Pyöräillen ajatuksia tuulettamaan

Pyöräilykausi 2021

Tämä vuoden osalta meidän pöräilykautemme alkoi Kalevalanpäivänä 28.2.2021.

Edellinen kausi 2020

Kuukausi km  km/
 päivä
 
 päiviä
Marras68862,5511
Loka51775,867
Syys51974,147
Elo94886,1811
Heinä22775,673
Kesä65982,388
Touko120580,3315
Huhti76576,5010
Maalis42270,336
Helmi5252,001
Tammi000
Kausi yhteensä 6002 75,97 79

Kauden 2021 pyöräilyblogi

25.11.2021 Pyöräilypäivä siitä tuli tästäkin päivästä vaikka aamulla sataa tihutteli. Yöllä oli todennäköisesti satanut enemmänkin, kun aamulla oli mittarissa kolme milliä vettä. Aamun jälkeen sade kuitenkin taukosi, mutta pilvistä oli. Lämpötila kohosi aamupäivällä hetkellisesti viiteen asteeseen, mutta putosi iltapäivän alkaessa kolmen asteen tuntumaan. Pilvisyydestä alkoi hiukan olla kirkastumisen merkkejä, joten lähdimme pyörälenkille. Ajoimme Puujalkalan ja Kartanonmäen kautta Piltolaan ja sieltä Mellilään. Loppumatkan menimme aivan samat mutkat tehden kuin eiliselläkin lenkillä eli Niinijoki, Haaroinen Alastaro, Kurittula, Karsattila, Vesikoski ja sieltä nyt suoraan kotiin. Vettä ei lenkin aikana satanut ja aamupäivän hienoinen tuulikin lähes tyyntyi. Tämän päivän lenkille mittaa tuli 59 km (gps). Tänään saimme täyteen 6000 kilometriä tämän kauden pyöräilyissä.

24.11.2021 Keli muuttui koleaksi ja liukkaaksikin. Pari päivää kävelimme pienessä pakkassäässä. Tänään lämpötila oli asteen verran plussalla ja aurinko paistoi, tuultakaan ei ollut kuin nimeksi, joten lähdimme pyöräilemään. Ajoimme suoraan Piltolan kautta Mellilään, josta jatkoimme Niinijoen ja Haaroisten kautta Alastarolle. Alastarolta tulimme vanhaa tietä Kurittulaan ja Karsattilaan, josta jatkoimme Vakkatietä aina Vesikosken ja Myllykylän risteykseen saakka. Vessikoskelta palasimme ja tulimme Hirvikosken keskustaan ja siitä kotiin. Upea auringonlasku oli saapuessamme Alastarolle ja ajaessamme sieltä Loimijokivartta kotiin päin. Kameroita ei kuitenkaan ollut mukana muuta kuin Marja-Liisan kännykkä, johon jonkun kuvan otimme. Ilma painui iltapäivän aikana hiukan pakkasen puolelle ja keli muuttui myös paikoin hyvin liukkaaksi. Lähtiessä laitoin nastarenkaat etupyöriinmme, joten aika hyvä oli kuitenkin ajella. Päivän ajomatka oli 55 km (gps).

20.11.2021 Aamupäivä oli melko kaunis ja iltapäivä alkoi samanlaisena, joten lähdimme pyöräilemään. Emme kuitenkaan ehtineet ajaa kuin parisen kilometriä, kun saimme niskaamme ensimmäisen heikon sadekuuron. Jatkoimme kuitenkin Vanhaltakirkolta Karhulaan ja sieltä edelleen Kartanonmäkeen. Useampia heikkoja sateen ripsauksia jo tälläkin välillä tuli. Hetken olimme sateensuojassakin Kartanonmäeeä kevyenliikenteen alikulkusillan alla. Päätimme kääntyä jatkamaan kotiin päin, kun tummia pilviä näytti tulevan tasaisin välein luoteen suunnalta. Kotiin päästyämme näytti kuitenkin kirkastuvan, joten lähdimme vielä yrittämään. Ajoimme Hirvikosken keskustaan ja siitä Karsattilaan. Karsattilasta tulimme Vakkatietä Onkijoentien risteykseen, josta ajoimme kotiin. Sadekuuroja tuli tälläkin välillä, joten lopetimme yrittämisen tähän. Päivän lenkeille tuli mittaa yhteensä vain 24 km (gps).

16.11.2021 Päivä oli pilvinen ja sadekuuroja oli ennustettu tulevaksi iltapäivällä. Aamupäivällä satoi ajoittain heikkoa tihkua. Kolmen välipäivän jälkeen päätimme kuitenkin kokeilla onneamme ja lähteä pyöräilemään. Lounaistuuli puhalteli 3 m/sek nopeudella ja iltapäivän lämpötila oli nelisen astetta. Ajoimme tänään Metsämaalle Koskenrannan risteykseen ja siitä kiersimme lenkin Ristimäenkulman, Kollasenkulman ja Metsämaan keskustan kautta takaisin Koskenrannan risteykseen, josta tämän lenkin jälkeen jatkoimme Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Loimaalle Kartanonmäkeen ja sieltä Puujalkalan kautta kiertäen kotiin. Heikkoja vesikuroja saimme useita lenkin aikana, sen verran tihkua ne olivat, että emme pahasti kastuneet. Päivän lenkille tuli mittaa 69 km (gps).

13.11.2021 Tuli iltapäivän alkaessa sellainen olo, että oli vaan lähdettävä pyörälenkille. Ilma oli siihen mitä sopivin. Tuulta ei ollut juuri lainkaan, lämpötila oli muutaman asteen plussan puolella ja taivas puolipilvinen. Ajoimme nyt Puujalkalan, Kartanonmäen ja Piltolan kautta Mellilään ja sieltä Niinijoelle ja Haaroisiin, josta matka jatkui Alastarolle. Alastarolta tulimme vanhaa tietä Kurittulan kautta Karsattilaan. Karsattilasta ajelimme Vakkatietä Onkijoen ja Hirvikoskenteiden risteykseen. Kiersimme vielä pienen asutusaluekierroksen ennen kotiin tuloa ja näin päivän ajomatkaksi tuli 65 km (gps).

12.11.2021 Aamu oli pilvinen, mutta iltapäivällä pilviverho rakoili ja aurinkokin näyttäytyi. Tuuli puhalteli 5 m/sek voimalla luoteesta. Lämpötila oli 5-6 astetta plussalla. Lähdimme pyörillä puskemaan vastatuulessa kohti Oripäätä, jossa piipahdimme harjulle pystytetyllä laavulla. Hieno ja vahva laavu rinteessä vastapäätä kuntoportaita. Oripäästä jatkoimme vieläkin hiukan vastaisessa tuulessa Virttaalle ja sieltä Vampulaan. Vampulasta saimme päästellä myötäisessä Kurittulan ja Onkijoentien risteyksen kautta kotiin. Matkaa tästä kierroksesta tuli 67 km (gps).

11.11.2021 Päivä alkoi aamusta kirkkaana, mutta iltapäivän aikana alkoi hiljalleen pilvistyä ja myöhemmin illalla alkoi vesisade, mutta silloin olimme jo kotona. Tuuli oli melko navakkaa. Iltapäivän lämpötila oli viiden-kuuden asteen tuntumassa. Ajoimme Metsämaalle Koskenrannan risteykseen ja siitä Ristimäenkulman, Kollasenkulman ja Metsämaan keskustan kautta takaisin Koskenrannan risteykseen, josta nyt jatkoimme Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Loimaalle. Ajoimme Prisman kohdalta nyt avautunutta kunnostettua tietä 9-tien alitse. Tie oli vielä kuitenkin päällystämättä ja mutkittelemaankin joutui melko lailla ennen kuin pääsimme Kartanonmäkeen, josta ajoimme Puujalkalan kautta Hirvikoskelle ja pienen lenkin kiertäen kotiin. Koko lenkille tuli mittaa 70 km (gps).

7.11.2021 Melko pilvistä oli taas tänään, mutta tuuli oli aika heikkoa. Lämpötila oli vain pari-kolme astetta plussan puolella. Sadetta ei sääennuste lupaillut, joten lähdimme pyöräilemään. Suutasimme nyt Puujalkalan, Kartanonmäen ja Piltolan kautta Mellilään, josta jatkoimme Niinijoelle ja edelleen Haaroisiin. Haaroisista ajoimme Alastarolle, josta tulimme vanhan tien kautta Karsattilaan ja siitä edelleen kotiin ajelimme Onkijoentien risteyksen kautta kiertäen. Päivälle tuli pyöräilyä 56 km (gps).

6.11.2021 Tänään oli menneitä päiviä kirkkaampi päivä, aurinkokin paistoi. Iltapäivällä lämpötila kipusi viiden asteen paikkeille. Tuuli ei ollut kovin voimaksata - 3 m/sek lännestä. Ajelimme saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla: Metsämaa, Koskenranta, Ristimäenkulma, Kollasenkulma, Metsämaa, Ypäjänkylä, Kauhanoja, Kartanonmäki ja Puujalkala. Nyt teimme loppuun sen verran koukkausta, että saimme pyöräilymatkaksi tälle päivälle 70 km (gps). Vaikka ennuste oli luvannut poutaa, saimme kuitenkin pienen sadekuuron niskaamme lähtiessämme Kollasenkulmalata ajelemaan kohti Metsämaan keskustaa. Taivaalla oli musta pilvenlonka, joka vähän aikaa sateli taajaa sumusadetta. Emme kuitenkaan ehtineet kastua, vain vähän kostua.

