Raimo Nordman

Metsontie 20, 32210 LOIMAA kk
Puhelin: 050 521 0560, (02) 762 7136

Kuukausikuvat 2009

Katso myös:
Kuukausikuvatarinat 2010
Kuukausikuvatarinat 2008

Oma valintani kuukauden kuvaksi. Kuva on kuvattu julkaisukuukautensa aikana.

Valkoinen joulu - Hyvää Joulua
Joulukuu 2009
Minun Loimaani -sarja
Jouluaattoiltana oli kamera mukana, kun vein kynttilän vanhempieni haudalle ja otin muutaman kuvasarjan Kanta-Loimaan kirkkomaalta. Kirkko kuvassa suunnasta, josta sitä ei niin kovin usein tule nähdyksi ja mikä parasta meille suomalaisille - valkoinen joulu.
Tämän kuvan myötä toivotan kaikille sivujemme kävijöille oikein Hyvää Joulua ja Onnea Vuodelle 2010.

Loimaan viljapatterissa virtaa
Marraskuu 2009
Minun Loimaani -sarja
Olimme illansuussa 12.11. pyöräilemässä ja ajoimme Loimaan viljasiilostojen ohitse. Vaimo ehdotti, että sinun pitäisi käydä kuvaamassa nuo siilot. On se varmaan ollut itselläkin mielessä, mutta ei ole tullut toteutetuksi. Nyt lähdin melkein välittömästi, kun pyöräreissulta palasimme. Loimaan Lehdessä näiden valojen osalta sanansäilä lensi, kun niitä oltiin toteuttamassa, niin puolesta kuin vastaankin. Jokainen voi itse arvioida, kannattiko niitä laittaa?

Liekitön vihreä kynttilä
Lokakuu 2009
Kuukausi läheni loppuaan, mutta ei vain tullut inspiraatiota lähteä kuvausmatkalle, lehtikuvia tuli kyllä otetuksi. Tämän kuvan näppäsin, kun kävin Helsingissä DigiExpo-näyttelyn ammattilaisillassa, linja-autolle tullessani kuvasin sen jo pimentyneessä illassa. Kamerakuume iski, kun Nikon toi D3:sta uuden s-mallin, johon näyttelyssä pääsin tutustumaan, riittääkö tautiin pelkkä Asperiini - pitää katsoa.

Valon ja varjon leikkiä
Syyskuu 2009
Kevyt tuuli sai pienet laineet liplattamaan Pieksämäellä Pyhäjärven pinnassa. Aurinko oli juuri laskenut, mutta viimeiset päivänsäteet jäivät vielä hetkeksi leikkimään menninkäisten kanssa järven pinnan kareilla. Veden lämpötila oli 12 astetta syyskuun 19. päivän iltana, oli se niin hieno kokemus päästä saunomaan ja uimaan.

Aamu Vähä-Katisjärvellä.
Elokuu 2009
Olimme vaeltaneet perjantaipäivän Repoveden uljaissa maisemissa, josta tuli joitakin hyviä kuukausikuvaehdokkaita, mutta valitsin kuitenkin tämän lauantaiaamuna Heinolassa Vähä-Katisjärven rannalla otetun kuvan, jossa luonto antaa parastaan loppukesän kirkkaana aamuna. Ohut usva leijaili järven eteläpäässä, mutta sää oli aivan kirkas ja tuuleton. Kuva on yhdistetty kahdeksasta eri tavalla valotetusta otoksesta

Ohdakeperhonen ohdakkeella
Heinäkuu 2009
Viljelystarkastusten aikana sattui kohdalle Humppilassa Kojonjokivarressa runsas ohdakekasvusto, jossa ohdakeperhoset näyttivät hyvin viihtyvän. Ohdakeperhoset talvehtivat aikuisina vain Alppien eteläpuolella ja vaeltavatkin joskus syksyisin Suomesta kohti etelää.

Aurajoen Kuuskoski ja alkukesän vihreys.
Kesäkuu 2009
Pilvinen päivä Aurajoen Kuuskoskella Aurassa, luonto oli kuitenkin värikäs.

Kevätruusuleinikki - Adonis vernalis
Toukokuu - May 2009
Sunnuntaina 3.5.2009 suuntasimme Turkuun, Ruissalo kiinnosti. Turun Yliopiston Kasvitieteellisessä puutarhassa kiertelimme ulko-osastoja ja valkovuokkoja ihailimme luontopolulla - niitä oli paljon! Kuukausikuvan kasvin olen tuntomerkkien perusteella ollut tunnistavinani kevätruusuleinikiksi Adonis vernalis. Kuvia kasvista löytyy verkosta paljon esimerkiksi haulla "Adonis vernalis". Tässä osoite Turun kasvitieteellisen puutarhan nettisivuille, joilta kasvin kuvaa ei tosin löytynyt. Kasvitieteellinen puutarha on niin upea paikka, että sitä kannattaa käydä katsomassa useammankin kerran kesässä - ainakin kasveista kiinnostuneiden.

Yhden yön taidetta
Huhtikuu 2009
Yön taiteilijalla on ollut yksi yö aikaa tehdä taidettaan - herkkää, mutta kaunista, ja vain sille, joka ehtii sen nähdä - päivä tulee ja pyyhkii pois, ehkä seuraavana yönä taiteilija sen taas uudeksi muovaa.

Lama lahottaa teollisuutta
Maaliskuu 2009
Maaliskuu vierähti viimeiseen päiväänsä ennen kuin sain kuukausikuvan aikaiseksi. Kuvausmatka suuntautui Auraan, jonka läpi Aurajoki virtaa. Kuva on Aurajoen Kuuskoskelta, jossa vanhan teollisuuden voi vielä aistia joskus koskea hyödyntäneen.

Helmikuun sinistä hämärää
Helmikuu 2009
On taas helmikuulla jäänyt kuvaaminen vähiin. Kuukausikuvaksi piti valkata alkukuusta lumisateella otettu kuva. Sinistä ja harmaata oli maisema.

Pakkasessa tarvitaan virtaa
Tammikuu 2009
Minun Loimaani -sarja
Tammikuu alkoi pakkasilla. Neljännen päivän vastaisena yönä oli lämpötila käynyt jo yli 17 asteen pakkaslukemissa. Päätin käydä kuvaamassa vähän Loimijoen rantamaisemia ja rannasta kuva tulikin, mutta jokea ei kuvassa näy. Kuva on tehty viidestä erilailla valotetusta ruudusta. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, mutta ei mennyt puoltakaan tuntia, kun taivas oli lähes pilvessä.

Yksi kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa?

Silta yli Loimijoen!