Pyöräillen ajatuksia tuulettamaan

Pyöräilykausi 2020

Tämä vuoden osalta pyöräilykausi alkoi heti vuoden vaihduttua 1.1.2020 ja sitä jatkui aina joulukuun 8. päivään saakka. Sen jälkeenkin olisi kelejä ollut, mutta siirryimme kävelemään ja saimmekin tälle vuodelle kävelykilometrejä yli 1000. Uusi pyöräilykauden ennätykseni on nyt 8140 km, jonka saavutin pyöräilemällä 107 päivänä keskimäärin 76,07 km päivässä.
Seuraava kausi 2021

Edellinen kausi 2019

Kuukausi km  km/
 päivä
 
 päiviä
Joulu16053,333
Marras77677,6010
Loka87079,0911
Syys85385,3010
Elo153290,1217
Heinä17844,504
Kesä84384,3010
Touko77586,119
Huhti67374,789
Maalis40968,176
Helmi33656,006
Tammi73561,2512
Kausi yhteensä 8140 76,07 107

Kauden 2020 pyöräilyblogi

8.12.2020 Lämpötila oli tänään nollassa tai jopa hiukan sen alapuolella. Tuuli kävi edelleen kaakosta, mutta oli hiukan eilistä heikompaa. Aurinko paistoi tänäänkin aamupäivän kirkkaasti, mutta iltapäivällä alkoi pilviä kasaantua paistetta varjostamaan. Ajoimme tänään aivan saman lenkin kuin eilenkin, joten matkaa tuli taas 56 km (gps).

7.12.2020 Lämpötila oli tänään vain hiukan nollan yläpuolella. Tuuli puhalteli lisäksi melko navakasti kaakon suunnasta. Lähdimme kuitenkin pyöräilemään, kun aurinko paistoi melkein pilvettömältä taivaalta. Ajoimme Oripäähän ja sieltä Mellilää, josta tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Oli ihan mukava lenkki ajella tällä tuulella. Matkaa lenkille tuli 56 km (gps).

2.12.2020 Joulukuun avasimme pyöräilynosalta tänään. Lähtiessämme oli hyvin hämärää ja vähän tihkutti vettä. Lähdimme kuitenkin ja pieni pisarointi lopahti. Läpötila oli kolmisen astetta plussalla ja tuuli puhalteli myös kolmen sekuntimetrin nopeudella melko etelästä. Ajoimme Metsämaalle, josta jatkoimme Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Kartanonmäen kautta Puujalkalaan, josta polkaisimme kotiin. Pyöräily tuntui oikein mukavalta kosteassa ulkoilmassa. Tämän päivän lenkille tuli mittaa vain 48 km (gps), mutta mikä parasta - ylitin tämän kauden pyöräilyssä tänään 8000 km:n haamurajan. Ennätys on nyt 8028 km, mutta mahdollisuuksia on vielä se tämän joulukuun aikana korottaa. Katsotaan, riittääkö kelejä tähän meidän pyöräilyintohimoomme. Tänä vuonna olen ollut pyöräilemässä 105 päivänä, kun viime vuoden ennätysvuonna pyöräilimme 100 päivänä.

30.11.2020 Tänään sää oli syksyisen hämärä lähes koko päivän. Tuuli oli hyvin heikkoa. Iltapäiväksi oli ennustettu vähäistä sadetta, mutta siitä huolimatta lähdimme iltapäivällä pienelle pyörälenkille. Ajoimme Kurittulan kautta Alastarolle Niinijoensuuhun ja lähdimme siitä Haaroisiin. Haaroisista jatkoimme Niinijoen ja Pappisten kautta Mellilään. Mellilästä tulimme kotiin Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta. Loppuun teimme vielä pienen asutusaluekierroksen ja näin matkaa lenkistä tuli 56 km (gps). Hyvin heikkoa sadetta iltapäiväll ajoittain esiintyikin ja tiet tulivat paikoin hyvin vähäisen lumen valkoiseksi värjäämiksi. Liukkautta ei siitä huolimatta tuntunut. Lämpötila oli aivan nollan vaiheilla.

26.11.2020 Tänään oli oikein kaunis, jopa keväisen oloinen aurinkoinen sää. Lämpötila oli edelleen 4-5 astetta plussan puolella. Tuuli oli erittäin vähäistä. Lenkki alkoi pyöräilyllä Karhulan ja Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä suunnattiin Oripään kautta Virttaalle ja Vampulaan. Vampulasta tulimme Alastaron ja Kurittulan kautta Vakkatielle ja sitä pitkin Hirvikosken ja Onkijoentien risteykseen, josta ajelimme vielä Hirvikosken keskustan kautta kotiin. Oli oikein mukava lenkki, jota tietenkin helpotti se, että lähdimme jo hiukan ennen puolta päivää, joten saimme pyöräillä koko lenkin kutakuinkin päivänvalon aikaan. Matkaa lenkistä tuli 83 km (gps).

24.11.2020 Tänään oli edellispäiviä hiukan kirkkaampi sää. Lämpötila oli edelleen muutaman asteen plussan puolella. Tuuli oli erittäin vähäistä. Tämän päivän lenkille lähdimme kohti Ypäjää. Menimme Ypäjälle 10-tielle Saarikon risteykseen, josta ajoimme kymppitietä Koskelle Sorvastoon ja siitä käännyimme Kosken keskustaan. Koskelta tulimme Mellilään ja Mellilästä Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Päivän pyöräilymatka oli 80 km (gps), kun loppuun teimme vielä pienen asutusaluekierroksen.

22.11.2020 Sää on jatkunut summpuisena. Tänään iltapäivällä aurinko kuitenkin näyttäytyi. Lämpötila oli muutaman asteen plussan puolella. Ajoimme nyt Kurittulan ja Alastaron kautta Vampulaan. Sieltä tulimme Virttaan ja Oripään kautta Mellilään. Mellilästä tulimme kotiin kiertäen Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta. Päivän pyöräilymatka oli 87 km (gps).

18.11.2020 Pyöräilykeli jatkui nyt erinomaisena. Lämmintä oli vielä lähes koko päivän 10 asteen tuntumassa. Tuulikin oli melko heikkoa. Aurinko paistoi aamupäivästä alkaen noin klo 14 saakka, jolloin alkoi pilvistyä. Pilvisyys vahveni ja ennen kotiin ehtimistämme jo alkoi vähän ripotella vettä. Ajoimme tänään Kurittulaan ja sieltä edelleen Vampulaan. Vampulasta tulimme Virttaan keskustaan ja siitä jatkoimme Oripäähän. Virttaan ja Oripään välillä Marja-Liisan eturengas tyhjeni. Emme löytäneet oikein muuta vaihtoehtoa kuin ajaa kotiin tyhjällä renkaalla. Päälirengaskaan ei enää ollut kovin hyvä. Tulimme Oripäästä suorinta tietä kotiin. Matkaa tästä tämän vuoden sadannesta pyöräilymatkasta kertyi 66 km (gps). Viime vuonna teimme koko vuoden aikan satana päivänä pyöräilyreissut, joiden keskimatka oli 72,78 km. Nyt keskimatka tähän mennessä on 76,74 km. Jos tänä vuonna vielä on pyöräilykelejä, uskoisin, että keskimatka tulee tuosta lyhenemään.

13.11.2020 Sää on jatkunut summpuisena. Ajoittain satoi hiukan tihkua. Lähdimme kuitenkin pyöräilemään. Ajoimme nyt kiertelemättä suoraan Ypäjälle aina kymppitielle Saarikon risteykseen ja siitä jatkoimme kymppitietä Kosken Sorvastolle, josta menimme Kosken keskustaan. Koskelta tulimme Mellilään ja Mellilästä Piltolan kautta Karhulan risteykseen. Paluumatkalla kiersimme kuitenkin Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Pientä tihkusadetta saimme parissa kolmessa kohhdin matkan varrella, mutta se ei mitenkään kastellut. Päivän pyöräilymatka oli 79 km (gps).

12.11.2020 Päivä oli hyvin sumppuinen, mutta poutaa oli melkein koko päivän, vain aamulla sateli hiukan tihkua. Lämpötila oli kuutisen astetta ja tuulikin kohtalaisen heikkoa. Ajoimme tänään Puujalkalan ja Kartanonmäen kautta Ypäjälle Kymppitielle Palikkalaan, josta ajoimme Jokioisten Vaulammille. Vaulammilta tulimme Ypäjän keskustaan ja sieltä edelleen Metsämaalle. Metsämaalta tulimme suoraan kotiin. Päivän ajomatka oli 76 km (gps). Ei sataanut, mutta siitä huolimatta tiet olivat melko märkiä.

9.11.2020 Aurinko paistoi tänäänkin, välillä taas vähän pilvistyi, mutta sen jälkeen taas selkeni auringonpaisteeksi. Lämpötila oli tänään selvästi toissapäiväistä koleampi. Iltapäivällä lämpötila nousi seitsemän asteen paikkeille, mutta viileni taas auringon alkaessa lähetä taivaanrantaa. Ajoimme tänään kotoa suoraan Piltolan kautta Mellilään ja Mellilästä Oripään ja Virttaan kautta Vampulaan. Vampulasta tulimme Alastaron ja Kurittulan kautta Vakkatielle, jota ajoimme Onkijoen risteykseen Onkijoenristeyksestä ajoimme vielä Hirvikosken keskustan kautta kotiin. Tämän päivän kierros oli mitaltaan 83 km (gps). Tuuli oli tänään länsi-luoteesta ja puhalteli noin neljä metriä sekunnissa -nopeudella.

7.11.2020 Ilma oli kaunis ja aurinkoinen pyörälenkille lähtiessämme, mutta melko nopeasti taivas pilvistyi ja aurinko ei sen jälkeen juurikaan enään näyttäytynyt. Sateen uhkaa ei kuitenkaan ollut. Ajoimme melko voimakkaassa sivuvastaisessa tuulessa Alastarolle ja Vampulaan, josta jatkoimme Virttaan kautta Oripäähän. Nyt tuuli oli niin sivusta ja metsä suojasi, niin ei tuuli paljoakaan tununut. Oripäästä ajoimme vielä Mellilään ja Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Pyörälenkille tuli mittaa 87 km (gps).

6.11.2020 Oikein oli upea tämän päivän sää marraskuiseksi sääksi. Ahvenanmaan Jomalassa tehtiin marraskuun kaikkien aikojen uusi lämpöennätys 16,6 astetta. Viime viikolla Porissa tehtiin 14,6 asteen ennätys, joka tänään rikottiin. Aurinko paistoi ja pilvisyyttä oli vain niukalti. Tuuli puhalteli länsi-luoteesta kohtalaisella voimalla. Tänään vasta pääsimme aloittamaan marraskuun pyöräilykauden. Alkuviikon teimme klapeja, kun lähimetsästä saimme mukavasti koivurankaa pihaan tuotuna. Nousi tänään lämpötila Loimaallakin 12-13 asteen lukemiin. Ajoimme suoraan Karhulan risteyksen ja Piltolan kautta Mellilään, josta jatkoimme Kosken keskustaan. Koskelta tulimme 10-tielle Sorvastoon, josta jatkoimme valtatie kymmentä Ypäjälle Saarikon risteykseen. Saarikosta ajoimme Ypäjälle ja edelleen Loimaalle, josta tulimme kotiin Puujalkalan kautta kiertäen ja loppuun teimme vielä pienen asuntoaluekokoukkauksen. Pyöräilymatkaa päivälle kertyi 79 km (gps). Viime vuonna tekemämme yhden kauden pyöräilyennätys ylittyi tänään minun osaltani viidellä kilometrillä. Uusi ennätys on tämän päivän jälkeen 7283 km, joka toivottavasti rikkoutuu vielä tämän vuoden aikana useita kertoja.

28.10.2020 Iltapäiville saakka oli tänään oikein kaunis aurinkoinen syyssää. Lämmintäkin oli kymmenkunta astetta, vain tuuli oli melko navakkaa. Iltapäivällä pilviä alkoi kasaantua taivaalle ja jossain vaiheessa hiukan ripotteli vettäkin. Ajoimme tänään ensiksi saman lenkin kuin edellisellä kerrallakin - Metsämaa-Koskenrannan risteys-Ristimäenkulma-Kollasenkulma-Metsämaa-Koskenrannan risteys-Kauhanoja-Kartanonmäki-Puujalkala. Tämän lisäksi kävimme asiointipyöräilyllä parin kilometrin päässä, joten yhteensä ajomatkaksi tuli 73 km (gps). Heikkoa sateen pisarointia saimme aivan loppumatkasta.