4.11.2021 Päivä oli aamusta alkaen pilvinen ja sateinen. Sade jatkui hiljaisena, mutta taukoamatta puolille päivin. Iltapäivällä vähän näytti kirkastuvan. Me lähdimme pyöräilemään. Ajoimme Metsämaalle Koskenrannan risteykseen josta jatkoimme Ristimäenkulman ja Kollasenkulman kautta takaisin Metsämaalle ja Koskenrannan risteykseen. Kollasenkulmalla alkoi heikko sade, jota jatkui muutaman kilometrin ajan. Emme kuitenkaan hakeutuneet suojaan, kun sade ei äitynyt niin voimakkaaksi. Ennen Metsämaata sade jo taukosi, mutta sen jälkeenkin ajoittain hiukan pisarteli jatkaessamme Koskenraanan risteyksestä Ypäjänkylälle. Ypäjänkylältä katselimme, kun taivas oli jakautunut voimakkaasti kahtia, etelän ja idän puolella oli todella synkkää pilvisyyttä ja lännen puolella aivan kirkas taivas. Jatkoimme Kauhanojalle ja sieltä Kartanonmäen ja Puuujalkalan kautta kotiin. Pyöräilymatka oli tällä kertaa 69 km (gps).

1.11.2021 Pitkästä aikaa paistoi tänään aurinko. Lämmintäkin oli jopa vähän toistakymmentä astetta, mutta tuuli oli edelleen aika voimakas. Tuuli puhalteli kaakon suunnasta. Ajoimme ensiksi Puujalkalaan, josta Kartanonmäkeen ja edelleen Ypäjälle. Ypäjältä jatkoimme Levän lävitse Saarikkoon, josta 10-tietä Kosken risteykseen. Risteyksestä käännyimme Kosken keskustaan, josta tulimme Mellilään ja Mellilästä taas Piltolan, Kartnonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Tuli tämänkin päivän loppuun vielä pienin asutusaluekoukkaus. Päivän lenkille tuli mittaa 84 km (gps).

31.10.2021 Pilvisyyttä oli tänäänki ja lämpötila edelleen kymmenen asteen tuntumassa. Tuuli kävi etelästä 4 m/sek voimalla. Sateen oli ennustettu alkavan illalla tai yöllä. Ajoimme tänään Kurittulan ja Alastaron kautta Vampulaan, josta jatkoimme Virttaan ja Oripään kautta Mellilään. Mellilästä tulimme kotiin Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta. Lopussa teimme vielä pienen silmukan asutusalueella. Pientä sateen tihkutusta alkoi olla loppumatkalla. Sade ei kuitenkaan yhtään kastellut vaatteita ja tien pintakaan ei muuta kuin hiukan tummui. Pyöräilymatkaa päivälle kertyi 87 km (gps).

29.10.2021 Koko päivä oli pilvinen. Lämpötila kohosi päivällä jopa yli kymeneen asteeseen. Sateen uhkaa ei ennusteiden mukaan ollut. Kovasta tuulesta huolimata teimme pyörälenkin. Sama lenkki kuin eilenkin, menimme Metsämaalle, mutta tänään ekstrana kiersimme vielä 20 kilometrin kierroksen Metsämaalta Koskenrannan risteyksen kautta Ristimäenkulmalle ja sieltä Kollasenkulmalle ja takaisin Metsämaan keskustaan. Metsämaan keskustasta jatkoimme Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle ja sieltä Kartanonmäen kautta Karhulan risteykseen, josta tulimme kotiin. Lenkille tuli mittaa 73 km (gps).

28.10.2021 Kaiken näköisiä selityksiä on mielessä, kun edellisestä pyöräilykerrasta on jo yli kaksi viikkoa. Tänään sentään uskaltauduimme vaikka sateen uhkaa kyllä oli. Heikkoa tihkua oikeastaan pyöräilymme aikana satoikin pitkät ajat. Emme tehneet pitkää kierrosta. Ajoimme Metsämaalle ja sieltä Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle, josta tulimme Kartanonmäkeen. Kartanonmäestä jatkoimme Karhulan risteykseen ja sieltä tulimme kotiin kiertäen lopussakin vielä lyhyen asutusaluekierroksen. Pyörälenkki oli tänään mitaltaan 53 km (gps). Heikko tihkusade ei kastellut muuta kuin silmälasit niin, että niistä ei meinannut nähdä mitään. Illalla vasta alkoi kunnon sade. Lokakuussa on satanut jo 21 päivänä vähintään yhden millin vuorokauden aikana. Sen lisäksi on ollut vielä muutama alle millin sadepäivä, joten märkä on kuukausi ollut. Vaikka kesä muistetaan kuivana, mutta todellisuudessa tämän päättymässä olevan kasvukauden aikana on satanut jo minun mittausteni mukaan 555 mm, joka on suurin kokonaissademäärä viimeisen 16 kasvukauden (1.5. - 31.10.) aikana.

13.10.2021 Ennuste näytti, että tänään ei pitäisi sataa, joten lähdimme iltapäivän alkaessa pyörälenkille. Taivas oli puolipilvinen ja lämmintä noin 10 astetta. Tuuli oli heikkoa. Lähdimme taas kuin eilenkin Puujalkalan, Kartanonmäen ja Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä jatkoimme Oripäähän, jossa tuli muutama tippa vettä melkein kirkkaalta taivaalta. Jatkoimme Virttaalle ja eikö taaskin, vähän ennen Virttaata alkoi satamaan ja satoi jonkin aikaa melko kovastikin. Kuusen alla olimme sateensuojassa jonkin aikaa ennen kuin jatkoimme. Lähdimme kuitenkin jatkamaan kohti Vampulaa, mutta kantatiellä Huittisten ja Säkylän rajan paikkeilla jouduimme taas menemään sateensuojaan puiden alle. Jonkin verran taas kastuimme. Siihen sateet kuitenkin loppuivat vaikka Vampulaan tullessamme näyttikin Loimaan suuntaan taivas kovin tumman pilviseltä. Vampulasta kotiin tulimme Alastaron ja Kurittulan kautta. Vettä ei tällä matkalla enää satanut. Matka oli 87 km (gps). Hirvikoskella ei lenkkimme aikana ollut satanut kuin sen, että mittarinpohja oli kastunut.

12.10.2021 Ennuste lupaili iltapäivälle sadekuuroja, mutta muutoin oli todella loistava pyöräilyssä. Tuulta ei ollut juuri lainkaan. Lämpötila oli 10 asteen paikkeilla ja ajoittain aurinko paisteli. Päätimme sateenuhasta huolimatta lähteä pyöräilemään. Ajoimme Puujalkalan, Kartanonmäen ja Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä jatkoimme Oripäähän ja siitä edelleen Virttaalle. Ennen Virttaan keskustaa alkoi heikko sade, joka yltyi melko rivakaksi Virttaan keskustan paikkeilla. Vähän aikaa olimme sateensuojassa aittarakennuksen etukatoksen alla ja sateen riittävästi vaimennuttua lähdimme ajelemaan. Päätimme palata takaisin päin, kun Vampulaan päin oli pilvisyys kovin synkkää. Ajoimme Virttaalta Hanhijoelle vanhaa tietä ja sieltä Alastaron keskukstaan. Hiljaista sadetta Virttaalta lähdettyämme riitti vielä usean kilometrin matkalla, mutta loppuihan se sade kuitenkin. Alastarolta tulimme Haitulan ja Kurittulan kautta takaisin Vakkatielle, jota jatkoimme Onkijoentien risteykseen saakka, sieltä tulimme kotiin. Jonkin verran kastuneita olimme. Päivän pyöräilymatkaksi tuli 75 km (gps). Tänään tuli tämän kauden osalta täyteen 5000 km.

8.10.2021 Tuuliset kelit jatkuivat tänäänkin. Eilen ei tuulennut, mutta käytimme iltapäivän sienimetsällä. Aivan erinomaisen määrän saimme suppilovahveroita. Tuulesta huolimatta lähdimme pyöräilemaan pienen lenkin. Ajoimme ensiksi tuulta haistelevan ympyrän Hirvikosken keskustan kautta kiertäen takaisin kotiin. Sen jälkeen jatkoimme Metsämaalle ja sieltä Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle, josta tulimme Kartanonmäkeen ja sieltä Karhulan risteyksen kautta kotiin. Lenkille tuli mittaa 55 km (gps). Pilvinen sää oli, mutta ei satanut. Lämmintä oli iltapäivällä noin 13 astetta. Tuuli puhalteli lounaasta 5 m/sek.

6.10.2021 Tänään oli lopulta pyöräilypäivä. Sää on ollut sateista ja etenkin tuulista. Pyöräilysää oli tänäänkin muutoin hyvä, mutta tuuli oli hyvin navakkaa, jopa 7 m/sek. Lämmintä oli iltapäivällä 14 asteen paikkeilla. Taivas oli osin pilvessä. Iltapäivällä ajoittain aurinko paistoi. Ajoimme taas myötätuulessa ensiksi Vampulaan, josta alkoi vastatuuliosuus, kun ajoimme Virttaalle, Oripäähän ja edelleen Mellilään. Tuuli puhalteli tällä välillä vastaan etelästä. Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Lopussa teimme vielä pienen koukauksen, jotta pyöräilymatkaksi tuli 87 km (gps). Yhdellä pellolla Vampulassa oltiin puimassa kauraa. Se olikin se viimeinen puimaton lohko, jonka matkan varrella havaitsimme.

29.9.2021 Lämpötila kohosi tänään hiukan yli kymmenen asteen, päivä oli melko pilvinenä. Sadetta ei kuitenkaan saatu. Tuuli oli melko navakkaa päivällä, mutta tyyntyi nopeasti iltaa kohti tultaessa. Lähdimme ajelemaan kohti Vapulaa Hirvikoskelta myötätuulessa. Melko paljon tuuli tyyntyi jo ennen Vampulaan saapumistamme - hyvä niin, kun Vampulasta alkoi vastatuuliosuus. Vampulasta ajoimme Virttaan ja Oripään kautta Mellilään. Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Pieni asutusaluekierrs tehtiin vielä loppuun. Yhdellä öljykasvipellolla oli puimuri. Vampulassa oli vielä suurehkot alat kauraa tienvarressa puimatta. Päivän lenkki oli 87 km:n (gps) mittainen.

