoisen mutkittelevan lenkin, kun menimme ensiksi Puujalkalaan ja sieltä Juvan kautta Loimaanportille, josta 9-tietä Pappisten risteykseen ja siitä jatkoimme Pappisiin. Pappisista menimme Mellilään ja sieltä Piltolaan ja Karhulaan, josta ajoimme Loimaalle. Loimaalta jatkoimme Eviran ohitse Paunan risteykseen ja Haaralle, josta tulimmekin sitten kotiin. Lenkistä kertyi matkaa 50 km (gps). Peurakin hyppäsi tänään aivan edestämme tien ylitse, onneksi autoja ei sattunut samalle kohdalle.

6.1.2014 Hyvään vauhtiin saatu pyöräily jo heti tammikuun alussa, kun sää on ollut oikein sopivaa. Tänään läpötila oli parisen astetta plussalla. Taivas oli pilvessä koko päivän ja hiukan sumppuinen koko päivä vaikka tuultakin oli jonkin verran. Kiersimme tänään oikein tutun lenki Metsämaa-Kauhanoja-Puujalka, josta matkaa kertyi 48 km (gps). Saimme 200 km täyteen jo tämän vuoden pyöräilyihin. Ypäjän asemanseudulla suuri karja peuroja (valkohäntäkauriita) juoksi edestämme tien ylitse. Vastaan tuleva autokin sentään huomasi peurat ja pysähtyi karjan ylittäessä tietä. Uskoisin, että ainakin kymmenkunta eläintä oli tässä laumassa.

5.1.2014 Tänään lämpötila oli 3,5 asteen paikkeilla ja tuulta ei ollut juuri lainkaan. Lähdimme pyörälenkille, kun olosuhteet olivat näin ihanteelliset. Ajoimme ensiksi Kojonkulma ja Kojonperään, josta 2-tielle, Leppijärvelle ja Ristimäenkulman tietä tulimme 9-tielle. Koskenrannan risteyksestä poikkesimme Metsämaalle, josta ajelimme kotiin. Loppumatkalla sumu tiheni ja alkoi hiukan kostuttaa silmälaseja, mutta ei varsinaista sadetta ollut lainkaan. Mennessä Kojonperän paikkeilla voi sanoa, että aurinko jo paistoi melko ohuen pilvipeitteen takaa. Aurinkoa ei ole viikko kausiin ollut näkösällä. Matkaa lenkistä tuli 55 km (gps).

3.1.2014 Hyvin pimeitä ovat päivät. Aurinkoa ei ole näkynyt pitkään aikaan. Tänään ei satanut. Yöllä oli hiukan tullut räntää, joka kuitenkin päivän aikana suli kutakuinkin kaikki pois. Päätimme pyöräillä vain tässä lähialueella, kun lähtö jäi vähän myöhäiseksi ja niin jouduimme ajelemaan paljon valojen kanssa. Ajoimme ensiksi Onkijoelle, josta Loimaalle Hulmin alueen kautta. Loimaalta Kauhanojalle uuden ja vanhan Hämeentien risteykseen, josta takaisin Loimaalle ja Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta Hirvikoskelle. Hirvikoskelta ajoimme vielä uudestaan Kartanonmäkeen, Puujalkalaan ja sieltä kotiin. Matkaa tästäkin kiertelystä kertyi 48 km (gps), joten ensimmäinen sata on täynnä tämän vuoden osalta pyöräilyä.

1.1.2014 Tämän vuoden pyöräilyn aloitimme heti Uudenvuodenpäivänä ja viime vuoden lopetimme Uudenvuoden aattona, joten ei tullut taukoa väliin lainkaan. Katsotaam miten kausi tästä alkaa edetä. Hiihtokelejä odotellessa pitää vain jatkaa pyöräilyä. Tänään lämpöä oli 3-4 astetta, etelä-lounainen tuuli oli kohtalaista. Sateesta ei tänään ollut tietoakaan. Uudenvuoden konsertti jäi nyt pyöräilyn takia katsomatta. Ajoimma tänään Oripää-Mellilä-Loimaanportti-Juva-Puujalkala -lenkin, josta matkaa kertyi 56 km (gps).

Matkalla Orisuolle!

Kojonkulman metsästysseuran majan pihassa matkalla Orisuolle! - Kuva: Raimo Nordman