26.10.2020 Sää oli tänään koko päivän hyvin sumppuinen ja ajoittain tihkutti hiukan vettä. Etelätuuli oli kohtalaisen voimakas. Lämpötila oli heti aamusta alkaen kymmenen asteen tuntumassa ja päivällä vähän ylikin, joten vuodenaikaan nähden on hyvin lämmintä. Lähdimme kuitenkin pyörälenkille. Ajoimme Metsämaalle Koskenrannan risteykseen ja siitä Ristimäenkulman ja Kollasenkulman kautta takaisin Metsämaalle ja Koskenrannan risteykseen. Tämän kierroksen jälkeen jatkoimme Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle, josta ajelimme Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Lopussa teimme vielä pienen asutusaluekierroksen. Päivän lenkille tuli mittaa 69 km (gps). Lähes koko lenkkimme ajan jatkunut tihkusade ei juurikaan kastellut.

24.10.2020 Aurinko paistoi aivan iltapäivään saakka. Tuuli oli heikkoa ja heikkeni vielä iltapäivän aikana, kun taivas vetäytyi pilveen. Lämpötila pysytteli viiden asteen paikkeilla päivällä, kun aamun vähän koleampi aika ohitettiin. Oli ihan hieno pyöräilysää. Ajoimme Puujalkalaan ja sieltä Kartanonmäkeen ja edelleen jatkoimme Ypäjälle Valtatie kymmenelle Levän risteykseen, josta jatkoimme Kosken Sorvastoon. Sorvaston risteyksestä ajoimme vielä Kosken keskustaan. Koskelta tulimme Mellilään ja Mellilästä kotiin Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta. Loppuunkin teimme vielä lyhyen asutusaluekierroksen ja niin saimme pyöräilymatkaksi tänään 84 km (gps). Koskella Hevonlinnan risteyksen paikkeilla alkoi ajoittainen heikko tihkusade. Sade oli hyvin ajoittaista ja vähäistä, joten ei kyllä kastellut, tienpinta muuttui hiukan tummemmaksi, mutta vesi ei kuitenkaan roiskunut renkaista. Tänään tuli tämän vuoden pyöräilyissä täyteen 7000 km.

23.11.2020 Tällä viikolla on satanut joka päivä. Eilisen päivän ja viime yön aikana vettä tuli 17 mm. Sateista oli tänäänkin aamupäivällä. Sade oli enään vain tihkua. Iltapäivän alkaessa näytti, että voisi hiukan kirkastua, joten päätimme lähteä pyöräilemään. Ajoimme nyt sivuvastaisessa tuulessa suoraan Oripäähän, josta jatkoimme Virttaan kautta Vampulaan. Tämäkin osuus oli tuuleltaan vielä sivuvastaista. Vampulasta saimme lasketella kotiin päin myötätuulessa. Sadetta saimme hiukan jo melko alkumatkassa. Hiukan runsaammin satoi Virttaan ja Moottoriradan risteyksen välillä. Loppumatkastakin vielä paikoin hiukan tihkutteli. Emme kuitenkaan sateesta kastuneet. Tämän päivän ajosuoritus oli 67 km (gps). Niinijoella oli vielä useita kevätöljykasviviljelyksiä puimatta.

20.10.2020 Sää oli tänään hyvä pyöräilyyn, kun tuulta ei ollut lainkaan. Lämpötila oli pari astetta plussalla. Ajoimme tänään Kurittulan kautta Alastarolle ja sieltä jatkoimme Vampulaan. Vampulasta tulimme Virttaan ja Oripään kautta Mellilään, josta ajoimme kotiin kiertäen Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta. Tämän lenkin varrella on ollut kolme puimatonta kevätrapsipeltoa. Niistä yksi oli edellisen lenkkimme jälkeen puitu, yhtä puitiin parhaillaan ja kolmas jatkoi edelleen tuleentumistaan pellossa. Päivän ajol oli 87 km (gps).

13.10.2020 Aamulla vielä satoi, mutta heti aamupäivällä alkoi sää kirkastua ja iltapäivällä oli kaunista, aurinkoista syyssäätä. Tuuli oli melko heikkoa. Ajoimme tänään Puujalkala-Kartanonmäki-Piltola- Mellilä-Oripäää-Virttaa-Vampula-Alastaro -lenkin, jonka loppuua. Lenkki on monta kertaa mitattu ja aina siitä tulee 87 km (gps). Lenkin varrella en puimattomia peltoja havainnut kuin kolme kevätrapsiviljelystä. Kaikki kasvustot olivat vahvoja, mutta hankalan kevään takia epätasaisia. Milloinkahan niiden puintiaika koittaa? Saattaa olla, että matkan varren jokin hernepelto on jäänyt puimatta, eikä enää tarvitsekaan puida. Härkäpapua taisi olla myös puimatta joitakin viljelyksiä ja peltoja tuhottiin jo ennen puintiaikaakin.

8.10.2020 Kuurosateinen päivä oli tänään. Lähdimme iltapäivän alkaessa kuitenkin kokeilemaan tuuriamme, että kastummeko pyörälenkillä. Ajoimme Metsämaalle. Ensimmäisen sadepaussin vietimme Metsämaan kirkon vieressä pysäkkikatoksessa. Sadekuuron mentyä ohitse jatkoimme Koskenrannan risteyksen kautta Ristimäenkulmalle ja sieltä Kollasenkulmalle, taas alkoi hiljainen sade, mutta emme hakeutuneet suojaan puun alle vaan jatkoimme takaisin Metsämaalle ja edelleen Ypäjänkylälle. Sadekin loppui jossain vaiheessa, mutta alkoi uudelleen. Olimme valmiiksi pysäkkikatoksessa ja vartoilimme sadekuuron päättymistä. Kun se päättyi, jatkoimme matkaamme Katinhännäntietä. Sade alkoi taas uudestaan ja hakeuduimme tienvieren kuusikkoon suojaan. Jonkin aikaa odottelimme sateen taukoamista ja loppuihan se lopulta ja lähdimme jatkamaan Kauhanojalle. Sieltä tulimme Kartanonmäen kautta Puujalkalaan ja edelleen kotiin. Tällä loppumatkalla ei enää sadetta saatu, mutta heti kotiin päästyämme alkoi taas pisaroida. Päivän pyöräilysuoritus oli 69 km (gps).

5.10.2020 Pilvistä oli sää tänään aamulla ja yöllä oli millin verran satanutkin. Aamupäivän aikana alkoi sää jo kirkastua. Tuuli oli voimakasta heti aamusta alken. Lämpötila nousi iltapäivällä jopa 18 asteen paikkeille. Tuulen oli ennustettu iltapäivän aikan hiljaa heikkenevän, joten lähdimme hyvin voimakkaassa sivumyötätuulessa ajelemaan kohti Vampulaa. Tuuli oli niin sivusta, että matkalla se oli välillä vastainen. Vampulasta Virttaalle ja edelleen Oripäähän ajaessamme oli edelleen sivuvastainen tuuli, mutta metsät tienvarsilla hiukan tuulta hekensivät. Oripäästä Mellilään oli paikoin jo kuin myötätuuli ja Mellilästä Piltolan ja Kartanonmäen kautta Puujalkalaan oli pääosin myötätuulta. Aika paljon tuuli jo heikkeni ennen kuin ehdimme kotiin saakka. Tänään ei puimureita näkynyt pelloilla vaikka sää olikin suotuisa, lähes kaikki pellot on puitu vain muutama kevätöljykasviviljelys on vielä puimatta. Ne ovat yleisilmeeltään vielä melko vihreitä. Pyöräilymatka oli tänään 87 km (gps).

2.10.2020 Päivä oli kuin eilisen toisinto, ehkä vielä vähän eilistä lämpimämpi. Tuuli kävi samasta suunnasta - itä-kaakosta, joten kiersimme myös aivan saman ympyrän kuin eilenkin. Muutama puimuri oli tänäänkin pelloilla. Hyvin ovat epätasaisten kasvustojen puinnit edistyneet, kun säät ovat ollee suosiolliset. Päivän pyöräily oli 80 km (gps). Tänään sattui sellainen kutkuttava tapaus, kun pyöräilimme lievää ylämäkeä, jossa kapea matsäkannas oli molemmilla puolilla, niin eräs pyöräilijä meni sähköpyörällä ohitse. Loiva ylämäki muuuttui loivaksi alamäeksi ja tulimme myös auakealle, jossa myötätuuli lisäsi vauhtiamme. Saavutimme sähköpyöräilijän ja suhautimme nyt vuorostamme hänestä ohitse. Niin hän sitten jäi ja ilmeisesti jatkoi seuraavasta risteyksestä eri suuntaan.

1.10.2020 Jatkoimme tänään pyöräilyharrastusta. Päivä oli aamusta summpuinen, mutta puolenpäivän aikaan alkoi aurinko paistaa ja koko iltapäivä saatiin nauttia kauniista aurinkoisesta, joskin tuulisesta säästä. Vuodenaikaan nähden lämmin sää jatkuu edelleen. Tänään lämpötila nousi yli 15 asteen. Lähdimme pyöräilemään kohti Metsämaata, sieltä suuntasimme Ypäjän keskustaan ja edelleen Vaulammille. Vaulammilta tulimme Palikkalan kautta taas Ypäjälle Loimaantien varteen, jota sitten poljimme Loimaalle ja aina Kartanonmäkeen saakka. Kartanonmäestä kotiin koukkasimme vielä Karhulan risteyksen kautta. Reitin varrella oli jonkin verran puimattomia peltoja ja muutamilla pelloilla puimuritkin olivat puintihommissa. Päivän pyöräilymatka oli 80 km (gps).

28.9.2020 Tänään päivälämpötila kohosi taas yli kahdenkymmenen asteen. Kaakkoistuuli oli kohtalaisen voimakasta. Aikomuksemme oli ensiksi mennä Vaulammin lenkki ja ehdimmekin ajella jo Puujalakalan kautta Juvalle, päättelimme tuulen olevan Ypäjän Palikkalaan saakka rajusti vastainsn, niin muutimmekin suuntaa ja tulimme Juvalta takaisin Hirvikoskelle suoraan kevyenliikenteen sillan kautta. Päätimmekin mennä poikkeuksellisesti nyt myötätuuleen eli kohti Vampulaa, jonne kulku kävi suhteellisen kevyesti. Vampulasta Virttaalle ja edelleen Oripään kautta Mellilään ei ollutkaan enää myötätuulta, mutta tienvarren metsät melko mukavasti pahimman vastatuulen kellisti. Iltaa kohti tultaessa tuuli melko paljon myös heikkeni. Mellilästä tulimme Piltolaan, Kartanonmäkeen ja Puujalkalaan, josta pieni asutusaluelenkki vielä lopussa kiertäen saimme lenkillemme mittaa 93 km (gps).

25.9.2020 Jatkoimme pyöräilyä tänään yli viikon tauon jälkeen. Olimme vaellusmatkalla Syötteen kansallispuistossa, jossa patikoimme yhteensä 83 km. Teltassa majailimme viisi yötä, joihin sopi yli viiden asteen pakkanen sekä kova myrsky ja sade. Ei mitään vaikeutta ollut, uni tuli hyvin ja saimme nukkua pitkiä öitä, kun pimeys tuli jo kahdeksan aikoihin. Tänään oli vuorossa pyöräily. Sää oli lähes kesäisen lämmin. Lämpötila nousi kahdenkymmenen asteen tuntumaan. Tuuli oli heikkoa. Ajoimme Puujalkalan kautta Kartanonmäkeen, josta jatkoimme Ypäjälle 10-tielle Saarikon risteykseen. 10-tietä ajelimme Kosken Sorvastolle, josta jatkoimme Kosken keskustaan. Koskelta tulimme Mellilään ja Mellilästä Piltolan ja Kartanonmäen kautta Puujalkalaan ja sieltä kotiin lopussa kiertäen pienen asutusaluekierroksen. Puinnit olivat selvästi edenneet reilun viikon aikana. Tänäänkin muutamia puimureita oli pelloille vaikka aamulla hiukan satoi. Pyöräilymatkaa tälle päivälle tuli 84 km (gps).