27.9.2021 Iltapäivällä aurinko paistoi taivaalta lähes niin kuin eilenkin. Aamulla oli ensiksi pilvistä. Tuuli puhalteli kaakosta 4-5 metriä sekunnissa. Lähdimme kuitenkin lenkille. Tänään oli vuorossa vähän lyhempi lenkki vaikka eilen olikin pyöräilystä välipäivä. Eilen kävimme patikoimassa Torronsuolla kymmenen kilometrin lenkin ja lisäksi Somerolla Metsäkoivulan polkua noin kolme kilometriä. Tämän päivän pyörälenkki oli mitaltaan 53 km (gps). Yksi puimuri oli pellolla puimassa. Ei lenkin varressa näkynyt puimattomia kasvustojakaan. Puitden ruska on aika näyttävä vaikka koivuista monet ovat vielä melko vihreitä.

26.9.2021 Aurinko paistoi tänään koko päivän kutakuinkin pilvettömältä taivaalta. Lämmintä oli iltapäivällä noin 14 astetta ja tuulikaan ei ollut aivan yhtä navakkaa kuin eilen. Tuuli puhalteli kuitenkin edelleen luoteesta, joten ajoimme aivan saman lenkin kuin eilenkin eli Puujalkala-Kartanonmäki-Piltola-Mellilä-Oripää-Virttaa-Vampula-Alastaro-Kurittula -lenkin. Päivän lenkin pituus oli 87 km (gps). Montaakaan puimatonta kasvustoa ei lenkin varrella tienvieressä näytäisi olevan, mutta yhtään puimuria ei tänään pelloilla näkynyt kauempanakaan tiestä.

25.9.2021 Aamu oli vielä sateisen harmaa, ei kuitenkaan satanut. Puolenpäivän aikoihin alkoi kirkastua ja iltapäivällä oli ajoittain hyvinkin aurinkoista. Iltaa kohti pilvisyys kuitenkin lisääntyi. Tuuli oli tänään melko navakkaa luoteistuulta. Iltapäivällä lämpötila kohosi 13 asteen tuntumaan. Lähdimme pyöräilemään kolmen päivän tauon jälkeen iltapäivän alkaessa. Ajoimme hyvin tutun lenkkimme: Puujalkala, Kartanonmäki, Piltola, Mellilä, Oripää, Virttaa, Vampula, Kurittula, josta Vakkatietä Onkijoentien risteykseen ja kotiin. Tämän päivän pyöräilymääräksi tuli 87 km (gps).

21.9.2021 Viime yö oli ensimmäinen hallayö meidän mittarissamme. Alin lämpötila oli käynyt -1,9 asteessa. Päivä oli samoin viileä tai koleakin edelleen tänään, nyt tosin tuuli oli melko heikkoa. Eilisen rasittavan kierroksen jälkeen päätimme ottaa vähän kevyemmän lenkin. Ajoimme ensiksi vanhaa tietä Alastarolle, josta jatkoimme Haaroisiin. Haaroisista menimme Oripäähän ja sieltä Pappisten kautta Mellilään. Melliästä tulimme kotiin tuttua reittiä Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta. Loppuun teimme vielä pienenen asutusalueympyrän ja näin päivän pyöräilymatkaksi saimme 65 km (gps). Puimureita ei tämän lenkin varrella tänään näkynyt. Traktoreita oli niin kyntämässä kuin myös kevytmulkkaamassa ja ainakin yhdellä pellolla tehtiin syyskylvöä.

20.9.2021 Tänään lähdimme taas kunnon pyörälenkille. Tuuli oli tänään melko navakkaa ja puhalteli lähes idästä. Aamulla sää oli pilvistä, mutta puolenpäivän aikoihin alkoi aurinko pilkahdella pilvien lomasta. Lämpötila kohosi iltapäivällä 10 asteen tuntumaan. Ajoimme tutun lenkkimme: Alastaro, Vampula, Virttaa, Oripää, Mellilä, Piltola, Kartanonmäki ja Puujalkala. Tämän päivän lenkki oli mitaltaan 87 km (gps). Muutama pelto reitin varrella oli vielä puimatta. Parilla pellolla puinteja tehtiin. Tieliikenteessäkin oli joitain puimureita. Syyskylvöjä on tehty aika runsaasti. Toivottavasti saadaan ensi vuodestakin hyvä syysviljavuosi.

18.9.2021 Tulipa pitkä tauko pyöräilyyn. Syyskuun alussa oli ensiksi sateista keliä, jonka jälkeen kävimme Lapissa vaellusreissulla. Patikoimme Särkitunturin maastossa alkureissusta kahdeksan kilometriä, jonka jälkeen Pyhätunturilla 22 km, Aakenuksella 21 km ja Iso-Totovaaran ja Aakenuksen tunturireitillä 16 km. Sen jälkeen Äkässaivon alueella neljä kilometriä ja Oranki Art taidepuistossa kolmisen kilometriä. Yhteensä patikointia kertyi viidessä päivässä yli 70 km. Tänään oli lopulta vuorossa pyöräily. Aloitettiin kuitenkin varovasti ja ajettiin lyhyehkö lenkki: Metsämaa, Ypäjänkylä, Kauhanoja, Kartanonmäki, Karhulan risteys, josta tulimme kotiin. Itätuuli oli kohtalaisen navakkaa ja ilma oli muutoinkin melko kolea. Lämpötila oli vain kymmenen asteen paikkeilla. Muutama puimuri oli puintitouhuissa tänäänkin, mutta pääosin pellot on puitu. Päivän lenkille tuli mittaa 53 km.

31.8.2021 Tänään oli vielä kaunis kesäinen päivä. Lämpötila kipusi jopa hiukan yli 20 asteen. Tuuli oli kuitenkin aika navakkaa. Tuuli puhalteli luoteen suunnalta, joten ajelimme saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla eli 29.8. Tänään ei puimureita ollut pelloilla kuin kymmenkunta. Viljat alkavat olla suurimmaksi osaksi puituina. Tämän päivän lenkki oli jälleen 87 km (gps).

29.8.2021 Sadepäiviä tuli väliin ja sen jälkeen vielä yhden iltapäivän käytimme puolukkametsässä ja saimmekin heti ämpärimme täyteen. Tänään oli vuorossa pyöräilypäivä. Ajelimme ihan tutun reitin: Puujalkala, Kartanonmäki, Piltola, Mellilä, Oripää, Virttaa, Vampula, Alastaro, Kurittula, Onkijoentien risteys, josta suunnistimme kotiin. Taivas oli tänään puolipilvinen. Tuuli kävi koilisesta noin 4 m/sek voimalla. Lämmintä oli noin 20 astetta. Lenkin varrella tehtiin sadonkorjuuta, noin 20 puimuria näimme puintihommissa ja useita oli tienpäälläkin liikenteessä. Päivän ajomatka oli 87 km (gps).

24.8.2021 Tänän ajoimme aivan saman lenkin mitä edelliskerrallakin eli Puujalkala, Kartanonmäki, Piltola, Mellilä, Oripää, Virttaa, Vampula, Alastaro, Kurittula. Tänään oli puimureita runsaasti pelloilla. Tämä oli toinen täysin sateeton ja myös aurinkoinen ja tuulinen päivä. Tuuli kävi pohjoisesta ja lämpötila kohosi 16 asteen tuntumaan. Päivän ajosuoritus oli 87 km (gps).

23.6.2020 Lähdimme ajelemaan vaikka tummia pilviä taivaalla jonkin verran purjehti. Pääsimme lähes Mellilään ennen kuin ensimmäinen kasteleva sadekuuro meidät tavoitti. Vähän aikaa viivähdimme yhden kuivurin räystään alla sateensuojassa ennen matkan jatkumista. Ajoimme Mellilään Puujalkalan, Kartanonmäen ja Piltolan kautta. Sateen hetken päästä tauottua jatkoimme matkaa Mellilään ja Pappisiin. Heti Pappisten jälkeen alkoi taas heikosti sadella. Sade yltyi jo kohtalaisen rivakaksi ennen kuin tulimme taukopaikallemme Virkasuolla. Pidimme taas jonkin aikaa taukoa, vähän olimme jo kastuneetkin ennen suojaan ehtimistämme. Taas sade taukoai ja me jatkoimme matkaa Oripäähän. Tälläkin etapilla oli taas heikkoa sateen ripsuttelua, mutta suojaan emme kuitenkaan menneet. Sade loppui ja matka jatkui Virttaalle. Ennen Virttaata saimme taas vettä niskaamme ja jonkin verran kastuimmekin. Emme kuitenkaan etsineet mitään suojaa sateelta. Jatkoimme Virttaan kylän lävitse moottoriradan tietä. Vähän aikaa olimme suojassa taas uudelta sateelta reitin korkeimman kohdan tuntumassa männyn alla. Sade oli lyhyt ja melko vähäinenkin. Matka jatkui takaisin 41-tielle. Harjulta alamäkeen kohti Vampulaa jatkaessamme muuttui tie aivan kuivaksi ja jo Vampulan keskustan liepeillä oltiin puimassa. Vampulasta Alastarolle tultaessa alkoi puimureita olla muutamia pelloilla työn touhussa. Tie oli kuiva, mutta koko ajan harjun suunnalla oli synkkää pilveä ja meitäkin seurasi oikealla sivustalla tumma sadepilvi. Se ei kuitenkaan meitä kastellut. Kilometrin ennen kotiin tuloa alkoi vettä ripotella, kun käännyimme Onkijoentien risteyksestä Hirvikosken suuntaan. Sade loppui kuitenkin lähes täysin ennen kotiin saapumista. Viimeisen puimurin puimassa olimme nähneet Haitulan paikkeilla. Matkaa lenkille tuli 87 km (gps). Tänään ylittyi 4000 km tämän kauden pyöräilyissä.