15.9.2020 Tänään oli kaunis aurinkoinen sää, tuuli oli voimakkuudeltaan vaihtelevaa, enimmäkseen melko heikkoa käyden luoteesta. Suuntasimme kohti Metsämaata ja sieltä jatkoimme Ypäjälle ja Vaulammille. Vaulammille saakka tuuli oli pääosin myötäinen. Vaulammilta ajoimme 10-tietä Ypäjän Palikkalaan, josta jatkoimme Loimaan Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Vanhaa Hämeentietä Loimaalle. Menimme Mäenpää sillasta ylitse ja ajoimme Loimijoen itäpuolta Lemmensillalle, josta jatkoimme Kartanomäen kautta Puujalkalaan ja edelleen kotiin. Tämän päivän ajomatka oli 76 km (gps). Tänään oli pelloilla paljon puimureita ja myös syyskylvöjä tehtiin useammalla pellolla. Huomiseksi on taas ennustettu vesisateita ja ylihuomiseksi myrskyä.

14.9.2020 Tuulettomat aamulenkit ovat alkaneet houkuttaa. Sellaiselle lähdettiin tänä aamunakin. Teimme aivan saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla. Aamu oli melko kolea, lämpöä oli vain kuutisen astetta, mutta aurinko alkoi kuitenkin kohtalaisen nopeasti lämmittää ilmaa. Sumua oli paikoin Kurittulan ja Alastaron välillä. Tuuli kävi kutakuinkin samasta suunnasta ja taas kaksi kolmannesta matkasta saimme polkea melko tuulettomassa säässä. Loppumatkalla tuuli voimistui, mutta oli enimmäkseen taas myötäinen lyhyitä vastatuuliosuuksia lukuunottamatta. Pyöräilymatka oli tänään taas 87 km (gps). Tänään tuli täyteen 6000 km kauden pyöräilyssä.

29.10.2020 Aamulenkki edelleen vuorossa ja lenkkinä taas: Kurittula, Alastaro, Vampula, Virttaa, Oripää, Mellilä, Piltola, Kartanonmäki ja Puujalkala, josta kotiin ajo vielä pieni asutusaluekierros kiertäen. Eilinen oli sadepäivä koko päivän. Tänään oli pilvessä, mutta ennuste lupaili poutaa. Lämpötila oli aamulla vain 7 asteen paikkeilla, josta se jo aamupäivän aikana selvästi nousi. Pilvisyyttä riitti lenkillämme aina Virkasuolla saakka. Siellä alkoi aurinko hiljalleen näyttäytyä. Sinne saakka oli myös melko tuuletonta, mutta loppumatkalla tuuli yltyi jo kohtalaiseksi. Kunnon vastatuulta oli Kartanonmäestä Puujalkalaan, mutta ei juuri muuta. Päivän pyöräilymatka oli 87 km (gps). Iltapäivän alkaessa ropsautti meillä Hirvikoskella pienen sadekuuron, olimme silloin jo kotona.

9.9.2020 Aamulenkille lähdimme tänäänkin, kun iltapäiväksi oli eenustettu jopa voimakkaita sadekuuroja, myös tuuli iltapäivällä olisi voimakkaampaa. Aamulla tuulta ei ollut juuri lainkaan. Vasta lenkkimme loppupuolella alkoi tuuli tuntua, mutta onneksi myötäisenä. Ajoimme Karhulan risteykseen ja siitä Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen, josta matka jatkui Ypäjälle kymppitien varteen Saarikon risteykseen. Kymppitietä suuntasimme Koskelle Sorvastoon, josta menimme Kosken keskustaan. Koskelta tulimme Mellilään ja edelleen Piltolan kautta ysitielle, jota uudestaan Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen. Kartanonmäestä kiersimme vielä Puujalkalan kautta Hirvikoskelle. Teimme vielä asutusaluekierroksen ennen kotiin ajoa. Aamulla oli aivan mahdottoman sakea sumu aina Saarikon risteykseen saakka. Siellä sumu melko nopeasti hälveni ja aurinkokin paisteli, mutta melko nopeasti taivas alkoi vetaytyä ensiksi ohuehkoon pilviveroon, joka pikku hiljaa vahvistui. Kotiin tullessame oli jo melko pilvistä ja sade alkoikin hiljaisena reilun tunnun kuluttua kotiin saapumisestamme. Päivän lenkille tuli mittaa 88 km (gps).

24.10.2020 Kaunis aurinkoinen aamu oli tänäänkin. Iltapäivän aikana alkoi kuitenkin pilviä kertyä taivaalle ja tuli muutama rankka sadekuurokin. Aamu oli eilistä koleampi. Tuuli oli eilistä heikompaa. Aamuelnkille lähdimme ja ajoimme aivan saman lenkin kuin eilenkin, joten päivän lenkille tuli mittaa taas 87 km (gps).

6.9.2020 Päivä oli puolipilvinen ja sadekuuroja oli ennustettu tulevaksi iltapäivällä, joten lähdimme lenkille heti aamusella. Tuuli oli melko vähäistä lenkkimme aikana. Tuulen suunta oli lounaasta. Aamulla lämpötila oli noin kymmenen astetta plussalla. Ajoimme tänään Kurittulan ja Alastaron kautta Vampulaan, josta jatkoimme Virttaan keskustan kautta kiertäen Oripäähän. Oripäästä jatkoimme vielä Pappisiin ja Mellilään sekä Piltolaan,josta tulimme Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Oli mukava pyöräillä, kun oli niin lämmintä ja tuulikin oli kohtuullista, vain kolmisen metriä sekunissa lounaan puolelta. Sadekaan ei lenkin aikana vielä lainkaan näyttänyt uhkaavan. Päivän lenkille tuli mittaa 87 km (gps).

2.9.2020 Aamupyöräily houkutti tänäänkin, kun oli pilvetöntä ja tuuletonta. Tosin nyt oli kylmin aamu, mutta ei vieläkään onneksi hallayö. Ajoimme ensiksi Karhulaan ysitien risteykseen, josta jatkoimme Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen. Sieltä suuntasimme Ypäjän Palikkalaan kymppitien varteen. Kymppitietä jatkoimme Vaulammin risteykseen ja Vaulammilta tulimme Ypäjän keskustaan ja edelleen Ypäjänkylän kautta Metsämaalle. Vaulammin jälkeen alkoi tuuli selvästi voimistua, mutta hyvä niin, kun tuuli puhalteli kohtalaisen hyvin myötäisenä lähes koko loppu matkan vielä Metsämaalta kotiinkin. Lenkin mitaksi tuli 80 km (gps). Aamukaste piti pyöräilymme ajan vielä puimurit poissa hommista, mutta puinnit näyttävät kyllä etenevän hiljalleen. Monet vähän epätasaiset kasvustotkin alkavat valmistua puintikuntoon.

1.9.2020 Aurinko nousi tänään eilisen tihkusadepäivän jälkeen pilvettömälle taivaalle. Aamulla lämpötila oli vain viitisen astetta plussalla. Meillä ei ollut käynyt lämpötila hallan puolella, mutta ehkä jossain. Lähdimme heti raikkaaseen aamuilmaan . Suuntasimme Kurittulan kautta Alastarolle, josta jatkoimme Kanteenmaahan ja sieltä Punkalaitumelle. Punkalaitumelta tulimme Murrolle ja siitä edelleen Ristimäenkulman ja Koskenrannan risteyksen kautta Metsämaan keskustaan, josta ajoimme kotiin loppuun pienen asutusaluekierroksen kiertäen. Oli upea keli pyöräillä. Aamun vastatuuliosuudella Punkalaitumelle, tuulta ei ollut tai se oli hyvin heikkoa. Siitä tuuli alkoi hiukan voimistua, mutta meillä alkoi myötätuuliosuus, jota jatkui kutakuinkin kotiin saakka. Matkaa tästä kierroksesta tuli 84 km (gps).

30.8.2020 Tänään taivas oli koko päivän melko pilvinen, mutta sateen todennäköisyys oli 30 %:n luokkaa. Tuuli oli hiukan eilistä heikompaa. Ajoimme ensiksi suoraan Piltolan kautta Mellilään ja sieltä jatkoimme Oripäähän ja edelleen Virttaan kautta Vampulaan. Vampulasta tulimme Alastarolle, Kurittulaan ja Vakkatietä Onkijoentien risteykseen, josta käännyimme Hirvikoskelle ja tulimme kotiin. Tummia pilviä purjehti taivaalla ja heikkoa sadettakin saimme Vairttaan ja Vampulan välillä harjulla. Tumma pilvi seurasi meitä koko kotimatkan Vampulasta alkaen, mutta ei se sitten lopultakaan satanut. Lenkille tuli mittaa 82 km (gps). Pyöräilimme elokuussa uuden kuukauden pyöräilyennätyksen, joka on nyt 1532 km. Vanha enntäys 1418 km oli toukokuulta 2019.

29.8.2020 Lähdimme tänään vasta puolen päivän jälkeen pyörälenkille. Tuuli piti olla heikkoa koko päivän, mutta hyvin navakaksi se kuitenkin yltyi iltapäivän aikana. Ajoimme Puujalkalan ja Kartanonmäen kautta Ypäjälle, josta jatkoimme Saarikkoon 10-tielle. Kymppitietä ajelimme Kosken risteykseen saakka jatkaen siitä Kosken keskustaan. Koskelta tulimme kymppitien ylitse kohti Mellilää. Mellilästä tulimme kotiin Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta. Puimureita oli tänään pelloilla muutamia. Kevätviljoista puitiin kaikkia viljoja - kauraa, ohraa ja vehnää. Päivälle tuli pyöräilyä 84 km (gps).

28.8.2020 Eilen kävimme patikoimassa. Ensimmäinen kohde oli Metsäkoivulan polku Somerolla, jonka jo keväällä kävimme kiertämässä. Sieltä ajelimme Torronsuon kansallispuiston Kiilamon parkkipaikalle. Torronsuolla patikoimme käyden vanhalla silikaattilouhoksella. Torrosuolla sammalet värjäsivät suonpintaa erityisen kauniilla väreillä. Tänään vuorossa oli pyöräilyä. Lähdimme aamulenkille. Pilvetön ja tuuleton oli aamu tänäänkin. Tuulen oli ennustettu hiukan voimistuvan jo aamupäivällä ja käyvän koilisesta. Ajoimme taas Mellilään samat kiemurat kierrellen kuin edelliselläkin lenkillä. Nyt jatkoimme Mellilästä Pappisten kautta Oripäähän ja sieltä Virttaan kautta Vampulaan. Vampulasta tulimme Alastaron ja Kurittulan kautta Vakkatielle ja sitä pitkin ajoimme Onkijoen risteykseen, josta käännyimme Hirvikoskelle ja tulimme kotiin. Pyöräilymatkaa päivälle kertyi 87 km (gps).

26.8.2020 Aurinko nousi aamulla taas pilvettömälle taivaalle. Päätimme lähteä aamulenkille vaikka melko koleaa aamulla olikin. Tuulta ei ollut juuri lainkaan, mutta se kyllä voimistui jo aamupäivän aikana. Ajoimme ensiksi Puujalkalan, Kartanonmäen ja Piltolan kautta Mellilään, josta jatkoimmekin nyt Kaulansuun kautta Pöytän kirkolle. Pöytyältä jatkoimme Oripäähän kantatie neljäykköstä, kun vanha tie Oripäähän on kovin heikko päälysteeltään. Ajoimme kantatietä Oripäähän Loimaan risteykseen saakka ja nousimme harjulle. Teimme pikaisen päätöksen, että ajammekin kotiin vielä Mellilän kautta, joten suuntasimme kohti Pappista ja Mellilää. Mellilästä jaelimme kotiin samaa tulomatkan reittiä. Pyörälenkille tuli tänään mittaa 95 km (gps).

25.8.2020 Aurinkoinen sää jatkuu. Pieniä sadekuuroja tuli eilen illansuussa ja samoin tänään heti aamulla ainakin Mellilän ja Pöytyän Kaulansuun suunnalla. Me säästyimme kyllä sateelta, mutta tie oli märkä. Ajoimme tänään Puujalkalan, Kartanonmäen ja Piltolan kautta MelliläänMellilästä jatkoimme Kaulansuun kautta Pöytyän kirkolle, josta tulimme nyt Kantatie neljäykköstä Oripäähän Loimaan risteykseen. Nousimme mäen Pappisten risteykseen saakka ja käännyimme kohti Pappisia. Ajoimme takaisin Mellilään ja sieltä kotiin palasimme samaa lenkkiä mitä mennessäkin menimme. Muutama puimuri oli pellolla, mutta niistä ei vielä yksikään ollut puintitöissä. Puinteja kuitenkin hiljalleen tehdään. Ilmeisesti jo kevätvehän puintiakin on joku aloitellut. Päivän lenkille tuli mittaa 95 km (gps).

25.8.2020 Pilvisyys oli tänään vähän vaihtelevaa. Lämpötila iltapäivällä oli noin 19 astetta, mutta aamulla lähtiessämme pyörälenkille, oli lämpötila vain kuuden-seitsemän asteen paikkeilla. Aamulla ei juurikaan tuulennut, mutta iltapäivää kohden tultaessa tuulikin hiukan voimistui. Ajoimme tänään aluksi Karhulan risteykseen ja sieltä Kartanonmäkeen, josta jatkoimme Ypäjän Palikkalaan. Palikkalasta polkaisimme 10-tietä Vaulammin risteykseen ja siitä jatkoimme Ypäjälle. Ypäjältä ajoimme Metsämaalle ja sieltä Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Pyöräilymatkaa päivälle kertyi 81 km (gps).

23.8.2020 Tänään sää oli aurinkoista, mutta taas tuulista. Lämpötila kohosi iltapäivällä selvästi yli 20 asteen. Aaamulenkille lähdimme taas, kun iltapäivän tuuli oli ennustettu hyvin voimakkaaksi. Ajoimme vanhaa tietä Alastarolle ja sieltä Vampulaan, josta tulimme Virttaalle. Virttaalta tulimme Oripään kautta Mellilään ja sieltä Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Lounaistuuli yltyi lenkkimme aikana jo melko voimakkaaksi, mutta pahasti se ei tällä lenkillä päässyt vastaan puhaltelemaan Päivän lenkin pituus oli 87 km (gps). Tänään ylittyi tämän kauden pyöräilyssä 5000 km.

21.8.2020 Aamupalan jälkeen jatkui tämäkin päivä pyöräilemällä. Etelätuulen oli ennustettu iltapäivään tultaessa voimistuvan neljään metriin sekunnissa. Aamulla oli täysin tyyntä, joten lähdimme vastatuulen suuntaan, mutta aluksi kuitenkin ajoimme Puujalkalaan, josta jatkoimme Kartanonmäkeen ja edelleen Ypäjälle Saarikkon risteyksen kautta 10-tietä Isoniityn risteykseen, josta käännyimme kohti Someron Pitkäjärveä. Pitkäjärveltä jatkoimme Kosken keskustaan ja edelleen Mellilään, josta tulimme Piltolan ja Kartanonmäen kautta Puujalkalaan ja sieltä kotiin. Koskelta alkaen oli pääsääntöisesti jo voimistunut tuuli selkämme takaa työntämässä hiukan kevennystä poljentaan. Päivän ajosuoritus oli 92 km (gps). Aurinkoinen ja lämmin päivä tästäkin tuli, iltapäivälämpötila ei ehkä aivan yllä hellelukemiin.

18.8.2020 Aamupyöräily jatkui heti tänä aamuna. Lämmin päivä oli taas tulossa ja tulikin. Tänään suuntasimme ensiksi Puujalkalaan ja sieltä Kartanonmäkeen, josta edelleen Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä jatkoimme Kosken keskustaan, josta suuntasimme Ollilaan. Ollilasta tulimme Kyröön. Kyröstä ajoimme Melliläjärvelle ja sieltä Piltolaan ja edelleen menomatkan reittiä takaisin kotiin. Pyöräilylenkille tuli mittaa 99 km (gps). Puimureita ei näkynyt pelloilla. Kevätviljat eivät vielä ole valmistuneet puintikuntoon vaikka muutamia ohrapeltoja jo on puitukin.

17.8.2020 Lämmin päivä oli ennusteen mukaan taas tulossa. Lähdimmekin pyörälenkille heti aamulla, jolloin oli vielä melko koleaa. Lämpötila oli vain yhdeksän asteen tienoilla. Teimme tänään sellaisen lenkin, jonka olemme kiertäneen vain kerran aiemmin. Ajoimme Metsämaalle ja sieltä Koskenrannan risteykseen, josta jatkoimme 9-tietä aina Nuutajärven risteykseen saakka. Risteyksessä teimme vielä parkkialuekoukkauksen ennen kuin lähdimme jatkamaan Nuutajärven kylälle ja sieltä Punkalaitumelle. Punkalaitumelta tulimme Alastarolle ja sieltä Kurittulan ja Onkijoen risteyksen kautta kotiin. Tämän päivän kierrokselle tuli mittaa 106 km (gps).

15.8.2020 Mukavat pyöräilykelit jatkuvat. Aurinko paistoi ja lämpötilakin kohosi hellelukemiin. Länsituuli oli kohtalaista. Ajoimme taas hyvin tutun lenkin: Puujalkala, Kartanonmäki, Piltola, Mellilä, Oripää, Virttaa, Vampula, Alastaro, Kurittula, Onkijoentien ristey, josta kotiin. Matkaa lenkille kertyi 87 km (gps). Muutama puimuri oli tänään pellolla, mutta vain yksi näkemistämme oli liikkeellä. Puidut pellot kuitenkin koko ajan lisääntyvät. Alastaron Mälläisten kohdilla tie sai uuden päällysteen, jota nyt ensimmäisen kerran pääsimme koko osuudeltaan ajelemaan (vain noin kilometrin pätkä). Alastarolla oli Myllyrock menossa siitä ohi ajaessamme. Musiikki kuului hyvin tiellekin, emme kuitenkaan jääneet kuuntelemaan, kun noin pienen pätkän perusteella tutntui, että ei ollut aivan meidän makuumme.

13.8.2020 Tänään oli taas pyöräilypäivä. Pyöräilysää oli hyvä, tosin tuuli oli melko navakkaa. Lämmintä oli iltapäivällä kahdenkymmenen asteen tienoilla. Aamuyöllä satoi melko voimakkaasti jonkin aikaa ja päivä valkeni pilvisenä. Sadetta ei kuitenkaan päivän aikana tullut lisää ja iltapäivällä aurinko paisteli ajoittain. Ajoimme ensiksi Puujalkalaan ja sieltä Kartanonmäkeen, josta matka jatkui lähes vastaisessa tuulessa Ypäjän Palikkalaan. Palikkalasta jatkoimme 10-tietä Vaulammille. Siitä alkoi myötätuuliosuus, jota jatkuikin lähes koko loppumatkan kotiin saakka. Tulimme Vaulammilta Ypäjän keskustaan ja siitä Ypäjänkylän kautta Metsämaalle sekä kotiin kiertäen vielä hirvikosken keskustan kautta. Pyöräilymatka tänään oli 77 km (gps). Yhden puimurin näimme puimassa ja pari muutta oli pellolla jo aloitetun lohkon reunassa. Ohraa oli puitu Ypäjällä jo useita lohkona ja useita muitakin puituja viljalohkoja reitin varrelle sattui.

12.8.2020 Lähdimme taas aamulenkille. Tänään sää oli ihan pyöräilijän unelma. Aamulla oli tosin melko viileää, lämpötila oli vain noin 10 asteen tienoilla. Auringon noustua ylemmäksi alkoi lämpötila kuitenkin nousta, mutta hellelukemiin ei tänään ylletty. Tuulta ei tänään aamulla ollut lainkaan ja päivän mittaankin se voimistui vain hyvin vähän. Päätimme ajaa oikein pitkän lenkin ja siitä tuli vielä pidempi kuin aluksi ajattelimme. Lähdimme Oripäähän ja sieltä jatkoimme Yläneelle. Yläneeltä ajoimme kohti Säkylää, josta tulimme Loimaan tietä Virttaalle. Virttaalta päätimmekin koukata vielä Vampulan kautta kotiin. Puituja peltoja oli muutamia reitin varrella ja yhden puimurin näimme työn touhussa pellolla. Syysvehnää ja ehkä ruista oli puituna, mutta tiasipa olla joku hernepeltokin jo puitu. Niin se sadonkorjuukausi taas on alkanut. Etenkin kauran ja ohran viljelykset ovat kovin kirjavia. Niiden puinnin ajoitus tulee olemaan vaikea. Lenkki on mitaltaan 108 km (gps). Lenkki oli tämän kauden ensimmäinen 100 km:n ylitys.

10.8.2020 Aurinko paistoi taivaalta niin kuin eilenkin, mutta iltapivällä lämpötila ei noussut aivan helteen puolelle. Lähdimme kuitenkin lenkille jo aamulla ja kiersimme aivan saman kierroksen kuin eilenkin. Tuuli puhalteli tänään phjoisesta, mutta ei aivan yhtä navakasti kuin eilen. Puimureita ei näkynyt pelloilla, mutta muutama puitu lohko näytti tulleen. Päivän pyörälenkki oli taas mitaltaan 87 km (gps).

9.8.2020 Lämmintä ja tuulista säätä. Lämpötila nousi iltapäivällä yli 25 asteen. Tuuli kävi länsi-luoteesta. Ajoimme taas Puujalkala-Kartanonmäki-Piltola-Mellilä-Oripää-Virttaa-Vampula-Alastaro-Kurittula -lenkin. Päivän lenkin pituus oli 87 km (gps).

7.8.2020 Aurinkoinen sää jatkui tänään jopa helteisenä. Lämpötila iltapäivällä oli yli 25 astetta. Tuuli oli heikkoa. Lähdimme helle-ennusteen takia pyöräilemään jo heti aamulla. Upea keli olikin, kun tuuli oli heikkoa ja aamun lämpötila noin 17 astetta. Tuuli hiukan lisääntyi päivää kohti tultaessa. Onneksi lähdimme lenkille niin, että ensiksi ajoimma vastatuuliosuudet: Kotoa Piltolaaan, Mellilään, Koskelle ja vielä Ollilaan. Ollilasta alkuoi enemmän myötätuuliosuus, jota olikin lähes koko loppu matkan. Ollilasta ajoimme Kyröön ja sieltä Melliläjärvelle, Piltolaan ja paluumatkalla Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Sää oli jo melko lämmin kotiin ehdittyämme. Nurminatoja oli matkan varrella puitu ja ehkä joku timoteipeltokin. Mellilässä oli puitu myös syysohrapelto. Lenkin aikana ei puimureita näkynyt pelloilla. Tämän päivän pyöräilymääräksi tuli 94 km (gps).

5.8.2020 Sää on mukavan lämmintä. Lämpötila oli tänään iltapäivällä selvästi yli 20 astettaa. Tuuli kävi lounaasta ja oli melko navakkaa. Tämän päivän lenkkin suunta oli aluksi myötäisessä kohti Metsämaata. Koskenrannan risteyksestä matka jatkui 9-tietä Ristimäenkulman risteykseen. Ristimäenkulman tien kautta oli vastassa 2-tietä, jota matka jatkui Humppilaan ja sieltä Jokioisille. Humppilasta alkaen vastatuulta oli kohtalaisesta ja Jokioisilta Ypäjälle oli melkoinen vastatuuli. Sen jälkeen tuuli vähään hellitti, kun Ypäjältä matka jatkui Katinhännän risteykseen, jota pitkin sitten Kauhanojalle. Kauhanojalta suunta oli kotiin, mutta lopussa piti vielä kiertää Hirvikosken keskustan kautta. Pyöräilymatka oli tänään 92 km (gps). Onkijoella oli eräällä pellolla aloitettu syysrukiin puinti. Muilla pelloilla ei puimureita näkynyt.

4.8.2020 Tänään vasta pääsimme taas kunnon pyörälenkille. Tuuli oli tänään melko heikkoa. Taivas oli puolipilvinen ja lämpötila kohosi iltapäivällä noin 22 asteeseen. Ajoimme taas tutun lenkkimme: Alastaro, Vampula, Virttaa, Oripää, Mellilä, Piltola, Kartanonmäki ja Puujalkala. Tämän päivän lenkki oli mitaltaan 87 km (gps). Tänään ylittyi tämän kauden pyöräilyissä 4000 km:n matka.

30.7.2020 Tänään jatkoimme pyöräilyharrastusta vain hakemalla pyörät pois huollosta.Siitä ei matkaa kertynyt kuin 10 km (gps). Nyt pyörät ovat taas kunnossa. Edellisen ketjujen ja rattaiden vaihdon jälkeen niillä oli ajettu noin 21 0000 km.

29.7.2020 Tälle päivälle oli sovittuna pyörien vienti huoltoon. Sitä ennen ehdimme tehdä vain pienen ylimääräisen lenkin huoltoon mennessämme Haaran kautta kiertäen. Huollosta saimme varapyödät tilalle, joilla poljimme kotiin. Sadettakin saimme heti Loimaalta kotiin päin tullessamme, oli heikkoa sadetta lähes koko ajan. Onneksi matka oli lyhyt. Tämän päivän pyöräilymatkaksi tuli vain 20 km (gps).