20.8.2021 Viikko on kulunut sateita pidellessä. Viimeisen seitsemän päivän aikana on mittariini tullut vettä 92 milliä, melkoinen vesimäärä viikolle. Viikko meni siis ilman pyöräilyjä. Tänään oli sen verran poutaisemman näköistä vaikka aamulla vielä satelikin hiljakseen, uskaltauduimme kuitenkin lenkille. Pientä pisartelua lenkkimme aikanakin saimme, mutta ei kuitenkaan kastelevasti. Ajoimme Metsämaalle Koskenrannan risteykseen, josta menimme Ristimäenkulman kautta Valtatie kahdelle ja sieltä tulimme takaisin Metsämaalle Kollasenkulman kautta. Metsämaalta jatkoimme nyt Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle ja sieltä Loimaalle Kartanonmäkeen, josta tulimme Puujalkalan kautta kotiin. Paljon oli puimattoman viljan väriä sade muuttanut viikon aikana. Puintityöt olivat tänään vielä pysähdyksissä vaikka tuuli oli kyllä melko navakkaa. Pyöräilysuoritus oli tänään 69 km (gps).

14.8.2021 Sääennuste lupaili tästä päivästä helteistä ja aivan helteen tuntumaan iltapäivälämpötila kipusikin. Tuuli oli navakkaa. Pilviä oli hiukan taivaalla, kun iltapäivän alkaessa lähdimme pyöräilemään. Ajoimme Puujalkalaan ja siitä kohti Kartanonmäkeä, kun alkoi kuulua ukkosen jyrinää ja pilvi lähestyi nopeasti lännestä. Päätimme palata takaisin kotiin ja niin Kartanonmäestä tulimme suoraan kotiin. Sateen tipahtelu alkoi ennen kotiin ehtimistämme, mutta emme kuitenkaan kastuneet. Vähän aikaa satoi rivaakasti, mutta sitten sade muuttui taas vähäiseksi tiputteluksi. Pilvisyyskin alkoi vähentyä. Puolisen tuntia siinä meni, kun odottelimme sateen taukoamista. Sateen tauottua lähdimme uudestaan lenkille. Vähän Hirvikosken keskustan paikkeilla vielä pisarteli, mutta jatkoimme matkaamme alkuperäisen suunnitelmamme mukaisesti ja ajoimme Puujalkalan kautta Kartanonmäkeen ja sieltä Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä jatkoimme Oripäähän ja Virttaalle. Virttaalta lähdimme menemään Moottoriradan tietä kohti Vampulaa, kun huomasin, että eturenkaastani kuului jotain ihmeellistä lätkytystä. Pysähdyimme. Tarkastelin rengasta ja totesin yhdeltä kohtaa näkyvän päälirenkaan punainen sisin osa, jolta kohtaa tuntui myös sisärengas olevan rikki. Ajoimme kuitenkin Vampulaan ja sieltä Alastarolle ja edelleen Kuritulaan. Siellä vasta pumppasin renkaaseen hiukan lisää ilmaa, kun se alkoi jo olla aika littana. Se kesti ajaa siitä vielä kotiin vaikka kiersimme loppumatkan vielä Hirvikosken keskustan ja Kuusitien kautta kotiin. Joka paikassa ei sadetta ollut tullut ja puimureita olikin runsaasti pelloilla olisikohan ennustettu tuleva sadejakso saanut kiirettä aikaiseksi. Sateesta ei lenkkimme aikana enää ollut pelkoa. Tämän päivän kahdelle lenkille tuli mittaa yhteensä 100 km (gps), ensimmäinen 11,5 ja toinen 88,5 km. Päivän pyöräily oli uusi tämän kauden päivämatkaennätys.

12.8.2021 Lähes helteiseksi lämpeni ilma tänään, mutta muutoin upea pyöräilysää. Taivaalla oli vain vähän kumpupilviä ja luoteistuuli oli melko heikkoa. Iltapäivällä lämpötila kohosi 24 asteeseen. Pyöräretkemme suuntautui tänään Puujalkalan ja Kartanonmäen kautta Ypäjälle 10-tielle Saarikon risteykseen. 10-tietä jatkoimme Isoniityn risteykseen, josta käännyimme Pitkäjärvelle. Pitkäjärveltä ajoimme Koskelle ja edelleen Mellilään. Mellilästä tulimme kotiin Piltolana, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta. Monilla pelloilla oltiin puintitöissä. Kauraa ja kevätvehnääkin jo näkyi olevan puinnissa. Tämän päivän pyöräilysuoritus oli 92 km (gps).

11.8.2021 Päivät jatkuvat melko lämpiminä. Lämpötila oli iltapäivllä yli 20 astetta. Tuuli oli heikohkoa, noin kolme metriä sekunnissa. Lähdimme myötätuulessa kohti Kurittulaa ja sieltä ajoimme Vampulaan. Alastaron jälkeen alkoi tie olla sateen jäljiltä märkä. Me emme saaneet vettä kuin muutaman pisaran. Vampulasta ajoimme Virttaan ja Oripään kautta Mellilään. Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalakan kautta kotiin. Heti lähtiessä teimme jo pienen ylimääräisen koukkauksen, niin päivän lenkille tuli mittaa 87 km (gps). Ennen Alastaroa oli muutama puimuri puimassa ja samoin Oripäässä ja Mellilästä kotiin päin tultaessa.

10.8.2021 Aurinkoinen ja lämmin, mutta tuulinen pyöräilysää jatkui. Lämpötila nousi iltapäivällä lähes hellelukemiin. Me lähdimme taukopäivien jälkeen pyörälenkilleä. Ajoimme tänään ensiksi Karhulan risteykseen ja sieltä Kartanonmäkeen, jota jatkoimme Ypäjän Palikkalaan ja siitä 10-tietä Vaulammille. Vaulammilta menimme Ypäjän keskustaan ja sieltä Ypäjänkylän kautta Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin loppuun pienen asutusaluemutkan tehden. Tämän päivän lenkille tuli mittaa 81km (gps). Muutamalla pellolla oltiin puimassa aivan vasta loppumatkasta. Metsämaalla oli tie märkä muutaman kilometrin matkalla, mutta ei muualla tällä reitillä.

4.8.2021 Aurinkoinen päivä oli tänäänkin ja lämpötila oli iltapäivällä 20 asteen tuntumassa. Tuulta oli kohtalaisesti. Suuntasimme pyörämme Puujalkalaan ja sieltä Kartanonmäen ja Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä jatkoimme Kosken keskustaan, josta tulimme Sorvastolle ja 10-tielle, jota suuntasimme Ypäjän Saarikkoon. Saarikosta ajelimme Levän kautta Ypäjälle ja siitä Loimaalle Kartanonmäkeen, josta ajelimme Puujalkalan kautta kotiin. Loppuun teimme vielä pienen asutusaluemutkan ja saimme näin päivän lenkille mittaa 84 km (gps). Puimureita näkyi pelloilla tänäänkin kymmenkunta kappaletta. Aurinkoisesta päivästä huolimatta ripotteli vähän vettä Loimaan Mellilän ja Kosken rajan tuntumassa. Paitaa sade vähän kostutti. Paita kuitenkin kuivui saman tien, kun sateen ripottelu vaimeni Hevonlinnan liittymän tienoilla.

2.8.2021 Oli kaunis, aika aurinkoinen sää. Tuulikin oli melko heikkoa. Ajoimme tänään saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla eli 31.7. ja pyöräilymatkaksi tuli 87 km (gps). Puinnit olivat käynnissa edelleiskertaa useammalla pellolla.

31.7.2021 Aurinko paistoi koko päivän. Lämpötila nousi iltapäivällä yli 20 asteen. Tuuli oli kohtalaista, puhallellen länsi-lounaasta. Ajoimme tänään taas yhden suosikkireittimme. Menimme Kurittulan kautta Alastarolle ja sieltä jatkoimme Vampulaan. Vampulasta tulimme Virttaalle ja Oripäähän, josta jatkoimme Pappisten kautta Mellilään. Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Lenkille tuli mittaa 87 km (gps). Muutama puimuri oli puintihommissa ja useita lohkoja oli jo reitin varrella puituina. Aikasin alkoi tänä kesänä puintikausi. Kuivuus on karsinut rankasti sato-odotuksia. Heinäkuun sademäärä on kuitenkin mittaukseni mukaan 76 mm, mutta sateet tulivat kuun alkupäivinä, jonka jälkeen oli lähes kolmen viikon sateeton hellejakso. Nyt kuun lopulla taas satoi kahtena päivänä yhteensä 46 mm. Kosteutta olisi nyt, mutta tuleentumaan alkaneita viljakasvustoja se ei juurikaan enää hyödytä.

11.7.2021 Aurinko paistoi tänään ja lämpötila kipusi yli 25 asteeseen, iltapäivällä vähän viileni, kun pilvisyys lisääntyi. Tuuli oli kohtalaista puhallellen etelä-lounaasta. Ajelimme sivumyötäisessä tuulessa Vampulaan, josta tulimme Virttaan ja Oripään kautta Mellilään. Mellilästä tulimme kotiin Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kiertäen. Hyvin meni lenkki vaikka on viime aikoina kovin harvakseltaan pyöräilty. Tämän päivän lenkki oli 87 km:n (gps) mittainen. Juhannuksena ja juhannuksen jälkeen tulleet sadekuurot ovat jonkin verran korjanneet kevätviljakasvustoja.