28.7.2020 Lähes kolme viikkoa meni ilman yhtään pyöräilyreissua. Marjanpoiminta sateettomina päivinä sateisten päivien kanssa on pitänyt poissa pyöräilyharrastuksesta. Tänään lopulta pääsimme pyörälenkille. Tämä oli vasta toinen pyörälenkki heinäkuussa. Ajoimme tutun lenkkimme: Alastaro, Vampula, Virttaa, Oripää, Mellilä, Piltola, Kartanonmäki ja Puujalkala, josta tulimme kotiin. Tuuli oli melko heikkoa. Lämpötila oli parhaimmillaan noin 23 asteen tuntumassa. Pilvistä pääosin oli, mutta aurinkokin ajoittain vilahteli pilvien lomasta. Ei kuitenkaan missään vaiheessa ollut sateen uhkaa vaikka ukossen mahdollisuudesta oli ennustettu. Hyvä näin. Päivän ajo oli 87 km (gps). Yhdellä pellolla näytti, että puimuri olisi ollut liikkeellä. Oli niin kaukana tiestä, että ei nähnyt puitavaa kasvia, mutta ehkä nurminataa. Kumina myös saattaisi jo olla puintikuntoista.

9.7.2020 Pyöräilyssä oli yli kahden viikon tauko. Kävimme vaellusreissulla Itä-Suomessa. Ensiksi olimme Rautavaaralla Tiilikkajärven kansallispuistossa pari päivää. Sieltä ajoimme Lieksaan Patvinsuon kansallispuistoon, jossa myös patikoimme kaksi päivää. Patvinsuolta suuntasimme Tohmajärvelle, jossa olimme yhden päivän. Sielläkin patikoimme. Tohmajärveltä ajoimme Parikkalaan tutustumaan Veijo Rönkkösen patsaspuistoon, joka olikin näkemisen arvoinen. Paluumatkalla sieltä olimme vielä sukuloimassa yhden vuorokauden, jonka aikana Pieksämäellä satoi 120 mm. Patikointireissun jälkeen alkoi mansikanpoimintakausi ja samalla sadekausi. SAtanut on lähes viikon ajan joka päivä. Sateet ovat olleet kuurosateita. Tänäänkin sateenuhka oli ilmeinen, mutta pyöräilyinnostus kuitenkin sai lähtemään lenkille. Ajoimme suoraan Kartanonmäkeen, josta jatkoimme Kartanonmäentietä lähes Expertin kohdalle. Siellä sade näytti niin uhkaavalta, että palasimme takaisin ja lähdimme Tampereentien kautta kohti Paunan risteystä, mutta sielläkin alkoi sade melko rankkana ja nyt taivas näytti kirkkaamalta Mellilän suunnassa. Pyöräytimme kaupungin hautausmaan parkkipaikalla ympäri ja sjoimme Karhulaan ja siitä Mellilään. Mellilästä jatkoimme Virkasuolle, jossa pidimme mehutaukoa ja eikös vain alkanutkin satamaan. Pidimme taukoa pysäkkikatoksessa. Odotimme sateen taukoamista ja melko pian pääsimmekin jatkamaan pyöräilyä. Ajoimme Oripäähän ja sieltä suoraan kotiin. Loppumatkalla emme enää saaneet sadetta vaikka uhkaavia pilviä jonkin verran taivaalla risteilikin. Päivän ajosuoritus oli 61 km (gps).

23.6.2020 Jatkoimme pyöräilyä jo kolmantena päivän peräkkäin. Sää oli lähes pilvetön ja tuuli hyvin heikkoa. Lämmintä oli iltapäivällä noin 27 astetta. Lähdimme tänäänkin lenkille jo vähän ennen klo seitsemää. Ajoimme Puujalkalan, Kartanonmäen, Piltolan ja Mellilän kautta Kosken keskustaan. Koskelta jatkoimme Someron Pitkäjärvelle, josta tulimme Loimaalle Ypäjän Isoniityn, Saarikon ja Levän kautta. Loimaan Kartanonmäestäkin kiersimme vielä Puujalkalan kautta kotiin. Lenkille tuli mittaa 92 km (gps). Loppumatkalla alkoi helle olla jo tukalan kuumaa vaikka sentään hyvin aamupäivän puolella tulimme kotiin.

22.6.2020 Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta lähtiessämme taas aamupyöräilylle. Pilvettömänä sää pysyi koko päivän. Lämpötila nousi iltapäivällä 25 asteen paikkeille. Aamun lämpötila oli vain hiukan yli kymmenen asteen. Tuuli oli heikkoa. Alkusuunnaksi lenkillemme otimme Vampulan. Menimme sinne Kurittulan ja Alastaron kautta. Vampulasta ajelimme Virttaalle ja sieltä Oripäähän. Oripäästä ajoimme vielä Pappisiin ja Mellilään, josta jatkoimmme Piltolan ja Kartanonmäen kautta Puujalkalaan ja sieltä kotiin. Herneviljelyksilläkin alkaa näkyä kukkia ja ohrat piikittävät vihneitään esiin vaikka monet kasvustot ovat kuivuuden takia hyvin matalia. Pyöräilysuoritus oli tänään 87 km (gps).

21.6.2020 Sääennuste lupaili taas tästäkin päivästä helteistä, joten lähdimme heti aamulla lenkille. Tuuli oli heti aamulla jo kohtalaista ja iltapäivää kohti vain voimistuvaa. Aurinko paistoi aamulla pilvettömältä taivaalta, mutta pian alkoi ilmestyä pilvisyyttä kaakon suunnalle, joka jo heti kymmenen jälkeen peitti koko taivaankannen. Pilvet olivat kuitenkin selviä poutapilviä. Reitimme oli tänään: Karhulan risteys, Kartanonmäki, Ypäjän Palikkala, Vaulammi, Ypäjän keskusta, Ypäjänkylä, Metsämaa, josta polkaisimme vielä kotiin. Kymppitielle Vaulammin risteykseen saakka oli vastatuulta, mutta sen jälkeen helpotti - koko loppumatka oli enimmäkseen myötäistä. Kiurut livertelevät peltoaukeiden yllä vielä kovasti, samoin töyhtöhyypät huutelivat varoitushuutojaan, kun pesää tai poikasta lähestyttiin. Lintuja yleensä näkyi ja ainakin kuului - ei enää käkeä kuultu. Nisäkkäitä emme montaa nähneet, joku jänis pellolla ja yksi valkohäntäpeura. Tämän päivän lenkille tuli mittaa 80 km (gps).

19.6.2020 Heltainen sää, muutta muutoin upea pyöräilysää. Taivalla oli vain vähän kumpupilviä ja tuuli oli melko heikkoa. Iltapäivällä lämpötila kohosi 27 asteeseen, jopa ylikin. Pyöräretkemme suuntautui tänään Kurittulan ja Alastaron kautta Punkalaitumelle, josta tulimme kotiin Murronharjun, Ristimäenkulman ja Metsämaan kautta. Muutama matkan varren härkäpapupelloista oli aloittanut kukintansa vaikka kasvustoilla ei ollut mittaan kuin 10-15 cm. Tämän päivän pyöräilysuoritus oli 84 km (gps).

17.6.2020 Päivät jatkuvat melko helteisinä. Tuuli oli heikohkoa, vain noin kolme metriä sekunnissa. Lähdimme myötätuulessa kohti Kurittulaa ja sieltä ajoimme Vampulaan, josta saimme tuulen vastaamme, kun ajoimme Virttaan ja Oripään kautta Mellilään. Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalakan kautta kotiin. Heti lähtiessä teimme jo pienen ylimääräisen koukkauksen ja paluumatkalla taas pienen asutusaluekierroksen, niin päivän lenkille tuli mittaa 88 km (gps).

15.6.2020 Aurinkoinen ja lämmin pyöräilysää jatkui. Heikohko tuuli puhalteli tänään idästä. Lämpötila nousi iltapäivällä hellelukemiin. Me lähdimme kuitenkin pyörälenkille jo heti aamulla, jotta ei tarvinnut ajaa kovassa helteessä. Näimme samalla myös pukinparrat tien varsissa, ne kun päivittäin lopettavat kukintansa puoleen päivään mennessä. Pukinpartaa olikin melko runsaasti eri puolilla teiden varsilla. Ajoimme tänään Ypäjän Levälle ja siitä 10-tielle Saarikon risteyksee, josta 10-tietä Isoniityn risteykseen. Isoniityn risteyksestä otimme suunnan kohti Someron Pitkäjärveä. Pällystystöitä tehtiin tällä välillä ennen Pitkäjärveä. Lävitse kuitenkin pääsimme. Pitkäjärveltä jatkoimme Kosken keskustaan ja sieltä edelleen Mellilään. Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Tämän päivän lenkille tuli mittaa 88 km (gps).

13.6.2020 Aurinkoinen päivä oli tänäänkin ja lämmintä riitti lähes hellelukemiin. Tuulikin oli melko heikkoa. Ajoimme ensiksi Karhulan risteykseen ja sieltä Kartanonmäkeen ja edelleen Kauhanojalle. Kauhanojalta jatkoimme Koskenrannan risteykseen ja siitä 9-tietä Ristimäenkulman risteykseen. Ristimäenkulman tietä ajoimme 2-tielle ja sitä jatkoimme Kojonperän risteykseen, jota pitkin tulimme Kojonperään ja Köyliönkylään. Sieltä tulimme Kurittulaan, josta jatkoimme Onkijoentien risteyken ja Hirvikosken keskustan kautta kotiin. Tämän päivän lenkille tuli mittaa 75 km (gps).

11.6.2020 Oli oikein aurinkoinen, lähes hellepäivä. Tuuli oli kohtalaista ja puhalteli koilisesta. Kuivaa on jo ollut ja ennusteet lupaa kohtalaisen pitkää hellejaksoa. Tänään oli pyöräilyn vuoro, eilen olimme patikoimassa Koskeljärvellä. Ajoimme Puujalkalan ja Kartanonmäen kautta Piltolaan ja sieltä Mellilään. Mellilästä jatkoimmekin nyt Kosken keskustaan, josta Sorvaston kautta 10-tielle. Sorvastossa tie oli suljettu päällystystyön takia, mutta antoivat polkupyöräilijöille luvan mennä. Autoliikenne pääsi tielle vasta, kun me tulimme 10-tielle, jota jatkoimme Ypäjälle Saarikon risteykeen. Sieltä tulimme Levän kautta Ypäjälle. Ypäjältä matka jatkui Loimaalle Kartanomäkeen, josta ajoimme kotiin taas Puujalkalan kautta kiertäen. Loppuun teimme vielä pienen silmukan asutusalueella. Lämmintä oli ja nestettä kului. Pyöräilymatkaksi tuli 84 km (gps).

9.6.2020 Aurinko paistoi koko päivän. Lämpötila saattoi iltapäivällä nousta yli 20 asteen. Tuuli oli kohtalaista, puhallellen pohjoisesta. Ajoimme tämän kevätkauden yhden suosikkireittimme. Menimme Puujalkaln, Kartanonmäen ja Piltolan kautta Mellilään, josta jatkoimme Oripään ja Virttaan kautta Vampulaan. Vampulasta tulimme Alastarolle ja sieltä vanhaa tietä Karsattilaan, josta ajoimme Onkijoen risteyksen ja Hirvikosken keskustan kautta kotiin. Lenkille tuli mittaa 88 km (gps). Paikoitellen näkyi hyvin, että kasvustot ovat kovasti veden tarpeessa. Hernettä näyttäisi olevan kylvössä enemmän kuin edellisinä vuosina, mutta härkäpapua vähemmän, myös kevätöljykasvien viljelyala näyttäisi jääneen kovin vähäiseksi, Syysöljykasvejakaan ei tämän reitin varressa tainnut olla ainakaan aivan tien vieressä.

4.6.2020 Aurinko paistoi tänään ja lämpötila kipusi noin 20 asteeseen. Tuuli oli kohtalaista puhallellen idästä. Pientä sateenuhkaakin oli olemassa ja aivan heikkoa sateen ripottelua saimmekin niskaamme Ypäjän ja Jokioisten alueilla. Ajoimme siis Puujalkalaan, josta Kartanonmäen ja Kauhanojan kautta Ypäjän Palikkalaan. Palikkalasta jatkoimme 10-tietä Vaulammille ja sieltä Ypäjän keskustan ja Ypäjänkylän kautta Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin Hirvikosken keskustan kautta kiertäen. Tämän päivän lenkki oli 77 km:n (gps) mittainen. Tänään tuli täyteen 3000 km tämän vuoden pyöräilyissä. Ainakin yhdellä pellolla näytti siltä, että siellä tehtiin vielä kylvömuokkausta. Pääosin viljelykset ovat jo orailla. Oraat näyttävät yleensä aika tasaisilta, mutta sadetta kyllä jo kylvöksille aletaan kaivata.

26.5.2020 Tänään saatiin nauttia kauniista aurinkoisesta kevätpäivästä. Porvoossa tehtiin kevään lämpöennätys 24,5 astetta. Meillä jäätiin tästä parisen astetta. Tuuli oli lännenpuolelta ja kohtalaisen heikkoa. Teimme taas tänään kevään uuden päivämatkaennätyksen. Ajoimme Kurittulan kautta Alastaron keskustaan, josta jatkoimme Säkyläntielle, sitä pitkin jatkoimme Säkylään Turku-Säkylä -tien risteykseen. Turku-Säkylä -tietä ajoimme Yläneelle ja sieltä tulimme Oripään kautta kotiin. Päivän lenkki oli mitaltaan 97 km (gps). Tänäänkin vielä jollain pellolla tehtiin kevättöitä.

24.5.2020 Pyöräilyä tuli tällekin päivälle vaikka sateen uhka ennusteiden mukaan oli ilmeinen. Lähdimme kuitenkin pyöräilemään. Tuuli oli ennusteen mukaan kohtalaista ja puhalteli etelän puolelta. Iltapäivälämpötila nousi noin 15 asteen paikkeille. Ajoimme Karhulan risteyksen kautta Kartanonmäkeen, josta jatkoi Kauhanojalle. Kauhanojalta lähdimme Katinhännäntietä kohti Ypäjänkylää ja sieltä jatkoimme Koskenrannan risteykseen ja Ristimäenkulmalle. Ristimäenkulmalta tulimme Kollasenkulman ja Metsämaan keskustan kautta Hirvikoskelle. Kiersimme Hirvikosken keskustanan ja sieltä kotiin. Vähän saimme vettä niskaamme ajaessamme Loimaalta kohti Kauhanojaa. Emme kastuneet, kun sadetta kesti niin lyhyen aikaa. Muutamalla pellolla tehtiin matkan varrella kylvötöitä. Päivän pyörämatkaksi tuli 67 km (gps).

22.5.2020 Jatkoimme tänään pyöräilyä. Oli yksi koko kevään parhaista pyöräilyilmoista. Tuuli oli heikko, aurinko paistoi, lämpötila nousi varmaan lähelle 20 astetta. Ajoimme tänään suoraan Piltolan kautta Mellilään, josta jatkoimme Kosken keskustaan. Koskelta ajelimme Ollilaan ja sieltä Kyröön, josta tulimme Mellilänjärven kautta Mellilään ja edelleen Piltolaan. Piltolasta ajoimme nyt Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Yllättävän paljon kylvötöitä tehtiin vielä Kosken ja Ollilan ja edelleen Ollilan ja Kyrön välillä. Monet orasmaat vihertivät jo kuitenkin kauniisti. Päivän pyörälenkki oli tämän kevätkauden pisin, mittaa sille tuli 94 km (gps). Eilinen ja varsinkin tämä päivä sai kasvustot ryöpsähtämään kasvuun ja lehtipuut viheriöimään. Pitkään on kestänyt tänä keväänä koivun lehteen tulo.

21.5.2020 Aamulla oli pilvetöntä, iltapäivällä puolipilvistä ja illalla alkoi taas seljetä. Iltapäivälämpötila oli noin 13 astetta vaikka ennuste oli luvannut jo 15 astetta. Loimaan päälle asettunut pilvilautta esti lämpötilan nousun. Tuuli oli hyvin navakkaa, puhalteli koilisen suunnasta. Ajoimme taas saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla, mutta nyt myötäpäivään kiertäen. Muutamalla pellolla oltiin kylvötöissä. Lenkki oli rankka, kun reitin valinta tuulen suheteen ei nyt mennyt nappiin. Saimme pyörälenkille kuitenkin taas mittaa 87 km (gps).

15.5.20 Pyöräily jatkui taas tänään tuulisessa säässä. Lämpötila iltapäivällä nousi ehkä niukin naukin kymmeneen asteeseen. Lähdimme kotoa ajelemaan kohti Vampulaa. Reitti kulki Kurittulan ja Alastaron kautta. Tuuli oli tällä reitillä pääosin sivusta ja kyllä tuntui. Vampulasta menimme Virttaan keskustaan moottoriradan tien kautta. Virttaalta jatkoimme Oripäähän. Tuuli oli edelleen sivusta, mutta metsä suurelta osin plokkasi tuulen ainakin melko heikoksi. Oripäästä emme tulleetkaan vielä suoraan kotiin vaikka olisi ollut myötätuuli, vaan ajelimme Mellilään pääosin sivumyötäisessä. Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Matkaa tuli tästä lenkistä taas 87 km (gps).

12.5.2020 Tänään lähdimme pyöräilemään, kun aurinko paistoi, mutta tuuli tosin oli melko navakka. Tuuli puhalteli länsi-luoteestatä. Lämpötila oli ylimmillään vain noin 10 astetta. Ajoimme Puujalkalan, Kartanonmäen ja Piltolan kautta Mellilään ja sieltä jatkoimme Kosken keskustaan. Koskelta jatkoimme Ypäjälle, jonne menimme 10-tietä Saarikon risteyksen ja Levän kautta. Ypäjältä ajelimme Kartanonmäen kautta Puujalkalaan ja sieltä kotiin. Lenkille tuli mittaa 84 km (gps). Tänään näkyi jo melko paljon ensimmäisiä kylvöksiä, jotka olivat pienellä oraalla, mutta kylvöjäkin vielä tehtiin muutamalla pellolla. Joillakin paikoin oli tänään tullut sadekuuroja, kun tiellä oli hiukan märkyyttä.

9.5.2020 Kovin tuulinen oli pyöräilysää tänäänkin, mutta lähdimme kuitenki. Lämpötila kohosi iltapäivällä noin 12 asteeseen. Tuuli puhalteli luoteesta. Taivas oli kutakuinkin pilvetön koko päivän aamun pientä pilvistymistä lukuun ottamatta. Ajoimme taas saman lenkin kuin edelliskerrallakin pientä edestakaista ajoa ja Hirvikosken keskustan kautta kiertoa lukuun ottamatta. Peltotöissä oltiin aika monella pellolla eri puolilla reittiä. Varmaan usealla tilalla kylvöt on jo tehty ja yleisestikin näyttäisivät olevan jo melko lopuillaan. Tämän päivän lenkki oli mitaltaan 87 km (gps).

5.5.2020 Pyöräilyharrastus jatkui. Taivas oli puolipilvinen ja lämmintäkin oli 15-16 asteen paikkeilla. Tuuli oli melko heikkoa. Ajoimme Puujalkalaan, Kartanonmäkeen ja edelleen Piltolaan, sieltä Mellilään. Mellilästä matka jatkui Oripäähän ja edelleen Virttaalle ja Vapulaan, josta tulimme kotiin Alastaron, Kurittulan, Onkijoen risteyksen ja Hirvikosken keskustan kautta kiertäen. Menomatkalla ajoimme puolisen kilometriä edestakaisin, kun alussa ollut reittisuunnitelmamme muuttui ja tulimme vähän matkaa takaisin, että pääsimme uudelle reitille. Lenkille tuli lopulta siitten mittaa 88 km (gps). Pelloilla oli työntouhu aika hiljaista, mutta joillakin pelloilla kyllä äsestettiin ja kylvettiinkin. Valkovuokot kukkivat runsaasti ja voikukatkin ovat alkaneet kukoistaa. Leskenlehdet ja kevättaskuruohot kukkivat myös edelleen.

3.5.2020 Huhtikuu vaihtui toukokuuksi jo reilut pari päivää takaperin. Nyt vasta teimme ensimmäisen pyöräreissun toukokuussa. Eilen oli sadepäivä. Vapunpäivänä olimme patikoimassa Kurjenrahakalla. Lämpötila nousi tänään 12 asteeseen. Melko pilvistä oli, mutta ei kuitenkaan satanut. Ajomme suuntautui tänään Koskelle, jonne menimme niin, että kiersimme Puujalkalasta Kartanonmäkeen ja siitä Loimaanportin ja Piltolan kautta Mellilään Koskentien risteykseen, josta jatkoimme Koskelle. Koskem kekskustasta reittimme jatkui Valtaie 10:lle, jota ajoimme Ypäjälle Saarikkoon, josta tulimme Levän kautta Ypäjälle. Ypäjältä matka jatkui Loimaalle Kartanonmäkeen, josta taas kiersimme Puujalkalan kautta kotiin. Lopussa teimme vielä pienen kierroksen asutusalueella, että saimme pyöräilymatkaksi 84 km (gps). Eilisen sateen jäljiltä ei tänään päästy peltotöihin. Aika paljon oli kyllä jo kylvettyjä peltoja, mutta on sitä vielä kylvettävääkin.

29.4.2020 Pyöräilyharrastus jatkui tänään, sää oli kolea ja kuurosateiden uhka leijjui ilmassa. Tuuli oli onneksi vain noin pari metriä sekunnissa, mutta tuntui tuulevan vähän joka suunnasta, kun aina oli vastatuuli. Ajoimme aivan saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla ja matkaa tuli taas 87 km (gps). Märkää räntäsadettakin saimme ajoittain niskaamme. Sade oli onneksi sen verran heikkoa ja kuurottaista, että emme varsinaisesti kastuneet, mutta rapa kyllä lensi. Ei ollut kylväjiä pelloilla.

27.4.2020 Kevään eteneminen on hidastunut, kun yöllä on ollut pakkasta jopa lähelle viisi astetta eivätkä päivälämpötilatkaan ole kovin korkealle nousseet. Tänään lämpötila nousi kuitenkin lähelle kymmentä astetta ja tuulikin oli menneitä päiviä vaimeampaa. Tuuli puhalteli edelleen pohjoisen ja luoteen suunnista. Tämän päivän lennkimme oli Puujalkala-Kartanonmäki-Piltola-Mellilä-Pappinen-Oripää-Virttaa-Vampula-Alastaro-Kurittula-Onkijoentien risteys. Yllättävän paljon oli kylvöistä tehty etenkin Piltolan ja Mellilän alueilla. Maa näytti muokkautuneenkin aivan hyvin. Sensijaan lenkkimme pohjoisosissa Vampulan ja Alastaron alueilla pelloista oli selvästi suurempi osuus vielä kylvämättä ja näytti, että muokkauksen jäljiltä maa oli siellä jäänyt selvästi karkeammaksi kuin lenkin eteläosissa. Päivän lenkille tuli mittaa 87 km (gps). Tänään ylittyi tämän vuoden pyöräilyissä 2000 km.

23.4.2020 Vuorossa oli pyöräilypäivä. Tuuli kävi edelleen pohjoisesta kohtalaisella voimalla. Lämpötila oli iltapäivällä 12 asteen tietämissä. Aurinko paistoi melko pilvettömältä taivaalta koko päivän ajan. Ajoimme aivan jo suosikkireitiksemme tulleen Oripää-Virttaa-Vampula-Alastaro-Kurittula-Hirvokoski -retin, josta tulee ajomatkaa 67 km (gps). Pelloilla tehtiin jo kylvötöitä, äestystä ja kylvöä. Tasausäestyksiä oli monin paikoin tehty melko runsaasti.

21.4.2020 Tänään aurinko helotti koko päivän pilvettömältä taivaalta. Lämpötila kohosi jopa 15 asteen paikkeille. Tuulta oli vain noin kolme metriä sekunnissa. Tuuli on jo useita päiviä puhlatanut luoteen suunnasta ja sieltä oli suunta tänäänkin. Ajoimme ensiksi Kojonperään, josta jatkoimme Saarenmaalle ja edelleen Punkalaitumelle. Kotiin päin Punkalaitumelta tulimme Muurronharjun ja Ristimäenkulman kautta Metsämaalle, josta ajelimme kotiin. Punkalaitumen ja Humppilan rajoilla tehtiin kylvötöitä. Pintaäestettyjä maita oli muuallakin, mutta kylväjiä emme nähneet muualla - ehkä joku lohko oli jo kylvettynä. Kevättaskuruohoa on taas paikoin runsaasti teiden varsilla. Tämän päivän pyöräilymatka oli 79 km (gps).