8.7.2021 Aamuyöllä satoi runsaita kuuroja ja vähän satoi vielä aamupäivän aikanakin. Puolenpäivän aikaan alkoi taivas selitä. Iltapäivä oli kaunista poutaa. Lämpötila kohosi yli 25 asteen. Tuuli kävi kohtalaisella voimalla länsi-luoteesta. Päätimme pyöräillä vain lyhyen lenkin, kun edellisestä pyöräilykerrasta on jo lähes kaksi viikko. Marjasesonki on mansikoiden muodossa painanut päälle, myös kovat helteet ovat rajoittaneet pyöräilyintoa. Ajoimme tänään ensiksi Karhulan risteykseen ja siitä 9-tietä Loimaanportille, josta matka jatkui Kartanonmäkeen ja edelleen Kauhanojalle. Kauhanojalta ajelimme Katinhännäntietä Ypäjänkylälle ja jatkoimme Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin tehden loppuun pienen ylimääräisen autusaluelenkin. Matkaa saimme lenkille 53 km (gps). Matkan varrella ainakin parilla härkäpapupellolla näytti olevan runsaanlaisesti härkäpavun pahaa kasvitautia - suklaalaikkua. Hukkakauraa näkyi eräällä kevätvehnäpellolla melko runsaasti.

29.6.2021 Oli niin kaunis aamu, että oli pakko lähteä aamupyöräilylle. Iltapäiväksi oli ennustettu hellettä ja hellelukemiinhan se lämpötila iltapäivällä kipusikin. Tuuli kävi lähes pohjoisesta komen sekuntimetrin nopeudella. Ajoimme suoraan Oripäähän ja sieltä Virttaan, Vampulan ja Alastaron kautta takaisin kotiin. lopussa kiersimme lenkin vielä Hirvikosken keskustan kautta, jotta päivän pyörämatkaksi tuli 67 km (gps).

27.6.2021 Pyöräilyyn tuli reilu viikon tauko, kun kävimme Lapissa patikointimatkalla. Olimme neljä yötä teltassa Kittilässä Pyhäjärven kodan maastossa, josta teimme päivän patikointiretkiä. Menomatkalle poikkesimme huiputtamassa Särkitunturin Muoniossa. Pyhäjärveltä huiputimme Aakenuksen korkeimman laen - Pallilaen ja Pyhätunturin. Lisäksi kävimme autolla päiväseltään Totovaarasta Haavepalossa. Kaikki olivat kauniita paikkoja. Tänään juhannussunnutaina oli pyöräilyn vuoro. Ajoimme Ilman kiemuroita Karhulan risteykseen ja siitä Piltolan kautta Mellilään, josta olikin tuttu reitti Oripään, Virttaan ja Vampulan kautta takaisin Hirvikoskelle. Tällä alueella ei juhannupäivän voimakkaat ukkossateet näkyneet tulvina pelloilla. Meillä satoi silloin 26 mm, mutta paikoin oli ylitetty sadankin millin sadekertymä. Tänään oli kaunis ja lämmin päivä. Lämpötila kohosi aivan helteen rajoille. Tuuli kävi länsi-luoteesta kolmen sekuntimetrin voimalla. Matkan pituus oli 83 km (gps). Tänään tuli täyteen 3000 km tämän kauden pyräilyjen osalta.

17.6.2021 Teimme pyöräillen kevyen iltapäivälenkin. Lämmintä oli parisenkymmentä astetta ja tuuli kävi lounaasta noin 3 m/sek nopeudella. Ajelimme Metsämaalle Koskenrannan risteykseen ja siitä Ristimäenkulman ja Kollasen kautta takaisin Metsämaalle ja Koskenrannan risteykseen, josta jatkoimme nyt Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Kartanonmäkeen ja siitä Puujalkalan kautta kotiin. Matkaa lenkistä tuli 69 km (gps).

16.6.21 Pyöräily jatkui taas tänään melko tuulisessa säässä. Eilinen päivä meni patikoidessa Kuhankuonon rekeilyreiteillä. Kiersimme Savojärven ja Pukkipalon kierrokset. Kierrosten ohessa poikkesimme myös Lakjärvellä ja Paltanvuorella. Tänään oli Pyöräilyn vuoro. Ajoimme aivan saman lenkin kuin toissapäivänäkin. Tuuli oli nyt aivan lounaassa. Aluksi puhalteli melko maltillisesti, mutta iltapäivän aikana tuuli navakoitui oleellisesti. Iltapäivän lämpötila kipusi 21 asteen tienoille. Kantatie 41:stä vielä päällystettin lähellä Oripäätä. Jouduimme odottelemaan liikennevaloissa autojen mukana vartin verran pääsyvuoroamme. Matkaa tuli tästä lenkistä taas 87 km (gps).

14.6.2021 Tänään oli vuorossa aamupyöräily, kun tuuliennuste lupasi iltapäiväksi melko voimaksta tuulta. Yllättävän voimakasta tuuli oli heti aamusta seitsemän jälkeen lenkille lähtiessämme. Aurinko kuitenkin paistoi. Tuuli puhalteli etelä-lounaasta. Lämpötila oli aamulla vain 12 asteen tuntumassa, mutta kohosi iltapäivään tultaessa lähelle 20 astetta. Ajoimme Kurittulaan ja jatkoimme Alastarolle ja Vampulaan, osuus oli tuuleltaan sivumyötäinen. Vampulasta käännyimme kohti Virttaata ja samalla enemmän vastatuulen suuntaan. Virttaalta vastatuuli jatkui Oripäähän ja sieltä vielä Mellilään ajaessamme. Mellilästä Piltolaan ja Kartanonmäkeen oli hyvä ja jo voimakkaaksi yltynyt myötätuuli. Kartanonmäestä Puujalkalaan oli sivutuulta, mutta Puujalkalasta kotiin taas enemmän sivumyötäistä. Pyöräilymatka oli tänään 87 km (gps). Kesäkuussa on satanut kahtena päivänä yhteensä 39 mm, joten kosteutta riittää taas vähäksi aikaa. Huomiseksi on kuitenkin ennustettu jo lisää sadettaa.

9.6.2021 Oli upea tuuleton aamu, lämpötila oli 15 asteen tuntumassa, joten ei muuta kuin menoksi. Ajoimme Puujalkalan kautta Kartanonmäkeen, josta jatkoimme Ypäjälle Saarikon risteykseen ja sieltä 10-tietä Pitkäjärven risteykseen. Jatkoimme Pitkäjärvelle ja sieltä Kosken keskutaan, josta edelleen Mellilään. Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Tämän päivän lenkki oli mitaltaan 92 km (gps) eli uusi tämän kauden päivämatkaennätys. Aamulla pukinparrat olivat kukassa, mutta yhdentoista jälkeen alkoi jo osa kukista olla supussa. Jos pukinparran haluaa nähdä kukassa, on ne löydettävissä aamupäivällä ja puoleenpäivään mennessä ne ovat taas piilossaan nupujensan sisällä. Eilinen ukkossade oli paikoin tehnyt taas lammikoita pelloille. Meillä satoi iltapäivän aikana 19 mm.

7.6.2021 Pyöräilyharrastus jatkui. Taivas oli puolipilvinen ja lämmintä oli, kun lämpömittareissa lukema nousi 27 asteeseen. Pohjoistuuli oli kohtalaista, mutta ei kuitenkaan viilentänyt lämpötiloja. Ajoimme Puujalkalaan, Kartanonmäkeen ja edelleen Piltolaan, sieltä Mellilään. Mellilästä matka jatkui Oripäähän ja edelleen Virttaalle ja Vapulaan, josta tulimme kotiin Alastaron, Kurittulan, Onkijoen risteyksen kautta. Lenkille tuli mittaa 87 km (gps). Pelloilla ei näkynyt koneita työntouhussa, mutta joitakin peltoja on kylvämättä.

2.6.2021 Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Maanantaina kävimme patikoimassa pienen matkan Harjureitillä, eilen olimme muuttoapuna Tampereella. Tänään keskiviikkona oli pyöräilyn vuoro. Ajoimme Kurittula, Alastaro, Vampula, Virttaa, Oripää, Mellilä, Piltola, Kartanonmäki, Puujalkala -lenkin. Tuuli oli tänään heikkoa idän suunnalta. Lämpötila nousi tänään selvästi yli 20 asteeseen. Taivas oli melkein selkeä, vain kumpupilviä oli taivaalla. Lopussa teimme vielä pienen kierroksen asutusalueella, että saimme pyöräilymatkaksi 87 km (gps). Monilla pelloilla tehtiin sateiden viivästyttämiä kevättöitä. Nyt näytti maa taas pölyävän. Oraat ovat paikoin kärsineet liiallisesta kosteudesta, sen havaitsimme erityisesti eilen Tampereelta kotiin päin ajellessamme.

30.5.2021 Pyöräilyharrastus jatkui tänään, sää lämpeni eilisesti muutamalla asteella. Tuulikin heikkeni eilisestä oli vain noin pari metriä sekunnissa, mutta kävi edelleen pohjoisen suunnasta. Ajoimme taas Puujalkalaan ja Kartanonmäkeen, mutta nyt suuntasimmekin siitä Ypäjälle Palikkalaan asti. Sieltä jatkoimme Jokioisten puolelle Vaulammille, josta tulimme Ypäjän keskustaan ja edelleen Ypäjänkylän kautta Metsämaalle. Metsämaalta tulimme kotiin ajaen loppumatkan Vakkatien tasoristeyksen kautta, kun yleensä menemme Vanhaa Metsämaantietä. Alkumatkastakin joutuu nyt tekemään pienen koukkauksen, kun Kartanonmäsestä ei pääse Myrskylinnankujaa suoraan 9-tien alitse Satakunnantielle tieosan remontin takia. Ajoimme 9-tien sillan kautta Aleksis Kivenkadulle, josta menimme Lemmensillan yli Ylistaronkadulle niin kuin normaalistikin tähän suuntaan ajaessamme menemme. Tälle lenkille tuli mittaa 77 km (gps). Yhden kylväjän näimme pellolla.