18.4.2020 Aurinko paistoi tänään, mutta tuuli oli melko voimakasta edelleen nin kuin tässä on jo pidempään ollut. Lämmintä oli noin seitsemän asteen paikkeilla. Ajoimme tänään Oripäähän, Virttaalle ja sieltä Vampulaan ja edelleen Vampulasta Alastarolle, josta Kurittulan, Onkijoen risteyksen ja Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Vampulasta sai tulla oikein hyvässä myötätuulessa kotiin, mutta meno sinne olikin ajoittaista taistelua tuulta vastaan. Metsäisillä osuuksilla tuuli ei niin haitannut. Pyöräilymatkaai tuli 67 km (gps). Valkovuokot kukkivat ainakin Niinijoella ja kevättaskuruohot aloittelevat kukintaansa. Sinivuokkoja nähtiin melko runsaasti, lähinnä pihoissa.

10.4.2020 Kaunis ja aurinkoinen oli sää tänäänkin suurimman osan päivää. Illansuussa tuli vähän aikaa kestänyt sakea lumipyry. Iltapäivällä lämpötila kipusi vin kuuden asteen paikkeille. Tuuli jatkuu päivästä toiseen kohtalaisen navakkana. Aamulla oli tuulen suhteen vähän aikaa tyynempää, joten lähdimme heti aamulla polkemaan. Lämpötila oli silloin aivan nollan tuntumassa. Ajoimme Oripäähän, sieltä Virttaalle ja edelleen Vampulaan. Vastatuuli koko ajan hiljalleen voimistui. Tuuli alkoi olla jo melko navakkaa, kun tulimme Vampulaan. Sieltä saimmekin päästellä hyvän myötätuulen siivittämänä Alastarolle ja edelleen kotiin. Viimiset kiemurat teimme kiertämällä Hirvikosken keskustaan OPnkijoentien risteyksen kautta. Tämän päivän pyöräilymatkaksi tuli gps:n mukaan 67 km.

7.4.2020 Tuulinen sää jatkui tänäänkin. Tuuli kävi etelä-lounasta noin 5 m/s.Iltapäivällä lämpötila kohosi 14 asteen seutuville. Aamulla aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Iltapäivällä alkoi taivas vetäytyä pilveen. Ensimmäinen suunta pyöräilyssä oli tänään Alastaro ja sieltä homma jatkui Vampulaan ja edelleen Virttaan kautta Oripäähän. Oripäästä ajelimme Pappisiin ja sieltä Mellilään ja Piltolan kautta Kartanonmäkeen, josta tulimme Puujalkalan kautta kiertäen kotiin. Päivän lenkille tuli mittaa 87 km (gps). Lenkki onnistui tuulen suhteen oikein hyvin.

5.4.2020 Sää oli myös tänään tuulinen, lämmintä oli parhaimmillaan seitsemän astetta ja aurinkoista. Tuuli oli lännessä, joten päätimme ajaa Karhulan risteykseen ja siitä Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä saimme ajella lähes myötätuulessa Kosken keskustaan, josta alkoikin sitten sivuvastainen lähtiessämme kohti Ypäjää. Kymppitien risteykseen tultuamme käännyimme jatkamaan 10-tietä Ypäjän Saarikkoon sivumyötäisessä. Saarikosta Levälle ja Ypäjälle sekä edelleen Loimaalle Kartanonmäkeen ja Puujalkalaan oli vastatuuli vastuksinamme. Onneksi tuuli oli pahimmasta voimastaan jo hiukan rauhoittunut. Puujalkalasta tulimme kotiin. Tämän päivän kierrokselle tuli mittaa 79 km (gps).

4.4.2020 Tuuli puhalteli tänään navakasti niin kuin on tehnyt jo useita päiviä. Monena päivänä tuuli on ollut niin rajua, että emme ole lähteneet sen takia pyöräilemään. Tänään lähdimme, kun aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpötila kipusi parhaimmillaan viiden asteen tietämiin. Pääsimme vähän myöhään lähtemään, kun vietimme lastemme ja heidän perheidensä kanssa yhteisen iltapäiväkahvituokion. Emme kokoontuneet yhteen paikkaan vaan olimme kaikki yhteydessä Zoom-ohjelman avulla virtuaalisesti. Hieno kokemus, jota ilman muuta kannattaa käyttää tällaisena koronakriisiaikana. Pyörälenkimme oli: Puujalkala-Kartanonmäki-Kauhanoja-Ypäjänkylä-Metsämaa-Hirvikosken keskusta -lenkki, josta kertyi matkaa 53 km (gps). Aika hyvin tuulen suhteen lenkki onnistui.

27.3.2020 Aurinkoista oli pitkälti iltapäivään, mutta sitten tuli ohutta pilvisyyttä, joka ajoittain peitti auringon näkyvistä. Ennusteen mukaan piti lämpötilan nousta iltapäivällä 11 asteeseen, mutta siitä jäätiin kyllä pari kolme astetta alemmalle tasolle. Tuuli puhalteli edelleen lounaasta kohtalaisen navakasti. Vaihdoimme kuitenkin eri lenkille ja ajoimme Metsämaan Koskenrannan risteykseen ja sieltä teimme Ristimäenkulman, Kollasenkulman ja Metsämaan keskustan lenkin ennen kuin jatkoimme Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Kartanonmäkeen, josta kotiin ajelimme Puujalkalan kautta. Päivän pyöräilysuoritus oli 69 km (gps).

26.3.2020 Aurinko paistoi, mutta lounaistuuli oli taas navakkaa, mutta jonkin verran kuitenkin rauhoittunut edellisten päivien riehunnasta. Eilen tuuli yltyi puuskissa lähes myrskylukemiin ja edellispäivänä samoin, joten ei kovasti haluttanut lähetä sinne sekaan pyörän kanssa vaikka aurinko paistoikin. Lounaistuulta oli tänäänkin, joten ajoimme taas saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla. Tänään lämpötila nousi iltapäivällä 10 asteen paikkeille. Päivän pyöräilymatka oli taas 67 km (gps).

22.3.2020 Tänään tuuli oli edellipäiviä heikompaa, puhallellen lounaasta. Lämpötila oli iltapäivällä vain kolmen asteen tuntumassa vaikka aurinko melko hyvin paistelikin. Ajoimme lounasistuulella suosimamme lenkin: Alastaro-Vampula-Virttaa-Oripää. Päivän ajo oli 67 km (gps).

19.3.2020 Sää on ollut tuulinen lähes koko talven ja kevään ajan, niin tänäänkin puhalteli tuuli melko navakasti länsi-luoteesta. Aurinko paistoi aamupäivällä hyvinkin, mutta iltapäivällä oli vaihtelevasti pilvistä ja aurinkoista. Pitkän tauon jälkeen pääsimme tänään pyörälenkille yhdessä. Ajoimme melkoisessa sivuvastaisessa Alastaron kautta Vampulaan, josta jatkoimme Virttaalle ja Oripäähän. Kantatie 41:n osuudella jo tuuli oli enemmän sivumyötäinen ja melko sivumyötäinen se oli myös Oripäästä kotiin. Lämpötila oli päivällä seitsemän astetta, mutta iltapäivällä kotiin tullessamme oli lämmintä viitisen astetta. Melkoisen paljon viileämmältä sää tuntui, kun aurinko jäi pilvien taakse. Tämän päivän lenkki oli matkaltaan 67 km (gps). Koronavirusepidemia alkaa jo melkoisesti rajoittaa elämää, kun yli 70 vuotiaat on nyt määrätty pysyttelemään pääasiassa kotonaan neljän seinän sisällä. Uhmasimme sen verran määräyksiä, että teimme pyörälenkin. Aika vähän oli muita jalan tai pyörällä liikkujia ja ehkä autojakin normaalia vähemmän.

7.3.20120 Ajankohtaan nähden lämmin sää jatkuu. Tänään oli puolipilvistä. Lämpötila kipusi neljän asteen tienoille. Tuuli puhalsi kaakosta kohtalaisella voimalla. Tänään suuntasimme Ypäjän Palikkalan kautta Vaulammille, josta tulimme Ypäjän keskustan ja Ypäjänkylän kautta Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin. Laitoimme lähtiessä lisää ilmaa renkaisiin ja ihmeen paljon paremmin pyörät rullasivatkin, kun painetta oli noin neljä ilmakehää. Pyöräilymatka kaikkineen oli tänään 72 km (gps).

5.3.220 Tänään vasta teimme maaliskuun ensimmäisen pyörälenkin. Helmikuun vaihtuminen maaliskuuksi heikensi pyöräilykelejä. Tämäkin päivä oli pääosin pilvinen. Aamupäivällä tihkutti vielä hiukan vettäkin. Puolenpäivän aikoihin ilma alkoi kirkastua ja jopa aurinko näyttäytyi. Pääosin iltapäivä oli kuitenkin pilvinen. Lämpötila oli kolmisen astetta plussalla. Tuuli puhalteli lounaasta, ei kovin voimakkaasti. Ajoimme lenkillämme tänään Kurittulan ja Alastaron kautta Vampulaan, josta tulimme kotiin Virttaan ja Oripään kautta. Loppumatkasta ajoimme vielä muutaman sadanmetrin pätkän edestakaisin, jotta saimme päivän pyöräilymatkaksi 67 km (gps).

29.2.2020 Tänään ei ollut aivan niin aurinkoista mitä edellisinä päivinä on ollut. Aamupäivällä hiutaili hiukan luntakin. Utössä oli tullut tämän talven ensilumi. Meillä ei maa muuttunut valkoiseksi. Ammulla oli vielä kunnon pakkanen, mutta iltapäivään tultaessa se oli lauhtunut jo nollan tienoille. Ajelimme tänään Metsämaa-Ypäjänkylä-Kauhanoja-Kartanonmäki-Karhula -lenkin ilman mitään lisämutkia. Tuuli oli tänään kohtalaisen heikko. Eilen tuuli puhlasi vielä phjoisen puolelta, mutta oli nyt kääntynyt etelään. Tämän päivän lenkki oli 52 km (gps). Helmikuun uusi pyöräilymme kuukausiennätys on nyt 336 km.

25.2.2020 Sää muuttui aurinkoiseksi eilen ja tännän se jatkui. Lämpötila oli tänään vain nollan tuntumassa. Tuuli oli edellistäpäivistä jo selvästi rauhoittunut. Tuuli puhalteli tänään kaakosta. Ajoimme Ypäjän Palikkalaan, josta menimme 10-tietä Vaulammin risteykseen. Risteyksestä käännyimme Vaulammille ja sieltä jatkoimme Ypäjän keskustaan Perttulaan. Perttulasta matka jatkui Ypäjänkylän kautta Metsämaalle, josta tulimme kotiin. Päivän pyöräilysuoritus oli mitaltaan 72 km (gps). Tänään ylittyi jo tämän vuoden osalta ensimmäinen 1000 km ja samalla tuli myös uusi helmikuun pyöräilyennätys, joka nyt on 284 km. Vanha ennätys oli 268 km. Sen olimme pyöräilleet vuonna 2014.

19.2.2020 Tuulista säätä on ollut useita päiviä. Viikonvaihteessa tuuli oli jopa myrskyisää. Runsaita sateita on myös ollut. Tuuli oli tänäänkin voimakasta. Aamulla aurinko paistoi, mutta iltapäivään tultaessa pilvisyys lisääntyi. Lähdimme tänään asiointipyöräilylle ja kieputtelimme ensiksi Hirvikoskella, sen jälkeen Karsattilassa, Raikkolassa ja Haitulassa. Haitulasta siirryimme Onkijoelle, josta tulimme kotiin. Melko runsaasti ajelimme myös sorateitä. Saimme kokea vastatuulta ja myötätuulta. Loppumatkasta vähän pisaroi vettä, ei kuitenkaan kastellut. Paljon meni aikaa ja siihen nähden vähän kertyi pyöräilymatkaa, vain 40 km (gps).

15.2.2020 Jatkoimme pyöräilyä tänään muutaman taukopäivän jälkeen. Sää oli niin suotuisa tälle harrastukselle. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja tuuli oli heikkoa. Vaikka tuuli puhaltelee luoteen suunnalta iltapäivälämpötila nousi tänään selvästi plussalle. Ajoimme Oripään kautta Virttaalle, edelleen Vampulaan, josta tulimme Alastaron ja Kurittulan kautta Karsattilaa ja siitä Hirvikoskenkadun ja Hirvikosken keskustan kautta kotiin. Joutsenia oli Alastaron Mälläisissä useilla pelloilla, mutta sateista huolimatta ei Loimijoki ollut tulvinut pelloille. Tämän päivän pyörälenkki oli matkaltaan 67 km (gps).