29.5.2021 Tänään lämpötila nousi noin 15 asteeseen, mutta tuuli oli edelleen melko navakkaa. Tuuli puhalteli nyt pohjoisesta. Tämän päivän lennkimme oli taas Puujalkala-Kartanonmäki-Piltola-Mellilä-Pappinen-Oripää-Virttaa-Vampula-Alastaro-Kurittula-Onkijoentien risteys. Päivän lenkille tuli mittaa 87 km (gps).

28.5.2021 Parin sadepäivän jälkeen oli vuorossa pyöräilypäivä. Tuuli kävi lännestä kohtalaisen navakasti. Lämpötila oli iltapäivällä 12-15 asteen tietämissä pilvisyyden vaihtelun mukaan. Aamupäivä oli pilvinen ja iltapäiväkin melko pitkälle, aurinko kuitenkin voitti ja iltaa kohden pilvisyys väheni. Hallayötä on ennustettu tulevaksi. Ajoimme tänään taas Puujalkalaan ja sieltä Kartanonmäkeen, mutta nyt menimmekin Hankkijan kohdalla olevasta alikulusta 9-tien toiselle puolelle ja sieltä Turuntielle, jota pitkin ajelimme Karhulan risteykseen. Karhulan risteyksestä jatkoimme Piltolan ja Mellilän kautta Oripäähän ja sieltä jatkoimme edelleen Virttaalle ja Vampulaan. Vampulasta tulimme Alastarolle ja sieltä vanhaa tietä Karsattilaan, josta Vakkatietä Onkijoentien risteykseen ja siitäkin vielä Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Tästä kiertelystä kertyi matkaa niin paljon, että tuli uusi tämän kauden päiväennätys, 90 km (gps).

25.5.2021 Tänään aurinko paistoi aamupäivän kirkkaasti, mutta iltapäivän alkaessa taivaalle tuli kumpupilviä ja ohutta harsopilveä. Lämpötila kohosi jopa 17 asteen paikkeille. Tuulta oli noin kolme metriä sekunnissa. Tuuli puhalsi kaakon suunnasta. Ajoimme alkuun perinteiset kiemurat eli menimme Puujalkalaan ja sieltä Kartanonmäkeen, josta nyt jatkoimmekin Ypäjälle Valtatie 10:lle Saarikkoon. Saarikosta taitoimme 10-tietä Koski-Ypäjä -risteykseen, josta käännyimme Kosken keskustaan. Koskelta tulimme Mellilään ja Mellilästä Piltolan kautta Kartanonmäkeen ja sieltä edelleen Puujalkalaan ja kotiin. Pienen asutusaluekierroksen kiepautimme vielä loppuun, että saimme päivän suoritukseksi 84 km (gps). Muutamilla pelloilla oltiin kevtäkylvöhommissa äestämässä tai kylvämässä. Kovin pölyävää ei maa nyt ole, mutta huomiseksi on taas ennustettu voimakasta sadetta..

24.5.2021 Aurinko paistoi tänään, mutta tuuli oli melko navakkaa edelleen niin kuin tässä on jo pidempään ollut. Lämpötilakin oli taas 15 asteen paikkeilla. Ajoimme tutun lenkin: Puujalkala, Kartanonmäki, Piltola, Mellilä, Oripää, Virttaa, Vampula, Alastaro, Kurittula, Karsattila, Onkijoentien risteys, josta tulimme kotiin. Hyvin kulki, erityisesti Vampulasta myötätuulen työntämänä kotiin. Sateiden kastelemat pellot ovat monet niin märkiä, että niille ei kylvötöihin ole pitkiin aikoihin asiaa. Pyöräilymatkaa kertyi lenkistä 87 km (gps).

22.5.2021 Aamupäivällä saatiin sadekuuroja. Puolenpäivän aikoihin alkoi hiukan kirkastua. Iltapäivällä oli osittain aurinkoista, mutta myös tummia pilviä kulki taivaalla lounaistuulen saattamina. Iltapäivän lämpötila oli noin 15 astetta. Tuulta oli nelisen metriä sekunnissa. Monen sateisen päivän jälkeen mieli teki kuitenkin pyöräilemään ja niin lähdimme. Ihmeellistä kyllä, tie oli monin paikoin sateen märkä, mutta meidän kohdallemme ei sattunut kuin paikoin aivan heikkoa ripottelua. Ajoimme Kurittulan ja Alastaron kautta Vampulaan ja sieltä Virttaan ja Oripään kautta Mellilään. Mellilästä tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Loppuun teimme vielä lyhyen kierroksen asutusalueella. Päivän pyöräily oli 87 km (gps). Kylvötyöt ovat vielä sateiden takia kesken, mutta jo kylvetyt ja orastuneet kasvustot näyttävät hyviltä. Usein toistutavan sateet ovat pehmittäneet alkukuusta tulleet kuorettumatkin pelloilta ja oraat vihertävät kauniisti. Tänään ylittyi kauden pyöräilyssä 2000 km.

18.5.2021 Eilisen sadepäivän jälkeen oli tänään poutaa. Aurinko paistoi lähes koko päivän, iltapäivällä ohuen pilviverhon lävitse. Illansuussa alkoi taivas taas vetäytyä synkkään pilviverhoon. Me pyöräilimme tänään Puujalkala, Kartanonmäki, Piltola, Mellilä, Oripää, Virttaa, Vampula, Alastaro, Kurittula -lenkin. Pellot olivat märkiä ja kylvötyöt pysähdyksissä, vain Vampulassa parilla pellolla oli äestys menossa. Pyöräilymatka oli tänäänkin 87 km (gps). Luonto on kauniin vihreä ja tuomet ovat kukassa. Kosteilta, mulloksilla olevilta pelloilta nousee vahva mullan tuoksu.

16.5.2021 Sää oli myös tänään melko tuulinen, lämmintä oli parhaimmillaan vähän alle 20 astetta ja pääosin aurinkoista. Tuuli oli etelä-lounaassa. Ajamaan lähdimme Kurittulan ja Alastaron kautta Vampulaan. Vampulasta matka jatkui enemmän vastatuulessa Virttaan kautta Oripäähän ja sieltä Pappisiin ja Mellilään. Mellilästä tuuli kääntyi pääosin taas myötäiseksi ajettaessa kohti Piltolaa ja edelleen Kartanonmäkeen. Kartanonmäestä kiersimme Puujalkalan kautta ja kotiin tullessa teimme vielä lyhyen asutusaluekierroksen. Tämän päivän kierrokselle tuli mittaa 87 km (gps). Paljon tehtiin tänäänkin kylvötöitä pelloilla eri puolilla kierroksemme varrella.

15.5.2021 Tuuli puhalteli navakasti, jota se on tehnyt useita päiviä. Tänään lähdimme pyöräilemään sade-ennusteista huolimatta, kun aurinko paistoi. Pilvisyyttä taivaalla oli, mutta ei kuitenkaan kovin sateisen näköistä pilveä. Iltapäivän lämpötila kipusi parhaimmillaan parinkymmenen asteen tietämiin. Ajoimme sivumyötäisessä suoraan Oripäähän ja sieltä oli vastatuulinen, mutta metsäinen osuus Mellilään. Mellilästä olikin taas enimmäkseen hiukan myötäistä tuulta Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Kylvöhommia edelleen oli tehtävänä monilla pelloilla, mutta paljon on kylvöistä jo tehtynä. Luonto on nyt tämän viikon lämpimien jopa helteisten päivien aikana pukeutunut kauniiseen kevään vihreyteen. Päivän pyörälenkki oli 56 km (gps)

13.5.2021 Aurinkoista oli ja lämmintä, iltapäivällä vähän pilveili ja sadettakin saatiin - ei kuitenkaan Hirvikoskella vaan Mellilästä Piltolaan ajellessa oltiin ihan vähän aikaa puun alla suojassa. Iltapäivän lämpötila kohosi jopa 27-28 asteen tietämille. Ajoimme Kurittulaan ja sieltä Alastarolle ja Vampulaan. Vampulasta Virttaan ja Oripään kautta Mellilään, josta tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kierrellen kotiin. Loppuunkin teimme vielä pienen asutusaluekierroksen. Päivän pyöräilysuoritus oli 87 km (gps). Sateiden johdosta ovat kylvötyöt olleet pysähdyksissä, mutta tänään pelloilla oli taas hyörinää. Sade kuitenkin seisautti koneet Mellilän ja Piltolan väliltä. Vettä tuli jonkin aikaa melko rivakasti, ehkä parisen milliä melko pienellä alueella.

8.5.2021 Ajoittain aurinko paistoi, länsituuli oli navakkaa. Melko kolealta sää tuntui, kun pilvisyyttäkin oli ajoittain melko runsaasti. Paikoitellen hiukan ripsutteli räntää, ei kuitenkaan ihan kastelevasti. Ypäjällä Saarikon risteyksen tienoilla 10-tie oli sinne tullessamme kyllä aivan litimärkä. Vähän siinä paikkeilla mekin saimme räntää hiukan niskaamme. Ajoimme siis tänään seuraavien etappien kautta: Puujalkala, Kartanonmäki, Piltola, Mellilä, Koski Tl, Sorvasto, Saarikko, Levä, Ypäjä, Kartanonmäki, Puujalkala ja loppuun vielä pieni asutusaluekierros, joten päivän pyöräilymatkaksi tuli 84 km (gps). Kolmen sadepäivän jälkeen pellot ovat niin märkiä, että niille ei ole aivan heti asiaa jatkamaan keskeytyneitä kevätkylvöjä.

4.5.2021 Tuuli puhalteli tänään itä-koilisesta noin 4 m/sek voimalla. Aurinko paistoi ja lämpötiloissa päästiin iltapäivällä eilisiin yli 10 asteen lukemiin. Peltotöitä tehtiin tänäänkin monilla pelloilla reitin varressa. Ajoimme tänään Oripäähän saakka samaa reittiä mitä olemme jo useana päivänä ajaneet. Oripäästä jatkoimme nyt Haaroisiin ja siitä Alastarolle. Alastarolta tulimme Kurittulan ja Karsattilan kautta Vakkatielle, jota pitkin ajoimme Onkijoentien risteykseen. Sieltäkin tulimme vielä Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Päivän ajo oli 65 km (gps).

3.5.2021 Eilisestä sää lämpeni taas hiukan tähän päivään. Nyt päästiin iltapäivälämpötilassa 11-12 asteen tietämille. Tuuli kävi tänään koilisesta ja oli selvästi eilistä voimakkaampaa. Aurinko paistoi pääosan iltapäivää pilviverhon lävitse samoin kuin eilenkin. Ajoimme tänään kuitenkin aivan saman lenkin kuin eilenkin. Tänään oli lenkillä mukavia myötätuuliosuuksia, mutta myös vastatuulta. Kylvötöissä oltiin tänäänkin pelloilla runsaasti.Pyöräilymatka oli tänään sama kuin eilenkin - 87 km (gps).

2.5.2021 Vähän ilma eilisestä lämpeni. Tänään päästi iltapäivällä 10 asteen paikkeille. Tuuli oli tänään myös heikkoa, vain 2 m/sek. Tuuli puhalsi lähes lännestä. Nyt voi todeta, että kylvötyöt ovat käynnistyneet täydessä laajuudessaan. Koneita oli tänään pelloilla melko runsaasti Loimaan alueella, Vampulan suunnassa ei vielä niin yleisesti. Ajoimme tänään Puujalkala-Kartanonmäki-Piltola-Mellilä-Oripää-Virttaa-Vampula-Kurittula -lenkin, jonka lopussa tulimme Onkijoentien risteyksen kautta kotiin. Aika erikoinen oli tuulituntuma, vaikka tuuli ei ollut kovin voimakasta, kävi se kuitenkin koko ajan vastaan. Pyöräilymatka oli tänään 87 km (gps).

1.5.2021 Päätimme ajella vain lyhyen lenkin tänään. Tuuli kävi melko lujaa luoteesta. Iltapäivälämpötila oli 8-9 astetta, joten melko kolealta ilma vaikutti. Ajoimme Karhulan risteykseen, josta tulimme Kartanonmäkeen ja siitä jatkoimme Kauhanojalle. Kauhanojalta menimme Katinhännäntien kautta Ypäjänkylälle ja edelleen Metsämaalle, josta tulimme kotiin kiertäen lopuksi vielä pienen asutusaluekierroksen. Näin saimme lenkille mittaa 53 km (gps). Ei yhtään konetta näkynyt pelloilla multaa pöllyyttämässä.

29.4.2021 Aamupäivä oli hyvin aurinkoinen, mutta iltapäivällä alkoi taivaalle kerääntyä tummia pilvenmöhkäleita. Sadetta ei pilvistymisestä huolimatta kuitenkaan saatu. Ajoimme tänään taas Puujalkalan, Kartanonmäen ja Piltolan kautta Mellilään. Nyt jatkoimme Mellilästä Kosken keskustaan ja sieltä 10-tielle, jota edelleen Ypäjän Saarikkoon. Saarikosta menimme Levän kautta Ypäjälle ja sieltä edelleen Loimaalle, josta tulimme kotiin Puujalkalan kautta kiertäen. Saattoi olla, että lenkin varren viljelyksistä yksi pelto oli tänään kylvetty. Koneita ei pelloilla näkynyt. Pellon pinta alkaa kyllä taas harmaantua, mutta koivut eivät vielä ole hiirenkorvilla. Koleaa oli tänäänkin vaikka oli auringonpaistettakin. Lämpötila kohosi 8 asteen tuntumaan. Tuuli puhalteli länsi-luoteesta, mutta ei aivan edellispäivien voimalla. Tämän päivän pyörälenkki oli 83 km (gps).

28.4.2021 Kolea ja sadekuuroherkkä sää jatkui tänäänkin. Tuulikin puhalsi noin 3 m/sek voimalla länsi-luoteesta. Pyöräilylenkimme meni tänäänkin Puujalkalan, Kartanonmäen, Piltolan ja Mellilän kautta Oripäähän. Oripäästä jatkoimmekin tänään Virttaan keskustaan ja sieltä Vampulaan, josta tulimme kotiin Alastaron, Kurittulan, Karsattilan ja Onkijoen risteyksen kautta. Muutaman heikon räntäkuuron saimme lenkin aikana. Eivät ne kastelleet, mutta tie oli märkä lyhyeltä matkaa ennen Oripään risteystä ja samoin pitemmällä matkalla Haitulasta Kurittulaan ja edelleen Karsattilaan. Ajoittain paistoi aurinko heikosti pilvien lävitse. Kaksi peuraa hypääsi tien yli edestämme harjulla Oripäähän tultaessa. Pyörälenkin pituus oli 87 km (gps).

26.4.2021 Tuulinen ja kolea sää on jatkunut useita päiviä. Aamulla satoi vähän räntää, eilen vähän enemmän, joten pidimme eilen välipäivän. Iltapäivä oli pilvinen. Lämpötila kohosi ylimmillään lähelle kuutta astetta. Tuuli puhalteli pohjoisesta. Pyöräilimme aivan saman lenkin kuin edelliselläkin kerralla eli toissapäivänä, joten matkaa tuli taas 65 km (gps). Kylvötyöt ovat keskeytyksissä sateiden takia. Syysviljat näyttävät voivan hyvin.

24.4.2021 Kolmen välipäivän jälkeen pyörälenkillä. Tässä on ollut pari sateista päivää. Keskiviikkona 21.4. kävimme patikoimassa Kurjenrahkan kansallispuistossa. Kiersimme Savojärven lisäksi Pukkipalon lenkin ja kävimme Lakjärvellä sekä Paltanvuorella. Lakjärvellä sammakoiden kutu oli vähäistä viime vuoteen verrattuna. Tänään sateenuhasta huolimatta lähdimme pyörälenkille. Päätimme kierrellä ns. lähilenkin, josta kotiin on lyhyt matka mistä tahansa kohdasta. Ajoimme Puujalkalaan ja sieltä Kartanonmäkeen, josta edelleen Karhulan risteyksen ja Piltolana kautta Mellilään. Mellilästä piti alunperin ajella Niinijoelle, mutta armoton vastatuuli sai muuttamaan suunnitelmaa ja ajoimmekin Pappisista Oripäähän ja sieltä Haaroisiin. Haaroisista jatkoimme Alastarolle ja tulimme sieltä vanhaa tietä Kurittulan kautta Karsattilaan, josta ajelimme Vakkatietä Onkijoen risteyksen ja Hirvikosken keskustan kautta kotiin. Hyvin lenkki sujui vaikka pieniä sateen pisarointeja aika ajoin esiintyi, emme kuitenkaan kastuneet. Lenkille tuli mittaa 65 km (gps). Kylvöjä oli paikoin jo aloiteltu ja peltoja tasattu. Nyt työt pelloilla olivat pysähdyksissä eilisen runsaan lumi-, räntä ja vesisateen johdosta. Tänään ylittyi ensimmäinen 1000 km tämän vuoden pyöräilyssä.

20.4.2021 Eilen kävimme patikoimassa Metsämaalla luontopolun kauniissa kevätsäässä. Tänään edelleen jatkui aurinkoinen ja pilvetön sää. Lämpötila kohosi 15 asteen tienoille. Tuuli oli edelleen melko kovaa, nyt puhalsi kaakosta. Ajoimme Kuritulan kautta Alastarolle ja jatkoimme Vampulaan. Vampulasta tulimme Virttaan, Oripään, Mellilän ja Piltolan kautta Kartanonmäkeen ja sieltäkin vielä Puujalkalan kautta kiertäen kotiin. Matkaa tämän päivän lenkille tuli 87 km (gps). Tänään tehtiin lenkin varrella useilla pelloilla äestyksiä, pääasiassa sänkimaita äestettiin. Lannoitteiden levitystä myös joillain pelloilla oltiin tekemässä. Lenkki oli melko mukava polkea näin kaakkoistuulella. Vampulaan saakka oli kohtalaisen mukava myötätuuli eikä sieltäkään Mellilään vastatuuli kovin voimakkaasti vastustanut, kun metsät jonkin verran suojasivat kulkua. Piltolasta alkaen olikin taas enimmäkseen myötäistä. Valkovuokot kukkivat jo kohtalaisen runsaasti, erityisesti Vampulan suunnalla niitä on paikoin paljon Loimijoen varressa. Kevättaskuruohoa oli jo kukassa erityisen paljon tullessamme Pappisista kotiin päin. Sitä ei niinkään näkynyt tienvarsilla vielä Vampulan suunnalla.

18.4.2021 Taas oli aurinkoinen, pilvetön päivä. Lämpötila kohosi 17-18 asteen tienoille. Tuuli oli edelleen melko kovaa, nyt tuuli puhalsi lähes idästä. Ajoimme Metsämaalle ja sieltä Ypäjänkylän kautta Kauhanojalle. Kauhanojalta tulimme Kartanonmäkeen ja siitä kiersimme Karhulan risteyksen kautta kotiin. Loppuun teimme vielä pienen kierroksen, jotta saimme tasakilometrit. Matkaa tämän päivän lenkille tuli 53 km (gps).