11.2.2020 Pitkä rupeama meni taas edellisestä pyöräilykerrasta. Oli märkää ja hiukan ajoittain loskaistakin keliä ja voimakkaita tuulia. Hiihtämään ei kuitenkaan ole missään välissä täällä lounaassa ollut mahdollisuutta. Tänään aaumupäivällä paistoi aurinko, mutta iltapäivällä taivas pilvistyi. Lähdimme kuitenkin pyörälenkille. Ajoimme hyvässä myötätuulessa Metsämaalle. Sieltä metsien suojassa tulimme Kauhanojalle. Kauhanojalta tuuli oli aavistuksen sivumyötäinen, mutta Kartanonmäestä Karhulan risteykseen puski tuuli vastaan. Karhulasta kotiin oli vuorostaan pääosin mytätuulta. Hyvin lenkki sujui vaikka pieniä sateen pisarointeja alkoi lenkin puolivälin paikkeilta alkaen olla. Emme kastuneet. Lenkille tuli mittaa 52 km (gps).

2.2.2020 Oli melko sateinen viikko, joten pyöräilyt jäivät väliin. Tänään satoi vielä aamulla, mutta puolenpäivän tietämissä sade lakkasi ja iltapäivällä aurinko pääsi paistelemaan. Aamulla oli lämmintä vielä lähes viisi astetta, mutta pilviverhon alkaessa rakoilla putosi lämpötila pariin asteeseen. Luoteistuuli oli aika voimakasta. Ajoimme Karhulan risteykseen ja siitä Loimaanportille, josta menimmekin nyt Lamminkatua, jolta poikkesimme uudelle Lamminkadun ja Kartanonmäenkadun väliselle kevyen liikenteen reitille ja siirryimme Karanonmäenkadulle. Kartanonmäestä ajelimme myötätuulessa Kauhanojalle. Kauhanojalta jatkoimme Ypäjänkylän kautta Metsämaalle, josta tulimme kotiin ilman ylimääräisiä venkuroita. Matkaa lenkille kertyi 53 km (gps).

26.1.2020 Aurinko ei paistanut tänään aivan yhtä kirkkaasti kuin eilen. Tuuli oli eilistä heikompaa ja tyyntyi iltapäivän aikana melko nopeastia. Iltapäivälämpötila kohosi parhaimmillaan neljän asteen paikkeille. Ajoimme tänään tammikuun pisimmän lenkin. Menimme Piltolaan ja edelleen Mellilään, josta jatkoimme Kosken keskustaan. Koskelta tulimme Ypäjälle ja sieltä Puujalkalan kautta kiertäen kotiin. Loppuun teimme vielä pienen asutusaluekierroksen. Mennessä Koskelle oli myötätuulta ja Koskelta Ypäjälle enimmäkseen sivumyötäistä sen mitä tuulesta enää oli jäljellä. Ypäjältä piti olla vastatuuli tulla Loimaalle ja Puujalkalaan, mutta niin oli tyyntä, että tuntui kuin olisi hienoisessa myötätuulessa polkenut. Oikein oli mukava lenkki tälle päivälle. Ypäjältä kotiinpäin ajellessa saimme vielä ihailla auringonlaskun antamaa väritystä taivaalle. Matkaa tämän päivän lenkille tuli 77 km (gps).

25.1.2020 Tänään sää oli aurinkoinen, mutta edelleen tuulinen. Lämpötila oli pari astetta plussalla, mutta meni pakkaselle jo auringonlaskun aikoihin. Ajoimme Karhulan risteyksen kautta Kartanonmäkeen ja siitä Kauhanojalle ja edelleen Ypäjänkylän kautta Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin Hirvikosken keskustan kautta kiertäen. Länsi-luoteeesta puhaltava tuuli ei ollut pahasti vastaan millään osuudella ja taisi tuuli lenkkimme aikana jonkin verran tyyntyäkin. Mennessä tuuli auttoi mukavasti Kartanonmäestä Kauhanojalle. Matkaa lenkistä tuli tänäänkin 67 km (gps).

23.1.2020 Sää oli tänään pilvinen, myös tuuli oli navakka. Lämpötila oli noin asteen plussan puolella. Suuntasimme taas, kun tuuli oli lounaasta, kohti Alastaroa ja Vampulaa. Vampulasta alkoikin sitten vastatuuliosuus, jota jatkui aina Oripäähän saakka. Tien varrella metsä kuitenkin hyvin rajoitti tuulen voimaa. Oripäästä kotiin saimmekin ajella pääosin sivumyötäisessä tuulessa. Lenkin loppuun teimme taas koukkauksen, jotta saimme lenkillemme mitaksi 67 km (gps). Auringonlasku oli taas kauniin värikäs, sen verran iltapäivän aikana pilvipeite rakoili, että aurinko sai kurkistaa päivän osalta taakseen.

21.1.2020 Tänään taivas oli pilvessä vain aamulla hetken aikaa. Sen jälkeen selkeni ja päivä oli kirkas ja aurinkoinen. Yöllä oli lämpötila käynyt ylimmillään +7 asteessa. Päivällä viileni ja lämpötila oli iltapäivällä noin kolme astetta plussalla. Tuuli oli hyvin navakkaa, puhalteli luoteesta. Tuulesta huolimatta lähdimme pyörälenkille. Ajoimme ensiksi Puujalkalan kautta Karhulan risteykseen ja siitä Loimaanportin kautta Kartanonmäkeen, josta jatkoimme vanhoja reittejämme Puutarhurinkadun kautta Kauhanojalle. Kauhanojalta jatkoimme Ypäjänkylälle ja edelleen Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin kiertäen vielä Hirvikosken keskustan kautta. Lenkille tuli mittaa 53 km (gps).

19.1.2020 Pilviset päivät seuraavat toisiaan. Aamupäivällä tuli heikkoa tihkusadetta, joka puoleen päivään mennessä loppui. Iltapäivällä aurinkokin hiukan pilkisteli pilvien raosta. Iltarusko oli taas upeaa katseltavaa. Ajoimme saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla, joten päivän pyöräily oli taas 67 km (gps).

17.1.2020 Pilvinen sää jatkui tänäänkin. Sää on tammikuuksi erittäin leutoa. Iltapäivällä lämpötila oli viiden asteen seutuvilla. Lämpötila on vielä nyt illallakin yli +5 astetta. Viime yönä ei lämpömittari laskenut lainkaan pakkaselle, siitä huolimatta oli kuuraa melko runsaasti maassa. Lounaistuuli oli kohtalaista. Tänään kiersimme Alastaron, Vampulan ja Virttaan keskustan kautta Oripäähän ja sieltä tulimme kotiin tehden loppuun vielä pienen asutusaluekierroksen. Päivän ajo oli 67 km (gps).

14.1.2020 Pilvistä oli tänäänkin ja lisäksi kova, puuskissa melkeinpä myrskyinen etelätuuli. Ennuste lupaili illasta alkaen sadetta, mutta iltapäivällä sateen todennäköisyys piti olla vielä vähäinen. Lähdimme tuulesta ja sateenuhasta huolimatta lyhyelle pyörälenkille. Aölkumatkasta kuitenkin muutamassa kohdin ripsutteli hiukan vettä. Lenkin puoliväliin päästyämme ei enää pirskotellut vettä. Ajoimme Metsämaalle, jonne oli mukava sivumyötäinen. Metsämaalta Kauhanojalle oli sitten enemmän vastainen, mutta välillä oleva metsämatka suojasi melko hyvin pahimmilta puhureilta. Kauhanojalta Kartanonmäkeen ja edelleen Puujalkalaan oli myötäinen sivutuuli ja yllättäen loppumatka Puujalkalasta kotiinkin oli lähes myötäistä. Teimme vielä pienen asutusaluekierroksen, niin saimme ajomatkaa tälle päivälle 49 km (gps). Tänään saavtimme tammikuun uuden pyöräilyennätyksen 351 km. Vanha ennätys oli vuodelta 2014. Silloinen ennätys oli 305 km.

13.1.2020 Tänään oli pilvinen päivä. Yöllä lämpötila oli hiukan käynyt pakkasen puolella ja aamullakin oli vielä nollan alapuolella. Päivällä lämpötila kohosi asteen verran plussalle. Tuuli kävi lounaasta kohtalaisesti. Ajoimme Oripää-Mellilä-Piltola-Kartanonmäki-Puujalkala -lenkin. Hyvä pyöräilykeli oli. Meillä oli nastarengas alla. Se olisi kyllä kannattanut vaihtaa kesärenkaaksi, kun keli oli niin hyvä. Ajomatkaa tälle päivälle tuli 56 km (gps).

11.1.2020 Taivas vetäytyi iltapäivällä pilveen. Säätiedotus ennusti sateen alkavan illansuussa, lähdimme kuitenkin pyöräilemään. Tuuli oli lounaasta ja sen oli ennustettu selvätsi voimistuvan iltaa ja yötä kohden. Kohtalaisen navakkaa tuuli oli jo lähtiessämme. Aamulla oli pakkasta vielä seitsemän asteen paikkeilla, mutta illalla oltiin jo reilu aste plussan puolella. Sade alkoi aika pian kotiinpaluumme jälkeen ja tuli pääosin hyvin märkänä räntänä. Tämän päivän ajo oli Alastaro-Vampula-Virttaa-Oripää -lenkki. Pahaa vastatuulta ei juurikaan ollut, mutta ei oikein kunnon myötätuultakaan. Päivän pyöräilyksi tuli 67 km (gps).

9.1.2020 Jatkoimme tänään pyöräilyharjoitusta viikon tauon jälkeen. Päivä oli hieno aurinkoinen kuin kevätpäivä. Tuuli oli kohtalaista.Lämpötila asteen pari plussan puolella. Ajoimme Oripää-Mellilä-Piltola-Kartanonmäki-Puujalkala -lenkin. Syysviljamaat olivat kauniin vihreät aurinkoisessa säässä. Ilma alkoi kylmetä pyörälenkkimme aikana ja tie tuli paikoin hyvin liukkaaksi. Meillä ei ollut alla nastarengasta, paikoin oli hiukan jännää ajella, kun kovin helposti renkaiden pito kaltevissa kohdissa alkoi lipsua.Hyvin lenkistä selvittiin. Tämän päivän pyörälenkki oli 56 km (gps).

2.1.2020 Sää oli lähes samanlainen kuin eilenkin. Eilinen länsituuli puhalteli nyt hiukan kääntyneenä lounaaan suuntaan. Ajoimme vanhaa tietä Kurittulan kautta Alastarolle ja sieltä jatkoimme Vampulaan. Tuuli oli navakka ja tuntui melko vastaiselta. Rankka taival oli polkea tämä osuus. Kun pääsimme Kantatie 41:lle, niin tuuli ei enää tuntunut pahan vastaiselta ja matkalla Virttaalle ja edelleen Oripäähän osalla matkaa metsä tien vieressä suojasi tuulelta. Auringonlasku oli upean värikäs, jota varten olivat kameratkin mukana. Oripäästä saimmekin sitten tulla kohtalaisen mukavassa myötätuulessa kotiin. Matkaa kertyi tästä kauden toisesta pyörälenkistä 67 km (gps).

1.1.2020 Tämän vuoden pyöräilykausi alkoi heti vuoden vaihduttua. Eilen vielä pyöräilimme edellisen kauden ennätystulosta ja tänään aloitimme uuden kauden, kun vuosi vaihtui. Lämpötila nousi tänään taas noin kolmeen plusasteeseen, mutta tuuli oli lähes yhtä navakkaa kuin eilenkin. Aurinko paistoi pitkästä aikaa pitkälle iltapäivään, kunnes kertyi lännen puolelle pilvisyyttä. Pilvisyys ei kuittenkaan ollut kovin vahvaa ja niin auringon laskun jälkeen ruskotus oli erittäin voimakkaan punainen. Ajoimme Puujalkalaan ja sieltä Kartanonmäkeen ja Piltolaan, josta matka jatkui Mellilään ja edelleen Oripäähän. Oripäästä tulimme kotiin kiertäen vielä pienen ylimääräisen kierroksen, että tämän päivän pyöräilymatkaksi tuli 56 km (gps). Niin se alkoi uusi vuosi ja uusi vuosikymmen.

Hyvää ja onnellista uutta vuotta teille kaikille pyöräilyäni seuranneille!

Kojonkulman metsästysseuran majan pihassa matkalla Orisuolle! - Kuva: Raimo Nordman