17.4.2010 Aurinkoinen sää jatkui edelleen tuulisena. Tuuli puhalteli koilisen suunnalta. Lämpötila kohosi iltapäivällä noin 15 asteen lukemiin. Lähdimme ajelemaan sivutuulessa kohti Vampulaa. Pääosan matkasta tuuli kävi kuitenkin hiukan sivumyötäisenä. Vampulasta jatkoimme Virttaan kautta Oripäähän. Tälläkään välillä tuuli ei vielä juurikaan haitannut menoa. Oripäästä Pappisiin ja Mellilään kulki edelleen kohtalaisen mukavasti, mutta Mellilästä Piltolaan saimme puskea vastatuuleen. Piltolan ja Karhulan välillä oli taas hiukan vastaista sivutuulta. Karhulasta 9-tietä Loimaan portille ja siitä edelleen Kartanonmäkeen oli vastatuuliosuus, mutta Kartanonmäestä Puujalkalaan puhalsi mukava myötäinen. Loppumatka Puujalkalasta kotiin oli tuuleltaan enemmän vastainen. Matkaa lenkistä tuli tänään 87 km (gps). Erityisesti Pappisten paikkeilla aloittivat kevättaskuruohot kukintaansa. Pelloilla oltiin useissa paikoissa lannoittamassa syysviljamaita.

16.4.2021 Aurinko paistoi tänäänkin ja lämpötila nousi iltapäivällä 12 asteen tuntumaan. Tuuli oli kohtalaista, käyden koilisen suunnalta. Ajoimme Kurittulan kautta Alastarolle, josta suuntasimme Punkalaitumelle, jonne oli tuntuva vastatuuli. Punkalaitumelta tulimme Murronharjulle ja sieltä Ristimäenkulman, Koskenrannan ja Metsämaan kautta kotiin. Päivän lenkki oli 84 km (gpa).

14.4.2021 Kaunis aurinkoinen päivä. Tuuli kävi luoteesta 4 m/sek. nopeudella. Ajoimme kotoa Puujalkalan ja Kartanonmäen kautta Karhulaan ja siitä Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä jatkoimme Oripäähän, Virttaalle, Vampulaan ja Alastarolle, josta tulimme vanhaa tietä Karsattilaan ja Vakkatietä Onkijoentien risteykseen ja kotiin. Matkaa lenkille kertyi 87 km (gps).

11.4.2021 Eilen ajelimme 963 km:n matkan Äkäslompolosta hiihtoreissulata kotiin. Tänään oli niin kaunis ja lämmin aurinkoinen päivä, että emme malttaneet olla lähtemättä pyörälenkille. Oli kyllä ihmeellinen lenkki, johonei juuri lainkaan tullut myötätuulista osuutta vaan tuuli puhalteli enemmän tai vähemmin vastaan. Ajoimme Kurittulan ja Alastaron kautta Vampulaan, josta tulimme Virttaan ja Oripään kautta kotiin. Syysviljat ovat viikon aikana alkaneet vihertää. Hirvikoskella oli todennäköisesti meneenä perjantaina satanut kunnolla lunta, kun katujen varsilla oli aurausvalleja. Päivälämpötilan nousu kymmeneen asteeseen madalsi kyllä nopeasti lumivalleja. Päivän pyöräily oli 67 km (gps).

31.3.2021 Aamu oli jälleen pilvinen, mutta kirkastui melko nopeasti. Tuuli puhalteli länsi-kaakosta melko navakkana. Iltapäivän lämpötila ei noussut aivan yhtä korkealle kuin eilen eli jäi alle kymmenen asteen. Ajoimme Karhulan risteykseen ja siitä Piltolan kautta Mellilään. Mellilästä jatkoimme Oripäähän ja edelleen Virttaalle ja Vampulaan. Vampulasta tulimme Alastarolle ja sieltä vanhaa tietä Karsattilaan, josta Onkijoentien risteyken ja Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Päivän ajo oli 83 km (gps). Vesilintuja oli tänäänkin paljon Vampulan ja Alastaron välisellä osuudella Loimijoen varren pelloille muodostuneiden lammikoiden lähettyvillä.

30.3.2021 Aamupäivä oli tänään pilvinen. Iltapäivällä alkoi tuuli yltyä ja pilvet hajaantua. Illansuussa aurinko paistoi jo lähes pilvettömältä taivaalta. Tuuli jatkui melko voimakkaana koko iltapäivän. Lähdimme pyöräilemään ja ajoimme sivumyötäisessä Metsämaalle Koskenrannan risteykseen saakka. Sieltä käännyimme ja ajoimme 9-tietä Humppilaan 2-tien risteykseen, josta jatkoimme Humppilaan ja Humppilasta edelleen Jokioisille. Jokioisille saakka oli pääosin tuuli sivumyötäinen, mutta siitä sitten Vaulammille oli voimakas vastatuuli. Vastatuulta jatkui, kun Vaulammilta ajoimme Ypäjälle ja edelleen Katinhännäntien kautta Kauhanojalle. Kauhanojalta jatkui edelleen vastatuuli, siitä huolimatta tulimme Kartanonmäestä Puujalkalan kautta kotiin. Lenkille tuli mittaa 88 km (gps). Humppilasta Jokioisten suuntaan noin 5 km oli vähän etäällä tiestä valtavat määrät hanhia ja jonkin verran joutsenia. Toinen paikka, jossa oli runsaasti vesilintuja, oli Loimijokilaakso Jokioisilta Vaulammille tultaessa.

27.3.2021 Aurinko paistoi tänäänkin ja lämpötila kohosi iltapäivällä yli +10 asteeseen. Yölläkään ei oltu käyty pakkasella. Tuuli puhalteli etelästä kohtalaisesti. Ajoimme Metsämaalle ja sieltä Ypäjälle ja edelleen Vaulammille, josta tulimme Palikkalan kautta Ypäjälle ja edelleen Loimaalle Kartanonmäkeen. Kartanonmäestä kiersimme kotiin vielä Puujalkalan kautta. Ypäjänkylän ja Ypäjän välillä muutamalla pellolla oli hanhia aivan tolkuttoman paljon, hanhien joukossa oli muutamia joutsenia. Ajomatkaa tälle päivälle tuli 76 km (gps).

26.3.2021 Kaunis, aurinkoinen päivä oli tänäänkin. Lämpötila kipusi ylimmillään taas 10 asteen tuntumaan. Kohtalainen tuuli puhalteli lounaasta. Tämän päivän ajo oli Alastaro-Vampula-Virttaa-Oripää -lenkki. Pahaa vastatuulta ei juurikaan ollut, mutta ei oikein kunnon myötätuultakaan. Päivän pyöräilyksi tuli 66 km (gps). Iso haukka kieppui Männistön ja Mälläisten välisellä peltoalueella ja tuli parikin kertaa tienvarteen pylvään kärkeen istumaan edessämme. Kanahaukkana sitä pidin. Myös leppäpirkon näimme puolukanlehdillä Virttaan harjulla taukoa pitäessämme.

25.3.2021 Jatkoimme tänään pyöräilyharjoitusta. Päivä oli hieno aurinkoinen kevätpäivä. Tuuli oli kohtalaista. Lämpötila kipusi lähes kymmenen astetta plussan puolelle. Ajoimme Karhulan risteykseen ja sieltä Kartanomäkeen, josta jatkoimme Kauhanojan kautta Ypäjänkylälle. Ypäjänkylältä matka jatkui Metsämaan kautta kotiin - loppuun teimme pienen ylimääräisen mutka, että saimme matkaksi suunnilleen tasakilometrit. Tämän päivän pyörälenkki oli 53 km (gps). Näimme tänään ensimmäiset kukkivat kirisikukat eli leskenlehdet. Kiurut ovat liverrelleet jo peltojen yllä aiemminkin, mutta töyhtöhyyppiä emme vielä nähneet.

23.3.2021 Maaliskuu on jo hyvin loppupuolellaan. Iloksemme hiihtokausi on saanut jatkua, joten ei ole ollut tarvetta lähteä pyöräilemään. Helmikuun lopulla pyöräilykauden aloittaessamme näytti kausi hiihdon osalta aika synkältä. Onneksi tuli lunta ja kausi jatkui. Joko eilen oli tämän kauden viimeinen hiihtoreissu, se jää nähtäväksi. Viime yönä ei mittari käynyt pakkasasteiden puolella ja iltapäivällä lämpötila kohosi jo kymmeneen asteeseen. Aurinko paistoi ja navakka tuuli puhalsi länsi-lounaasta. Lähdimme pyöräilemään vastatuulessa kohti Oripäätä. Oripäästä käännyimme Pappisiin ja sieltä Mellilään, josta tulimme Piltolan, Kartanonmäen ja Puujalkalan kautta kotiin. Matkaa kertyi tästä kauden toisesta pyörälenkistä 56 km (gps). Ei näkynyt reitin varrella vielä kukkivia leskenlehtiä, mutta suuri hanhiaura liihotteli ylitsemme Piltolan paikkeilla koilisen suuntaan.

28.2.2021 Pyöräilykausi 2021 tuli käynnistetyksi helmikuun viimeisenä päivänä. Eilen vielä hiihdimme ja toivottavasti vieläkin päästään hiihtämään, mutta tänään lämmintä oli taas 7-8 astetta niin katsoimme pyöräilyn soveltuvan hiihtoa paremmin päivän aktiviteetiksi. Ajoimme Oripäähän ja sieltä kantatie neljäykköstä Virttaalle Vakkatien risteykseeen. Sieltä tulimme Hirvikoskelle Onkijoentien risteykseen saakka ja siitä vielä Hirvikosken keskustan kautta kiertäen kotiin. Hyvin kulki vaikka osassa matkaa olikin kohtalainen vastatuuli. Pyöräilykauden avausmatka oli 52 km (gps).

Hyvää ja onnellista uutta vuotta teille kaikille pyöräilyäni seuranneille!

Kojonkulman metsästysseuran majan pihassa matkalla Orisuolle! - Kuva: Raimo Nordman